Jan 30, 2011

AKu tak dapat joint contest!!! Menciss betul!

 
Pantai Kemasik,Gambar aku pergi kenduri kawen, balik melepak sekejap ambil angin :)

Salam... selamat malam, selamat pagi, dan selamat subuh kepada mereka-mereka yang masih belum tidur lagi dan sambil  dibuai mimpi sehingga terhasil lah satu peta dunia yang terbaik ;)

Pantai Tok Jembal Gong Badak KT, dulu aku study kt UDM
selalulah melepak dan jogging pun tepi pantai okey.. ni BFF aku.. rindu sgt2 ngan dorang


Theme untuk contest itu mengenai permandangan di pantai.. ofcoz lar memilih gambar permandangan pantai kan?? bukan hendak membandingkan ciptaan ALLAH Taala... sememangnya ciptaan ALLAH akta di dunia akhirat  tiada tandingannya...

Pantai lama di Batu Burok KT, orang jarang dah ke pantai nie.. sebab pantai ni kawasan belakang area rumah orang...tapi nicely memang view die sgt cantik dgn adenye pokok morning glory kt belakang tuh..

kessnya ada syarat mesti kena ada muka sendiri kt permandangan pantai tu.. jadi isu lar plak.. huhu.. aku memang sukakan pantai... See... Banner aku pun permandangan tepi pantai okeyh!!

So, sesiapa yang nak joint contest ni korang try lar lepak kat blog MR.K ni ye :) *just tolong promote kan aje* lalala~ ( Mr.K saya promote awk nak bg hadiah tak? ahhaha.. walaupun tak dpt joint nie..hehe)

Hajatnye aku memang nak masuk contest yg Mr.K ni anjurkan, dan aku dpt tag dari kawan aku PIya ni.. lastly....

Pantai Bukit Keluang Besut, muka takleh blah.. muka tak puas hati ke apa nieh? hahaa
OK, nak ngadu jugak nie! tak puas hati sangat-sangat tak puas hatiiiiii.......!!


Aku nak masuk contest tapi selalu dihalang oleh seseorang.. siapakah dia??  Ahakz!!.. aku malas nak cerita siapakah gerangan orangnya itu... dari dulu, kini dan selamanya.. memang dia suka halang dan protes aku dari Joint mana-mana contest yg dianjurkan dalam dunia blog nie..

Pantai Kelulut... bersama BFF... pantai tak berape nampak blur.. biase lah kalau main ngan dslr ni tau focus jek.. so blakang mesti dh blur2 gitu..haha ni pic latest aku...


Alasan??
alasan yang diberi memang lah musabah.. aku pun tahu..lagi-lagi ada dalam bab agama... Tapi bila dah bosan, dan dah terlalu banyak koleksi gambar sekali sekala mahu juga aku nak show off.. hehe tapi contest yg bukan pada kearah kecantikan lah... dulu aku pernah masuk, sememangnya aku tak pernah menang pun... :(

Pantai Kemasik lagi..
uihh anok sapo lar nieh!! chubby molep! haha gemup aku time nieh... sememangnye aku dah gemup pown..


Apa faedah kalau aku joint contest??
Memang tiada faedah pun untuk aku.. tapi untuk isi masa lapang aku disamping menaikkan rating blog korang dan blog aku tu apasalahnya kan? kan? kan?? dan sambil-sambil tu boleh juga jadikan idea untuk update blog aku ni yang selalu kering idea tak tahu nak story apa-apa..huhu

berbelog ni bukan sekadar untuk meluahkan perasaan okey.. ada juga untuk business disamping untuk mendapatkan pendapatan sampingan.. berbelog macam ni sahajalah caranya untuk mempromosikan blog masing-masing dan membuat pelbagai contest bagi menaikkan trafik....

Pantai Pandak Chendering, di batu-batuan.....


owhh pabila adikku ber posing....


Orang itu...
Susah sebenarnya kalau bercakap dengan orang yang tidak berpengalaman dalam menulis belog... sedangkan aku sudah hampir 7 tahun berblogger, aku faham akan dunia blog... lagi-lagi yang untuk mencari pendapatan sampingan...

Pantai Pandak Chendering, first shoot aku :) dan picture ni lah yang paling aku suka :)
Aku pernah dicop suatu ketika, awek spek putih myvi Oren... owhh tidakkk....

Note to Piya,
I'm so sorry sebab tak dpt join.... huhu.. tapi nak letak juga koleksi gambar-gambar kat pantai yang byk aja snap.. sebab aja memang sukakan pantai.... suka lepak tepi pantai.. dari kecik sampai ke besar hehehe.. rumah pun dekat ngan pantai... lagi-lagi pantai pandak tu.. piya u have nice picture! gud luck dear!...

Cik Areja : Bila aku dah mengamuk macam ni la.. Habis semua gambar-gambar dari dalam peti besi *External Harddisk* aku diselongkar.... :D So terhasil lah koleksi-koleksi gambar tepi pantai ini.. banyak lagi.. bukan setakat tapi pantai, tepi tasik , tepi kolam, tepi kuala, tepi sungai, tepi parit, tepi longkang.. haaa. semua lah ! Dimana ada air, disitu ada Cik Areja.. heyahahaha...*mesti Dia akan mengamuk tengok blog aku kali nie! huhuhu....* ok, nunite!

6 SuKe KoMen..:

aww..byknya koleksi are'ja kat tepi pantai. lawa2 plak tu. haiishh~ jelesh naz.

Naz, hehe.. thanks dear.. koleksi jek.. mcm ni lar org suke bergambar... just simpan utk personal jek lah..hehe...naz kat sabah kan byk jg pantai2 dan pulau2.. mesti lagi cantik taw..

olo..aja..gambo punyer la banyakk...kalo tengok macam ada harapan nok menang jer ni..sayang sangat xleh join..tapi nak wak camne orang itu xbenarkan..huhuhu..bersabo la...

pieya, tu r.. cedey tol... huhu... entah tgk kan gmbor tkde pun harapn nak menang.. sebb semua gmbor ade muke tuan die..hahaa...sabor jek laa...

oughhh dear, u'r so sweet :) nice lesung pipit, nak pinjam! heheh...

Feel free to visit me eh hun, follow u~

http://ikmalira87.blogspot.com

tinggal sabah, tp tak gi sangat pun pulau ngn pantai..walaupun umah naz sngt dekat ngn pantai tg aru tu. adoi. hehee

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More