Nov 28, 2010

ORANG GILA Please laa... STOP LAa GANGGU LIFE AKU!!

Salam.. Alhamdulillah Assignment aku selamat dah hantar ke OUM submit online melalui LMS OUM tadi.. *legek!* tunggu hari Final Exam je lah bulan 12 nanti..

Note : Entry aku kali ni memang panjang gila baban.. So kalau malas nak baca, korang baca jek yang mana aku wat Bold kan dan HURUF BESAR tu... yang lain korang skroll-skroll jek lah sampai naik senak jari korang tu..hahahaa...STORY aku yang paling HANGAT dan lama dah aku nak LUAH, baru malam nie aku FREE n FELL untuk menulis tentang ORANG yang SYOK SENDIRI kat aku nie... aku pun tak faham kenapa dia jadi Syok GiLa kat aku yang hanya insan biasa nie....lama lagi tu..dah nak masuk 5 tahun lah kalau bulan 12 nanti dia ganggu hidup aku....

CRAZY! Pictures, Images and Photos
Bukan orang sebenar... huhu.. aku pinjam dari incik google :)

OK, berbalik pada topik or title kat atas tu... ORANG GILA yes ORANG GILA.. sama ada dia ni adalah diantara korang yang tengah baca blog aku sekarang ni, or silent reader, or yang aku kenal atau yang tidak kenal, mungkin diantara korang ada ORANG GILA nie...

Apa yang aku nak story morry kan kat sini.. selama 6 TAHUN aku Blogging, aku tak tahu dari tahun bila dia perhatikan aku.. tapi dan yang pastinya dia kenal aku luar dari blog ni. then may be dia tahu kerjaya aku bidang IT, ofcoz die dapat detect dengan mudah aku dalam alam maya nie kan?? Selama yang aku sedar ORANG GILA ni mengganggu hidup aku selama 4 tahun, bermula aku praktikal SPIKE@TERENGGANU di Bukit payung, dan time tu aku baru lepas putus cinta dengan someone. tapi aku tahu exbf aku tu takkan buat aku mcm nie... kalau betullah dia, dia takkan tahu keadaan semasa aku dan nama-nama kampung yang berdekatan kampung aku.. so ORANG GILA ni memang dekat dengan aku....dan dia kenal family aku..

Mulanya aku layan, layan sekadar bertanya siapa kah dia, coz kenal nama aku, asal usul aku dan tahu background study aku sebelum ni.  Then aku bertanyakan dari mana dia dapat nombor talifon bimbit aku, hampir 5-6 orang rakan-rakan spike yang sesama praktikal aku dia kenal.  Tapi tidak juga memberitahu pada aku perkara yang sebenar mengenai diantara mereka yang memberi nombor talifon bimbit aku... nama-nama tu seperti hanya main-main untuk buat aku terus mencari dia dan tercari-cari macam orang bodoh.... seperti menghantui minda aku terhadapnya... ni mainan apa nie?? Psyco ke apa??

Dia tahu segala background aku dan family aku, nombor plat kereta ibu dulu yg aku selalu guna ke tempat praktikal aku dulu  pun dia tahu pada masa itu.

Dan sekarang nombor plat BeeOrenn (Myvi aku) pun dia tahu.. siap colour lagi dia tahu.. Aku tak tahu lah ORANG GILA ni mengamal apa yang dia tahu segala2nya tentang aku.  erhh!! sikit lagi aku nak tergolong dalam kategorii sakit hati... sangat2 serabut.. bila fikirkan siapakah orang gila nie???

KALAU aku tak fikirkan pasal dia, atau aku lupakan pasal dia.. dia tetap mengganggu aku dengan SMS-SMS yang seperti dia sedang memerhatikan aku dimana sahaja aku pergi... Kalau korang lar dengan keadaan macam ni tak ke rasa RIMAS????? langsung yang lupa tu terus jd ingat then terfikir2 lagi tercari2.. Boleh aku plak yg jadi GILA!!! arghhhhh!

Kemana sahaja aku pergi sekiranya terserempak dengan nya, sedangkan aku langsung tak kenal, pasti dia akan Miss call aku atau massage aku then dalam SMS tu :

"awak nampak cantik hari nie..."

Teks SMS hari lain sekiranya ternampak aku lagi..

"awak dengan adik2 pergi mana? saya nampak awk lalu kat jalan pasir panjang td, awk tak nampak ke saya pakai Mazda3"

Hari lain..

"awak klu awak tak percaya kat saya, awak cari lah kereta saya, saya pakai Subaru warna biru plat WNS 52"
Lagi...

"Awak, saya nampak awak kat jalan bukit bayas.. awak nak g mana tu??"

Hari lain dia nampak lagi aku...

"awak, saya tengok awak makin kurus sekarang nie... apa rahsia ye?"
Adakalanya..

"Awak saya minum air kelapa ni kat simpang 4 chendering, meh lar teman saya.."

Lagi....

"Taknak teman saya makan ke?? saya makn sorang-sorang je ni"
Gila kan orang nie?? AKU LANGSUNG TAK KENAL DIA!, RUPA DIA! APA-APA BERKAITAN DENGANNYA LANGSUNG AKU TAK PERCAYA!!   SMS-SMS yang dia hantar pada aku sengaja untuk buat aku tercari-cari akan dia.. GILA-GILA...

dan banyak lagi SMS-SMS dia yang aku tak ingat.... actually malam ni dia siap hantar gambar muka aku yg aku buat profile blog aku ni.. gambar gedik muncung aku tu lah... Alahaiii... kali ni memang betul-betul dia cari NAHAS dengan aku la...!! Macam lar aku ni meterialistik sangat dengan nama2 kereta dia.. dan yang aku geram macam lah aku ni yg tergila2 kan dia.. BODOH punya OLanggg!!! Ofcoz dia dah baca BLog aku nie.. dan tak mustahil dia curi banyak gambar2 aku dalam blog nie....!!

ni picture aku time ngah kuros2 dulu nieh.. hahaha... adehh... bergedik jek tau.. 
sumber dari peti Folder aku le March 2009


Pernah suatu hari aku layan dia, kononnya hendak tahu siapakah ORANG GILA a.k.a SECRET ADMIRER yang GILA nak MAMPOS kat aku nie...Aku dah berapa kali ajak dia jumpa aku, then berapa kali aku dah kena tipu dengan dia.. Sampaikan aku cari dan tercari di kawasan kononnya dimana dia tinggal, plate kereta dia, tempat dia kerja, semua nya TAK WUJUD!!! Semakin lama aku naik fed up! then baru aku terasa selama dia perhatikan aku. dia hanya main-mainkan diri aku dan mengganggu hidup aku! ORANG GILA ni dah membuatkan hidup dan hari-hari aku TAK TENTERAM!!

dan..

AKU menjadi bertambah tak tenang, bila dia hantar SMS-SMS JIWANG dia pada aku.. Siap dengan lagu-lagu lagi...adehh laa... Dia memang GILA! GILA BAYANG GILA ANGAU!! LAGI OTAK YANG LANGSUNG TAK CERDIK DAN TAK PANDAI..! PENAKUT!! YEAA LELAKI PENAKUT!!!

Ada ke patut, dia cakap SAYANG dan CINTA kan aku, dia rela perhati kan aku dan tengok aku dari jauh dari berhadapan dengan aku.  Tak ke korang rasa Orang ni GILA????

Then, pernah dia cakap, aku ni dah kenal dia? SIAPA? Background yang dia ceritakan pada aku pun berputar belit. kalah Cacing kerawett yang berbelit2.... HEy!! Tolong lahh! aku dah tak tahu lagi apa hendak buat dengan orang macam nie???

Dan ada lagi dia request kat aku.. Aku boleh kenal dia tapi dengan syarat aku mesti TERIMA CINTA DIA, DAN KENAL DIA LEPAS AKU TERIMA PINANGAN DIA.. sebab DIA TAKUT AKU TOLAK CINTA DIA, WHAT DA FFFFFF?????? C.. Mau tersembur gigi2 kapak aku nie! rasa macam aku nak POTONG KEPALA TuTTT dia sekarang jugak!! Aku tak pernah lagi jumpa LELAKI YANG PENAKUT nak MAMPOS macam ORANG GILA nie!!

Dan Sekarang ini.. ada lar seorang kawan kepada kawan aku yang tengah menyamar utk berkenalan dengan ORANG  GILA ni.. apa yang bagusnya dia nie kalau ORANG PEREMPUAN memang akan layan baik punya... so, byk la clue2 sememangnya dia tahu tempat-tempat yang berkaitan dengan diri aku... dan Yang BODOH punya SI PENAKUT ni abis dia menjaja nama aku dengan Orang yang berkenalan dengan dia. ORang yang berkenalan tu kononnya tersalah nombor la... then terus dia buat kenalan..bagus dia layan semua....Orang jenis apa dia ni aku tak tahulah.....yang kawan menyamar nak berkenalan tu, bagi tahu satu persatu. dan kawan menyamar tu juga kena tipu!, dia memang LICIK! Semua INFO yang kawan menyamar tu bagitahu aku mengenai ORang GIla ni SAHH semua nya PUTAR BELIT LIDAH KELING BELAKA!!


Dan untuk aku selesai kan problem aku dengan ORANG GILA ni ada 2 sahaja cara terbaik,

first :   Aku terpaksa korbankan Nombor Hp kesayangan aku yang tak pernah aku tukar2 dari start aku pakai Hand phone mula2 dulu then tukar kan kepada Nombor Hp yang baru/lain.  Problem kalau aku tukar no lain,

1. masalah contact dengan client -client lama
2. masalah contact dengan kawan-kawan lama.
3. masalah contact dengan urusan study/urusan kerja.
4. masalah aku kekok nak menggunakan nombor selain nombor lama aku nie.. sebab aku dah rasa serasi dgn no aku nie..bukan aku tak cuba pakai nombor2 hp yg lain, tapi diri aku ni tetap setia yang nombor lama aku nie.. aisehh.. *setianya lah aku...hahaa*


Second :  Aku terpaksa buat LAPORAN POLIS, (ikut nasihat operator Maxis), tapi tak musahil dia boleh pakai no lain dan ganggu aku lagi kan??

Third :  Aku kena KAHWIN........woo woooo... bergoyang jap kepala... ahhahaha  *Ohh.. MR.Right where r u?? please safe me now...!* Miahahaaa

Erghhhhh...!! KECIK PUNYA PROBLEM dah rasa macam BESAR-BESAR PUNYA PROBLEM bab NOmBor talifon nie.... adakah aku masih boleh bersabar lagi??? Bila Hari ni tahun ini, Sudah 4 TAHUN ORANG GILA nie MENGGANGGU KETENTERAMAN HIDUP AKU....!! APA LAGI YANG BOLEH AKU LAKUKAN???

Kalau korang plak rasa nak kenal dia aku bagi nombor talifon ORANG GILA nie..
013 9351192  &   0179785795
Pasti layanan terbaik punya untuk korang... ha ha haaa..
*macam aku plak yg naik gila.. Astargfirullah....hehehe~*


Kalau betullah ORANG GILA tu sekarang dah pandai usha aku melalui alam maya nie atau kenal blog aku nie.. cuma aku nak cakap satu je "MUNG NI MEMANG GILA ANGAU, PENAKUT PAHIT!! PENAKUT BULU!! SEORANG LELAKI YANG PENAKUT BERHADAPAN DENGAN KENYATAAN!!! MALU LAR DENGAN DIRI SENDIRI!! JODOH, AJAL MAUT TU SEMUA KUASA ALLAH TAALA, BUKAN MUNG YANG TENTUKAN!! ADA FAHAM!!" *Terengganu language*


*Mung = Kau


Haa.. nilah Ruperr aku sekarang.... makan dan makan jekkk.. sampai bentuk pipi pun dah takda!!
almaklum laa.. musim kenduri kawen hujung2 tahun ni kan.. nasi minyak aje lee... huhu..badan pun dah tak larat dah nak tampung minyak2 nie.. lagi2 kess Orang Gila nie.. yang buat aku bertambah naik Minyakkk!!
Sumber : snap pada 21 Nov 2010


Note : MAAFLAH kawan-kawan sememangnya ayat-ayat aku diatas terlalu kasar untuk tontonan dan bacaan umum.... Aku dah rasa terlalu emosi lagi EMO dengna ORANG GILA yang mengganggu hidup aku ni yang hampir 4 tahun tak pernah serik lagi muak mengganggu aku yang sememangnya dah MUAk dengan gangguan2 nie... aku meluahkan disini, SEANDAINYA DIA terbaca atau memang tengah baca blog aku nie, untuk diberi pedoman DAN WARNING TERAKHIR dari aku...

Moga Allah memberi petunjuk kepada orang yang tidak mahu lihat aku tenang ini. Agar dia diberi pengajaran dan pedoman. Perkara yang buruk itu adalah datangnya dari kesilapan aku, dan yang baik itu adalah datangnya dari Allah Taala...



7 SuKe KoMen..:

Aikkk...mcm knl je paperbag tuhh..sdp mkg napok...lauk2 ok dop yankkk??hehehe...

ana, hehehe ye r sis.. ni majlis kawen kamu r nie.. hehehe... nanti aja upload gmbor kawen tu k.. tak sempat lagi nak edit gmbor.. hehee

nampak sodap jer ko makan..tapi aku lagi teringin air sirap kat tepi tu..dah lama aku tak minum air sirap kenduri..nasi minyak n lauk kenduri lagi la dah lama tak makan..ala..kalau orang selalu kacau tu ko wat dek jer..just reply apa ko sibuk or ada aku kisah or bapak ko bagi gaji kat aku ker teman ko makan..kadang nak wat orang bengang wat macam tu jer..

Mr.chenta, nasib ko teringin kan air sirap tepi tu klu yg bertudung yg berwarna sirap tu cemane eh? huhu.... suggestion dari mr.chenta tu sudah lebih apa yang saya buat dia bengang.. tapi orang gila itu tetap tidak ptus asa... huhu.. memang org tu sangat2 gila... takda hati dan perasaan dah kot...

cara terbaik tuk hindari org camtu,jz ignore..dan cara Are'Ja tuk tukar no n wat police report adlah cara terbaik. Demi safety jgak kan? Bukan pe, guy ni..klu dh smpai tahap stalk kita cam tu skali...mmg mengerunkan.
take care okey dear. smile owez :)

yup aja dah buat ignore but still ggu.. haish... nak report polis takot polis tak terima.. takpe lah Insyaallah kalau org gila tu ggu lagi aja akan betul2 report polis. dia da senyap skrg.. thanks naz :)

nanti areja pulok kawen bulan 1 nie..wah sungguh xsabar..hehehe

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More