Dec 2, 2010

Bad Day 'n' Nice Day

Hujan...

kau mencurahi bumi hari ini tanpa henti....

The bad day for today. sedey.. :(

Eksident dengan motor mane entah tadi... langgar lari lagi tu.. sedikit pecah bumper kereta aku, time aku nak masuk jalan sebelah kanan, padahal aku tengoh dok tengok side mirror, jap2 tengok mirror belakang jap2 mirror sebelah kanan, tengah2 aku dok tengok tu nak masuk ke kanan, terus terasa kereta aku bergegar, sedikit kedepan badan aku nak terhentak ke stereng kereta. tgk lagi side mirror sebelah kanan, nampak motor sedikit nak jatuh tapi masih bertahan oleh si penunggang....

 BeeOren yang baru 2 hari..... kini tiada lagi kidungmu.......tiada lagi rupa seperti ini......
Dulu 3 hari comfirm aku asik kilatkan jek.. sekrang dah macam kereta pakai sekadar keperluan sahaja.. 
kalau mula2 dulu humm.... kau lah hatiku, kaulah penawarku, kaulah jantungku.....
kini kau hanyalah sekadar keperluanku...
Oh tidakkkk......!!!

Oh...MOney! MOney!! please....please....


Makkk AIhhh mengucap panjang aku time tu.. rupanya ada motor langgar montot BeeOrenn aku.. adehh... aku tak sempat tengok sebab time tu dok tengah2 jalan line tengah lagi tu nak ke kanan menuju ke trafik light.. bengang betul time tu...Terus aku kejar mamat tu sambil perhatikan plat motor dia TW 3761 honda cup lame. sampai kat trafik light tu, aku buka lampu emergency terus keluar dari kereta, kononnya nak sound dan suruh dia settle kan lah kes dah goress sebaik mungkin kt montot kereta aku nie.."Oii!! ko settle sekarang!!, langgar macam tu jek!! settle skrg!! motor TW 3761 tu.. settle sekrang!! *Aku Jerit puas hati time nie.. penunggang2 motor ramai time ni tengah menunggu lampu hijau.  Time ni,aku dah tak rasa malu langsung tengah2 trafik light tu.. haha.... lastly elok je lampu Hijau, terus dia pergi macam tu je lepas cakap " Bukan aku yang langgar!" kurang ajorrr nye orang!!.. aku kejar dia lagi... tengok2 dah ilang dalam banyak2 motor yang berjalan time tu.. bengang gila..!
Aku balik dengan rasa serabut, dan tak tenang nak buat apa....

Nice Day, hari nie... thanks to Ida kawan satu OUM aku berikan souvenier dari Vietnam dan Cameron Highland.

Bad Day And Nice Day jugak hari nie... ALhamdulillah aku dapat gaji harini lastly gantirugi modified bumper BeeOReen aku... tapi aku tak modified lagi.. tunggu ada masa.. buat masa ni aku sibuk....

Arghhh ujian apalah yang menimpa aku ini... terima jelah.. mungkin semua aku ada buat silap.... pengajaran untuk aku...

3 SuKe KoMen..:

Sabow aja yayank...dugaan seme tu..huhuhu.

sama macam aku dulu..motor langgar lari. tapi aku takleh kejar. jalan jam. dia dah lari nyelit-nyelit. memang BENGANG..

Ana, haah. sabor jelah...
Hana, tu r.. yg aku ni pun die siap tak ngaku pahtu ilang macam tu jek... kes nyelit2 gak tu yg die leh terlanggar aku.. mongokkk

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More