Apr 27, 2011

mencari cinta baru...

 yang mana satukah pilihan hati ku??....

hancur berkecai rasanya... apa bila ia sudah tidak bernyawa lagi...
teman seperjuanganku, sepermainanku....

*humm buang tebiat...

Hp aku ni  genab 2 tahun aku pakai iaitu Sony Ericson k770i pada bulan april ni ha....
oleh kerana aku ni semakin hari semakin kuat bergayut, dan sememangnya aku jenis yang malas nak menaip msg kecuali ada keyboard, baru lah aku rajin nak menaip... hehee...terusan Hp aku tu menjadi nazak dan menghembuskan nafas terakhir setelah belum selesai aku say 'good nite & sweet dream' pada si pemanggil  itu....hhahaaa.... macam tak sempat mengucap jek hp aku mati pada waktu tu... :(

ok dalam aku dok suwey hp 2-3 hari ni.. hmm tak juga dah berbulan-bulan kot aku suwey hp, semakin hari ada sahaja hp android yang keluar dan semakin canggih.  Lagi-lagi spec dia yang dah semakin upgrade dengan sistem kelajuan dan application yang lebih canggih.. So siapa yang tak gila kan dgn gadget seperti ini?

tunggu duit sahaja... pasti ada depan mata apa yang kita nak tu....huhu..

macam biasa aku sukakan Hp skrin dia besar, slim shaddy, tak banyak songeh, function yang mudah dicapai, senang nak taip msg dan lastly camera dia best..tapi takde lah se best dslr kan.. yg tu lain erti kata plak. ni Hp.. bukan dslr yek... lagi satu Android yg aku nak ni biarlah boleh comunicate dgn business aku.. itu yg penting..

bila aku jelaskan menda-menda macam ni kat ayah aku.. dia takkan faham.. dan tak nak hp aku lebih mahal dari hp die.. wahahahah.. sebab tu dia bagi aku budget kurang dari hp die.. *mau tergelak pun ade nieh..* so selebih nya aku kena tambah sendiri.. lagi satu ayah aku memang mengajar aku dan adik-adik aku untuk memiliki barang sendiri, silalah berusaha sendiri.....So, berusaha lagi lah ni untuk memiliki apa yang aku idamkan...

Yang penting aku kena sabar dan bersabar.... so, aku tgh redhoo memakai Hp nokia 105 nie... yg baterinya tahan 1 jam, itu pun kalau aku tak guna untuk calling2...klu calling2 tak sampai 5 minit dah mampos....huhu... saboww jeklah ....


Iphone 4 ni memang rasanya aku tiada harapan nak pakai... huhu.. disebabkan semuanya main kontrak kontrak.. so tiada rezeki lah ko Iphone nak bertuankan aku.. :P


Samsung galaxy s2, baru je keluar. fresh lagi nie... cun gak, function nye pun lebih kurang dengan android lain, tapi aku masih tak berkenan jugak.. entah kenapa.. mungkin pengalaman dari ayah sedara aku yang pernah pakai brand samsung kot.. *malas nak cerita..

Semalam aku dah survey SE Experia Arc nie, function, camera semua best, tapi slow...


Maybe HTC Disire hD ni jodoh ngan aku dah kot.....heh hehhh....
tunggu ye.. aku p masuk meminang...tak lama jek lagi.. sabow2... :D

ok, sekian kererapuan dari Cik Areja ;)

Cik Areja note :  Boleh kah lagi aku bertahan???

3 SuKe KoMen..:

amboi canggih hp..
ksian kene beli hp baru..

zmn skg model hp kluar cpt sgt,xsempat nk kejar. tp harga tak turun2 jugak,hihi

sama ngan cik hani...

hp cik hani pun dah nazak..
nk kena tukar dah..

tgh survey2 lani..\

tapi mmpu untuk hp muarah2 jeee

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More