Oct 11, 2010

meet my BFF at KL~aku tak tahu ayah marahkan aku ke ea? tp dia diam...

Ibu : Young, ayah tak tau tu akak nak g KL malam ni..ibu tak tau...
Ayoung : Aik? ayah tak tau.. bukan akak bgtau da ke seminggu sebelum nak g lagi..

7.00pm Tengah syok tgk channel BoxOffice -Samseng jalanan-

Ayoung : Ayah, tahu tak akak nak p KL malam nie?? kan akak dah bg tahu minggu lepas akak nak p KL jumpa Ida dan Hana nak jalan2..
Bas kul 10 pm.. ayah antor akak eh? *sengih mcm kerang busuk, dalam hati berdebar..tiket dah beli*
Ayah : (geleng kepala, mata ayah masih tengok TV, tiada perasaan)
Ayoung : alamak.. mati lar aku.....*keluh hatiku..*

9.20pm dalam perjalanan ke stesen bus.

Ibu : Jaga diri time berjalan tu. kat KL macam-macam.. lam berita ibu dengar bla bla bla bla....
Ayah : Diam mebisu tanpa khabar tanpa kata.. hanya drive carefully...
Ayoung : Aku hanya diam seribu bahasa...
Ibu : Young, jangan lupa ibu nak hanger tudung mcm akak tu eh..
Ayoung : orite bu.. insyaallah g ikea akak beli.

*alamak.. GPS tertinggal....mesti sesat plak nak jejalan kt KL nanti..

9.45pm sampai..

Bersalaman dan cium peluk ibu dan ayah.. aku naik bas sany. feveret aku.. sebab seat yg luas walaupun bus sany pernah ada mimpi ngeri sebelum ini mengenai status driver nya yang pernah melibatkan kemalangan jiwa sehingga 10 org maut di highway utara selatan awal tahun baru-baru ini. Aku hanya bertawakkal pada Allah moga perjalanan aku selamat sampai dan pulang. Sis Ana plak naik bus di dungun. so aku menantinya disana..

*alamak... kad gift birthday from padini tertinggal... hmm.. tak best la aku nak shopping nanti..

10.00pm dalam bus..
Aku tenggelam dalam arus kesejukan.. mata sudah pejam.. tapi hati belum dapat lena dengan tenang....


Continue next entry.....




cantik plak cactus ibu aku ni.. setelah 7thn.. baru nampak bunga nya.. mcm mahkota plak.. hehee..

0 SuKe KoMen..:

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More