Aug 9, 2010

kampung saya takde mcm kampung nie.....

Tau dah nak deman.. nak selesema, batuk, sakit tekak.. yang pergi makan jugak buah-buah tu kenape? degil sungguh!

Haa.. tau jek lah musim-musim buah ni.. sume sodap-sodap.. durian, manggis, langsat, duku, rambutan segala macam lar.. then adanya musim buah dan cuaca pun kejap ujan, kejap mendung kejap panas.. ofcoz lee kesihatan kita pun kejap sihat, kejap ase nak demam.. huhu..

makan buah biar berpada-pada okey.. buah-buahan ni sejuk dan panas.. [klu tak paham sila rujuk dengan orang tua memasing] .. bole jadi kering anak tekak ni klu makan buah yg manis2 kurang minum air kosong atau air masak..

Ayah saya pun dah dpt suara yang best.. kalah Ramli Sarip okey! huhu.. saya plak mcm nak selesema.. hantu buah durian dan duku.. perghh sebut2 rase mcm nak lagi..huhu.. then ayah chik saya dah siap dpt pakej batuk selesema dan demam skali.. semalam pergi pasar, beli lagi buah durian.. kaw kaw die beli selonggok2 7-8 biji durian pada RM10.. gile murah..dekat2 nak pose nie..huhu..

Jom layan gambo2 nie.. ni saya snap time saya ke kampung mak sedara (Mak che) di Sekayu Kuala Berang (3km lagi nak masuk ke air terjun sekayu) best2.. nyesal tak bwk baju lebih.. klu tak dah lame mcm badak air dok berendam lam sungai... miahaha..




Entah lah ape yg dorang cari, ape yg pasti ikan.. bila ditanya ikan ape??
ikan air tawar budak2 ni jwb.. esehh...


ulat gonggok spesis hutan.


aktiviti memanjat dan memetik buah duku.


time nie, aku da nampak kepala PACAT2 sedang berbau darah.. takot gile nak jejak tanah...muahahaa.. makan jek tau..


sila fokus pada buah tu ye..
ibu ku yg bersemangat waja memetik buah duku.dan saye bersemangat waja memegang tangga.. ngee~



owh ayah.. santai...












cuzen n siblings in action....



fuhh kuruss semangat... time ni lintah besar ibu jari sedang melekat kat kaki adik saye.. lepas snap tu baru die perasan, waa.. time ni lompat dan menjerit beramai2.. then, lintah tu elok jek berenang kat saye.. dari taknak mandi.. terus jadi mandi. sangat tencion! balik umah dalam kebasahan.. da le tak bwk baju.. muahaaha


Jom berkelah di kebun.. huhu kopi kampung yg best. :)


nak balik daa... ole2 dari tok mek dan mak che..yeehaaa..


snap pic tuan belog adalah harus ;)

Ok selamat menjamu mata...

Note : Selamat berpuasa buat sahabat2.. :) Salam Ramadhan Al-Mubarak.






6 SuKe KoMen..:

eeeeeee...geli...........ulat tu....

comel giler..rase cam nak jatuh chenta pon ade..hehe..sile delete comment ini ..ehe..=p

incik cabuk, tak mo delete r.. ahhaha...time kacih..huhu

Nape la sis ana tgk en3 ni arini..dugaan 1st day pose..muahaha!

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More