May 14, 2010

Ingatkan PESTA..upenye Pesta BUnuH diRi di Hospital HNZ Terengganu

Salam and good morning to all bloggers.. tapi da nak masuk tghari pun.. Alhamdulillah cuaca macam baru kul 8am tadi. Mendung jek.. sempat tengok matahari terbit tepi pantai batu burok pagi tadi..sangat indah... nanti kalau sempat saya nak ambil gmbar tunjuk kat u alls... syahdu jek rase bile tgk matahari terbit.. lagi2 kalau ade org tersayang kat tepi, mesti romantik kan?.. wah wahhhh... *versi berangan~abaikan*

Nak cerita satu kejadian semalam..

10.55pm (lebih kurang)

Tengah asyik saya dok menonton movie kat netbook, time ni dok kat hospital teman nenek saya. Tiba-tiba dengar bunyi bising.. bunyi suara perempuan dok menjerit-jerit. "Haishh dorang ni buat pesta ape plak nie? bising-bising depan hospital.." time ni saya masih pakai earphone di telinga. Then nak intai lar..time tu peneman2 pesakit dan nurse semua sibuk nak intai kat tingkap.. kebetulan katil nenek saya pun terletak tepi tingkap. bukak earphone, baru lah jelas..

"JANGAN TERJUN! JANGAN TERJUN!..." ARGGGGGGGG....................... KEDEBUM... "
*ayat last bunyi lebih kurang lar.. huhu..*

Astargfirullah.. ade orang terjun rupenye... time tu masa saya tengok dari tingkap tingkat 4 coz nenek saya dok di wad tingkat 4, ramai orang-orang dok menjerit supaya org yang nak bunuh diri tu tak terjun, tapi akhirnya terjun jugak...Saya ingat nak turun time tu tgk org bunuh diri tu, kot2 leh ambik gmbor *biar tak berani pun..huhu* tak sampai hati plak nak tinggal nenek sorang-sorang, lagi-lagi time tu saya dah free hair pakai tuala jek tutup kepala.. almaklum lar da nak tido..huhu..

Ade seorang peneman pesakit, turun pergi tengok kejadian tu. then die naik balik, dia ceritalah ada orang bunuh diri pesakit lelaki yang duduk di wad 7 terjun dari koridor tingkat 7.. mak oiiii.. berani gila mamat tu.. dengar nyer orang cina dan sakit HIV. masa terjun tu dia tersangkut kat pokok pinang, then leher dia patah, beberapa saat orang angkat letak kat lantai terus die mati... nauzubillah.. ni lah org hilang pedoman.. dah putus harapan...

Dengarnya wad 7 di tingkat 7 sememangnya untuk penyakit-penyakit yang kritikal dan susah nak sembuh, macam HIV AIDS, jantung, dan sewaktu dgnnya.. so maybe lar org cina yang bunuh diri tu hilang kawalan, dan tertekan, lagi-lagi kurang sokongan dari family.. kesian dia.. tapi nak buat cemane.. dah mati pun..


Nasib lar org cina yang bunuh diri, yang sememang tempatnya adalah di neraka kalau orang islam??? Nauzubillah... bau syurga sket pun tak berbau tau kalau mati bunuh diri.. Allah sangat-sangat lah murka kalau hambanya mati bunuh diri, neraka trus ditempatkan.. sakit itu satu ujian.. satu amanah dari Allah untuk kita menyedari qadar dan qodar yang ditentukan..semuanya ada hikmah.. termasuk yang menjaga si pesakit.. ujian semua tu.. nak kan kita bersabar dan berbuat amal ibadah.. Insyaallah hope Allah membuka hati saya, dan diberi petunjuk setiap apa yang berlaku di depan mata nie... Astargfirullah.


Permandangan bangunan hospital yang indah di pagi hari.. time ni saya nak baru start kereta nak ke kedai mkn.. Nasi Lomak Teh tarik *Nenek punya menu..saya pun hentam skali..*
time ni 7am, berita tak keluar lagi time nie.huhu


Dimana kejadian bunuh diri berlaku.. dari tingkat 7 then terjun tersangkut kat pokok..


Tempat kejadian, dimana orang yg bunuh diri tu terjun.. superstar btol... see..takde darah kan? itu yang saya pelek.. maybe patah organ dalaman sahaja. dengarnya leher dia patah terus.. tak tau lah tu.. *kalau leher dah patah trus, ofcoz lar terus mati..*


Zoomm sket...nasib lar tak kena batu tu, klu kena mesti berdarah..see..haa takde darah.. kalau ade darah cemane eh? da lar orang mati bunuh dri tu berpenyakit HIV..ishk.. kesiannya kat die..


Testing... dok kat tempat org bunuh diri tu jatuh.. wahaha.. jgn terkena badi mayat udah... tapi real lar.. sangat tinggi boleh orang tu bunuh diri setinggi 7 tingkat nie.. hospital ni baru 8 tingkat.. kalau 20 tingkat cemane eh???

HUmm... ok lah.. sama-sama lah kita ambik iktibar dgn kejadian nie.. moga-moga ada dikalangan kita insaf dgn kejadian seumpama ini.. agar diberi petunjuk dari yang Ilahi sesama saudara islam kita. amin..







9 SuKe KoMen..:

Comel lah angle awk shoot, leh jadi photographer nih :)

syed, eh? doh beli r camera dslr se ke saya...wahaha...

astargfirullah... ngeri..
lame dh tak g spital ganu... dulu slalu g time jga ank sdara ecident.. koma seminggu.. hehe..

p/s : ada dokter hensem x?? ekekeke =P

aien owhh... skrg da sihat lar eh? alhamdulillah..

note : doktor encem? ade ade ade! hek3 ;)

huh..tinggi tuh..
xda darah lak tuh..ajaib..terjun tinggi2..

wah...berani gak eh.klu aku gayat tempat2 tinggi ni..xpenah g tgok org terjun bangunan...klu mati excident 2 ade ar...ngeri...sebelah kaki je elok..yg lain dh hancur...huhuhu

cikfasya.(◕‿◕✿), haah tu yg plek tu pesakit HIV bukan ade darah ke? huhu

aken, tu r aja pun gayat tgk.. brani mati btol lar org cina nie..

tggi gila bngunan nie akak . ish cane la keadaan time jtuh bwah tu . tak trbayang !

isk2...ape lah...2 lah
mst la dia dah terkene 2..
xpe lah dah ajal nakwat mcm mn

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More