May 21, 2010

Hari Ini Saya Rajin! Ya Saya Rajin!

Salam.. selamat hari Jumaat untuk semua.. ape ye korang buat hari nie? lagi2 negeri yang cuti hujung minggu seperti Terengganu, Kelantan dan Kedah...


ok lah sementara menunggu solat maghrib masuk, terasa plak jari-jari saya ni hendak menaip dan meluahkan diary harian saya hari ni.. OHHh.. LOVELY Day.... *Senyum*

Rehat vs Rajin..
Huhu.. ingat kan rehat bole lah kot goyang kaki..tapi sebaliknya...Saya rehat hari ni bergoyang-goyang kaki.. fuhh entah berapa kalori turun hari ni.. berpeluh tak renti-renti.. huhu.. best-best!
dari pagi bangun *tak lah seberapa pagi pun* dengan tak mandinya lagi.. trus-trus ke dapur.. cari makan isi perut dulu.. penting tu.. hohoo.. then buat teh tarik.. *tetiba rasa nak minum teh tarik* then tgk kan meow-meow ni sonok jek bermain, haishh.. korang ni tak mandi lame dah nie.. so, mandikan lah mereka-mereka ni 12 ekor kesemuanya.. fuhh...berpeluh mengejakan meow-meow ni.. then tgk kan rumah berabukk tu tak payah cakap lar.. satu rumah saya mengejakan hari ni. sampai k bilik *tuan sendirik lar ye* dikemas tukar cadar tukar karpet.. *puas hati* >_________<

Petang plak...
"Kak Young.. tolong ibu ni.. buat telur dadar pahtu potong-potong halus nak letak atas pulut kuning..." "ok..."
Tengokkan di luar rumah.. baju plak tak berjemur.. 3 bakul plak tuh.. mak aihhh.. dorang ni.. baju-baju ni nak tinggalka utk stok kucing-kucing pijak balik ke ape? so, jemur lah saya di tgh panas terik tadi, tgk plak Bee Oren, semalam baru jek cuci di car wash 2 jam ko menunggu.. lepas ni nak g balik car wash tu 40x kene fikir. erghh tencion.. apa lagi, gilap-gilap lar bee orenn bagi bling-bling.. *Jangan ko buat perangai sudaaa!! * then last siram pokok bunga....

teringatkan hari nie... tak payah pergi joging pun takpe.. peluh keluar banyak daripada joging jek rase.. huhu... timbang-timbang.. same jugak berat.. :(

Hari -hari yang BZ ku lalui..
Sebab hari ni sahaja.. ya hari JUmaaT, satu hari sahaja saya boleh berehat.. coz esok sudah bermula kuliah saya untuk semester MAY 2010, Happy study to OUM Student and Welcome to Semester MAY 2010. then selepas kelas esok pukul 2pm, saya dijemput oleh pihat YPU untuk event Usahawan Muda di TTC.. humm agenda nye tak tau pape lagi nie.. tapi pergi je lah. mana lah tau ada apa-apa yang penting perlu juga saya ambik tahu.

Ok, next hari plak, dari hari Ahad to Selasa.. kena pergi kursus plak. Kursus PKK (Pusat Khidmat Kontraktor). Kursus tu berkenaan Microsoft Project dalam Industri Pembangunan. erghh dlu dah belajar Microsoft Project ni tapi Industri IT heh heh... takpe lah asalkan belajar. semua tu dapat pengalaman.. dapat cari pakwe baru! haishh... *abaikan statement pakwe baru tu..*

lepas hari hari itu baru lah lega....

Opss.. tak lega lagi... lepas hari hari itu saya nak ke bank renew my Roadtax and Insurans BeeOren.. alahai ko BeeOren.. menghabiskan setiap helaian kertas2 yg ada muka agong tu jek *Ohh duit dimana kau duit...!!*.. takpe lah demi ko, ku sanggup.. asal ko berbakti sepenuh masa utk aku....

Lagi? Lom lega....
Kenduri kawen sana sini.. jemputan ke kenduri kawen sahabat-sahabat bersusun kad tuh,.. hadiah2 lom lagi beli.. haishhh.. sekali lagi *Ohh duit dimana kau duit...!!*

~tak sabar rasenye nak make up sahabat tercinta aku... di kenduri kawennya nanti.. walaupun dia telah sedikit mematahkan hati aku dgn sikap terburu2nya... aku redha. dia tetap sahabat baik aku...~

Ok lar.. apakah award utk kerajinan aku hari nie? dan terlebih rajin may be... Jom lepas isyak ni nak ke bandar lar kejap.. cari Heels.. byk sgt event saya hujung dan awal bulan nie.. da lame tak shopping heels.. hak2. baru jek dapat coach Handbeg dan sepasang kain, tak buat baju lagi tu.. heels pulak jadi sasaran.. Bankrup trus lepas nie....Muahaha

mane leh saya dapat heels seperti ini? o_O

Ok, dah2 yang mane tak solat lagi.. cepat solat.. abes waktu kang! k tata...
wassalam.. ;)

6 SuKe KoMen..:

kasut jenis macam tu lady gaga jer ada stock..

p/s saya juga dijemput untuk ypu tu

YPU ke @ YOU..aku pun tak beberapa pasti..yang pasti aku tak pergi..abaikan comment2 ni..tk care

mr.chenta.. owhh tak payah pergi lah.. sy pergi pun td pun sekejap jek..then trus balik... huhu... bosan r dgr ceramah2 nie....

huuuuuuu..rajinye die, harap rajin sokmo di hari² lain (")

syed, tunggu time rehat leh lar rajin macam tu..muahhaa

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More