Apr 4, 2010

Bukanku minta perhatianmu.....Oh Orange..

Cemane perasaan eh? korang tau jelah Orange itu memberi perhatian pada sesuatu.. kalau kita kemana-mana sahaja dengan memakai pakaian yang berwarna orange, selipar / kasut orange, busana pengantin pun orange, lipstic pun orange *ade ke org pakai?* mesti akan menarik perhatian kepada yg melihatnya.. dan warna tu adalah terang.. kalau letak dikalangan warna-warna yang lain pun hijau, merah, hitam putih pun Orange tetap akan menjadi perhatian.. mengapakah?? huhu

cerita harini... *mau tergelak pun ada.. sengeh sorang-sorang pun ada...*

Cuba korang bayangkan.. korang memandu kereta yang berwarna Orange, then kebetulan plak orang depan kereta anda juga memandu kereta yang sama bewarna Orange...Kalau colour selain Orange pasti tak merasa 'perhatian' ini.. walaupun bersebelahan.. tapi klu berjumpa dengan Orange.. erghhh.... pasti merasa daya tarikan colour ini..*mau jek aku tinted 100% cermin kereta ni*

Mula-mula drive ok lagi lar.. " ko tgk kereta aku, aku tgk kereta ko..." takde ape yg menarik, lebih kurang jek.yelah semua sama.. brand yg sama.. kecuali make up kereta tu je yg membezakan kereta kita ni lebih ke tak.. huhu...

Lepas tu berhenti kat trafik light, then sebelah jalan seberang ada lagi kereta same colour Orange jugak.. then selang 2 buah kereta Orange tu ada lagi yg colour Orange.. haaa senang-senang cerita kan kereta tu adalah brand yang sama semua MYvi.... lepas tu semua dok pandang-pandang... sesama sendiri..hahah.. then macam dah tak nampak kereta-kereta lain kat kawasan trafik light tu.. yang nampak Myvi -myvi Orange yang tgh beratur sambil tunggu turn jek nak jalan.. colour kereta lain dan tenggelam.. rase mcm dok dalam dunia Orange jek.. huhu..

Then saya tengok jugak lar ade mamat myvi orange yg tgh beratur seberang jalan tu terendap-rendap kat myvi saya then myvi orange depan saya... dok sengeh-sengeh.. ape lah.. mcam kerang busuk jekk saya tengok.. humm tau lar pakai myvi orange..

Tapi tu lah.. orang yang pakai / memandu myvi orange selalunya akan mendapat perhatian sesama mereka atau mungkin orang lain.. walaupun tak lah make up mane kereta tu.. tapi colour tu yang menarik perhatian sebenarnya.. tapi best pakai Myvi colour Orange.. kalau kotor berabuk pun tak nampak.. :)



Just Info.. huhu.. takde pape pun yg menarik.. Orange itu adalah sweet bg saya :D dan kebetulan hari ni paling byk saya terserempak dgn myvi Orange.. ke kenduri kawen pun kene follow myvi orange sape entah berkenan kat Bee Orenn saya, then balik dari kenduri ada Myvi Orange Parking tepi Bee Orenn saya.. then singgah ke TTC ada PC Fair kebetulan parking yg kosong sebelah Myvi Orange juga..so, parking je lah.. huhu.. Jodoh betul....

7 SuKe KoMen..:

nasib baik sambil memandu, ko x makan oren..klau x mmg lengkap la..haha

Aqilah, Orange jugak.. heheh :D

a little less conversation, huhu.. makan.. kadang2..

syed,yeaa.. orange day...

mcm kete my fren..sejibik..

tp i like blue laut
ok tak kaler ni utk kete?
ngahaaahahaha

jane, hek3..terpulang pada si pemiliknye ;) color ape yg die suke.. terserah..hehe

suraya, Yeaa..Orange day :)

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More