Oct 11, 2010

meet my BFF at KL~Hana & Ida - Hari pertama

Hari pertama


gajah pun gajah lar...

SomeOne.. maybe kawan.. tapi dia layan aku tak mcm kawan.....

4.45am di putra..


Pagi tu.. someOne pick up aku dari Putra. Sis Ana turut bersama aku. Jenuh jugak nak cari jalan ke rumah ida ke bandar tasik selatan. 10x aku miss call Ida, baru la die angkat phone *sifat yg tak miss dari zmn study dulu.. selalu buat aku tencion..bunyi Hp ibarat dodoian tidur c Ida nie..makin lena ado..*. itu pun dah 2x tol sesat jalan bru angkat. pakai GPS Hp someOne tu tersilap taip bandar. muahaha.. aku buat2 pandai...


sweet gurl Ida and Hana
Sampai umah Ida..
5.35am di apartment Ida.

Alhamdulillah selamat sampai. aku dan sis Ana merehatkan diri. setelah selesai solat subuh dan sembang dengan Ida, siap pesanan "nanti aku tinggal kunci, mu nak g mane2 pegang lar kunci umah aku ni, balik sebelum 6.30pm k. nak g jalan-jalan ambik LRT kat bla..bla.bla..." aku dan sis Ana okey, then kami terlena sementara Ida bersiap untuk ke kerja.


bintang ngelip-ngelip...

cacing kepanasan....
9am bangun dari tidur.. setelah penat perjalanan dalam bus semalam..

Celik mata, sis Ana "kita tak leh kuar jar..!"
Haa? nape lak Ana? "Ida kunci pintu rumah ni, die tak ingat tinggal kunci kat kita."
Aiseh.. betul ke? "betul la... ana siap mandi dah ni.. baru sedar pintu tu kunci dari luar.."
jap nak mandi lu..

Lepas siap sekali ngan Make Up. budget cun.. aku tengok pintu umah.. sah! LOCK dari luar. kunci mangga yang stainless steel lagi tu.. adess! mau menjerit pun ade.. tak putus2 aku call Ida kat office tu mintak dia balik jap. tapi degil budak tu.. tak dpt balik rumah juga sebab jauh..

Last2 Ida suh aku dan sis Ana makan je ape yg ada kat dapur rumah nya.. dah lar time tu perut aku dan sis Ana lapar sangat-sangat. so dapur rumah sewa ida tu menjadi seperti dapur kami sendiri la.. huhu.. masak dan masak lepas tu golek2 depan TV...drama2 melayu yg aku tak tengok selama ni.. abis cerita aku tonton.... sehari suntuk berkurung dalam rumah Ida. rasa mcm nak pecah kepala. menahan kebebasan yg dicari tersekat pada hari tu macam tu aje...... T_T

Abis semua majalah aku dan sis Ana baca, belek dan mengumpat sal artis itu ini.. huhu.. kan tak ada kerja jadinya.. bosan yang teramat sangat.. hilang planning aku dan sis ana pada pagi jumaat tu disebabkan Ida lock aku dan sis Ana dalam rumahnya..

7.30pm...Lastly, Ida balik rumah.. boleh dia gelak-gelakkan aku dan sis ana.. sampai nak tergolek.. huhu... mau aku cekik si Ida kat depan pintu time tu.. tapi apa nak buat.. nasib kawan ni tak mati kelaparan...


sarangee korang ade cahaye... aku taknak cahaye tu.. tp die datang dan datang lagi.. memang kereta byk betul malam tu.. tak putus2..haha

Eat, Pray, Love............
8.30pm setelah cik Hana sampai di apartment Ida....

Malam tu Ida kena bawak aku dan Hana jejalan sekitar KL.. so Qodor hari aku yang terkurung seharian suntuk.. huhu.. best2! Sis Ana plak keluar dengan tunangnya pada malam tu dan tidur di rumah kawannya di s.alam.

Malam tu.. aku tengok wayang dan shopping seluar jeans yang aku nak kan sgt kat Padini di Sunway.. sayangnya.. kad gift birthday aku tak igt bwk.. aiseh kalau tak dah dpt less..new arrival lagi tu.. dalam masa 30minit dah dpt apa yg aku nak.. best shopping last minute! haha.. then ke midvalley tgk wayang.. cerita romantik Eat Pray Love kononnye nak layan hati memasing lah yang tgh 'Broken heart' tapi tak sangka cerita tu boring.. lagi-lagi orang sebelah aku siap berdengkur.. tencion.. nyesal tak tgk citer hantu.. huhu.... ape lar korang.. sume nye kes nak layan 'Broken Heart' lar ni huhuhu.....

sampai umah 3.30am... puas hati berjalan....Hana pun tidur skali kat rumah ida..

continue next entry...

2 SuKe KoMen..:

myra pun tgk cete 2...mmg memboringkn ...nyesal tgk kn.huhuu...

myra, tu.. lain kali takmo da tgk citer tk bace sinopsis lu..hahaha..nyesal2..

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More