Oct 1, 2010

aku cuba menahan sebak....aku bodoh...

bodohnya aku....
aku kenal nama tu!! "Nad" siapakah dia?? tak perlulah aku huraikan disini.. aku cuma hendak meluah, membuang, memuntah dan segala me... kat sini.. ini blog aku.. ini tulisan aku, aku yang menaip..

aku tak dapat menahan dari sifat 'cemburu' aku.. walaupun dia bukan lagi 'teman' aku.. tapi dihati? sampai bila aku hendak menipu diri sendiri???

Bodohnya aku....
pada mulanya aku menahan... Oh tak mengapa asik nama dia sahaja yang 'comment wall' di fb beliau. aku masih tersenyum membaca dan melihat wall yang beremosi. pelbagai luahan dan kata-kata dihati terpapar jelas di wall fb beliau..

tidak sah dalam satu hari 5x aku membuka fb nya walaupun aku sudah 'delete' Fb beliau. mungkin lebih dari 5x aku membuka fb nya semata-mata... 'Aku masih merinduinya..' Ya Allah... tolong aku.. lupakan aku dari terus mengingatinya.... Ya Allah aku merintih padaMu.....

Akan aku tak sangka nama 'Nad' kembali menghitung dalam fikiran aku apabila dia kembali berhubung.. aku tidak tahu ... Adakah semata-mata lakonan atau permainan atau kebetulan??. kenapa aku sangat-sangat benci pada dia?? kenapa aku sangat-sangat cemburu pada dia? aku tak dapat menahan sebak didada, aku tak dapat mendiamkan tangan dan jemari aku yang ketar dan arusnya yang datang dari hati cemburu aku yang sangat-sangat berapi kini... Ya Allah tenangkan hatiku....

sudah lama aku tidak menitiskan air mata... menahan sebak pilu didada... hati mana tidak terguris terasa sakit..terasa ditikam, dicincang..... lumat sekali rasanya... aku hanya insan yang biasa.. insan lemah... aku tak dapat bertahan.......

Namanya yang sentiasa terbayang.. membuatkan aku teringat akan perkara yang bukan-bukan.. teringat apa yang pernah beliau ceritakan mengenai 'Nad' kepada aku... aku cemburu... tersangat-sangat cemburu... Ya Allah.. ampunilah dosaku... kau buang lah jauh-jauh api cemburuku.. kerana ia permainan syaitan........

adakah aku masih mengharapkannya??? Ya Allah..... Ya Allah...
berikan lah aku ketenanganmu Ya Allah....

aku tidak mahu namanya bermain di fikiran aku.... kisah silam ku, 'Nad', dan beliau masih bermain difikiranku.. pada saat itu, waktu itu, hari itu, minggu itu, bulan itu dan tahun itu.. masih segar diingatanku....... Ya Allah Ampunilah dosa-dosaku........ Ampunilah...

aku lemah.. aku lagi tak terdaya... jauhkan ia dariku.. jauhkan kekusutan itu dari fikiranku....
aku masih menahan sebak didada.. tiada siapa lagi untuk aku merintih selain dari MU...

~



~






~



I;Will,Never,Have,Happiness. Pictures, Images and Photos


Batukku bagaikan mahu menunggu Mati hari........

4 SuKe KoMen..:

cik areja..
even ika xpnh tahu apakah yang sbnrnya berlaku,
but 1 things yang ika nak gtau,
Sometimes u hve 2 be strong for ur self dear,
what’s meant to be will end up good & what isn’t, wont. rltionships r worth fighting for, but sometimes you cnt be da only one fighting. at times, people need to fight for you. if they don’t, u must just move on & realize what u gave them was more than they were willing to give you. hopefully, people realize great things when they come around & don’t lose something real. always fight until you cant anymore, & then be fought for..
be strong dear!! ;)

thanks ika for comment,
yup, betul tu tak semua relationship tu baik dan berakhir dengan kebahagiaan. mungkin ini satu pengalaman buat saya. rasa sakit sgt dihati nan membara sekali pun ia tetap akan berlaku. meyedari dari perhubungan yg dibina untuk yg terbaik bukan mudah... Jodoh itu Allah yang tentukan seusaha mana pun kita andai dia bukan jodoh yg ditetapkan maka tidak akan sampai jugak.. tapi hubungan yang saya bina dulu rasa amat-amat tidak bermakna bila ada org yang meghalang...

tak mengapalah sis, neway apa yg sis advise saya ckup bg saya untuk apa yg sis sampaikan.. selagi saya boleh bertahan saya akn bertahan..Insyaallah. walaupun ia sudah berakhir...
thanks dear ;) luv!

its oke dear,
sometimes we rely need people to heard our prob n smtimes we dont,
but whtever it's,there must be "hikmah" behnds this,
whatever is the hidden message ALLAH wants to give u, make sure tats u
put ALLAH ahead of everything,..INSYAALLAH, segalanya kan selesai, "REDHA", walaupon berat akan menjadi ringan.. REDHA kan segalanya yang berlaku, dont look back! dont u ever look back dear..,ika pon pnh merasa semua tu dan sekarang..ika ase idup sendiri lebih menenangkan hati dr idup berteman! *LUV WITH HUGS*

yes dear, Moga Allah memberi petunjuk akan dugaan yg diberi nie..
thanks ika. ;)

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More