Sep 26, 2010

Oksigen-oksigen...need more business for money and my future..hahha

tetiba rasa macam tak boleh bernafas....

ada sesiapa nak buat bantuan CPR kat saya???

hahaa..

Assalamualaikum wbt.

sibuknya dia.. sibuk lah saya. sejak akhir-akhir ni banyak juga perancangan untuk prestasi business ayah saya ni. dan business saya yang semakin hari semakin banyak dirancang untuk masa depan dan peluang yang mendatang. Hajat dihati untuk lebih memberi komitmen pada business sendiri sahaja, tapi tak baik mementingkan diri sendiri. dimana ada kemahuan disitu ada jalan.. betul tak? so business ayah saya ni saya just gabungkan dengan business saya untuk satu lesen perniagaan. kan mudah macam tu.

nampaknya ayah saya semakin hangat nak buat business penyewaan kanopi dan set catering pada customer specialist in Terengganu. siap nak buat skirting pada kanopi dan meja kerusi. waa.. serious ayah saya memang kreatif. tapi saya tak tahu boleh ke tidak dia nak menghias kanopi dan meja kerusi dengan olahan skirting tersebut. saya? huhu selalunya saya takkan kata diri saya pandai membuat sesuatu dan kreatif pada sesuatu benda, tapi bila tangan saya sudah pegang bahan tersebut then terselah lah sentuhan kreatif yg ada dlm jiwa dan otak yg gila-gila nie.. time tu idea mencurah-curah nak buat itu dan ini.. haha..

photography Pictures, Images and Photos

cakap bab planning business.. macam-macam yang singgah.. itu ini.. tapi kalau duit tak hinggap juga takda modal tak menjadi jugakhuhu.. cemane nak berjalan kan? so mulalah sikit2 dlu.. jangan terlalu speed sangat.. nanti ada pulak yang cakap 'kau jual dadah ke?' ohh noo... so, bersabar lah aja ye.. tahun depan insyaallah, terlaksana sebuah pusat tusyen yg ko idam-idamkan tu..

"semalam aku dah mimpi pusat tusyen tu nama Sweet Home Tusyen muahahaa.. gila ngoyan.. dengan 20 orang cikgu dari upsr hingga spm, setiap kelas 10-15 org student dengan pakej-pakej belajar yang menarik. set2 tempat study yang cantik dengan decoration sweet home dan sangat selesa untuk student2 aku.. wass wasss... bape riban aku cass kat customer aku nanti???"

baru-baru ni pun dah ada kawan-kawan saya yang ajak buat business, memang sangat-sangat berminat. kek & pastry.. dah lama merancang kaki tangan macma dah cukup je. tapi apa yang tergendala? ofcoz la modal kan.. nak buat loan rasanya tak bersesuaian lagi coz business tu belum commercial lagi. kalau dah commercial sanggup juga nak buat loan.huhu.. at least buat lah dari bawah dlu. kecik-kecik dlu..

apa yang saya boleh simpulkan disini.. masa nya dah hampir... semakin hampir...

kalau korang rajim Jom lawat blog business saya dan ayah saya ni.

2 SuKe KoMen..:

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More