Mar 31, 2010

Testing~Arabic+Smokey eye..

Salam.. kes nak sangat arabic make up, haaa amikk ko.. mau terjolol kuar bijik mata saya nie.. dikerjakan oleh jari jemari saya jugak.. hahaa.. make up! make up!..

style arabic + smokey eye.. dah tentu lah saya pilih colour pink n dark grey.. jom layan gambor yg dikerat2 nie. nak tunjuk sume.. malu laa.. ahhahaa


Ececeh.. siapp dah touch up ala-ala smokey eye.. jadi tak? jadi tak? blom letak boluu mata palsu lagi nieh.. huhu.. mcm tak jadi jek.. tapi eye liner tu.. saya rase mcm susah sket nak buat ala Arabic.. mane tak nye..gune pencil eye liner jek.. haa ni first time saya conteng mata saya sedemikian rupa.. rase mcm menconteng arang di muka ajek.. huhuhu..

then... dah pakai boluu mata palsu..


kedip-kedip sket!! haaa.. *aku lar pakai bulu mata palsu* huhu.. tak suka sangat pakai bulu mata palsu.. rimas.. dan susah nak pasang.. huhu.. tapi ni baru kali kedua testing pakai.. masih tak jadik.. dan berat mataku.. haha.. *gatal mata betul! pakai jugak walaupun tak suka!* macam mata kucing kat umah aku ni jek..

Oh..tiba masanya untuk menggedik..huhu!

** gambor ni kene buang da.. huhu **

Perghhh...Sangat suka gambar muka setengah nie... try to be vogue..!
teknik shading ni mcm tak kena..haha.. buat2 kena jelah. kalau ade makeUp artist yang mai tsinggah blog saya utk entry make up nie.. please comment.. sharing is caring..haha.. TQ.. :)


Tuu... dia! keluar dah.. diva tak tau malu nieh.. *tiba2..tadi malu-malu kucing..* ..dah abes keluar satu muka.. haha.. Ekcelli kawan2 make up style saya ni main hentam saja.. just nak blajar cemane nak lukis eye liner arabic style..tapi bila siap.. nampak mcm menggerunkan plak.. huhu. tak sama ape yg saya tgk dan blajar dlm Youtube.. huhu..

Kebanyakkan make up yang saya belajar sendiri, melalui majalah dan youtube/internet.. Untuk khusus/Bengkel make up.. tak mungkin kot.. walaupun niat dihati teringin jugak nak masuk bengkel/khusus make up ni.. entah lah.. mungkin saya rase make up make up ni just for fun untuk buang masa lapang saya..dan just untuk diri sendiri.. lagi pun kalau saya ke mana-mana takde lah make up tebal2 cam gini..haha.. just se simple mungkin.. Insyaallah... Saya adalah diri saya sendiri...


Saya Insan yang lemah lagi hina disisiNYA.....

Ok abes da.. dah cuci muka pun..nak tidoo... selamat malam sume.. hope bermimpi yang indah2.. huhu. Assalamualaikum..

15 SuKe KoMen..:

pandai ar..kte mmg xreti lgsg make up neh..ish..nk kena bljr neh..nk gune make up brand ape ek yg elok??

hek2..cik fasya.. alamak dik..hehe.. comot tuu.hek3.. saya pun gune brand biase2 jek.. terutama Maybeline lah.. celak die pekat sket dan harga yg dikira mampu lah nak dibeli..

yeke..owg ade eye bag..kalo pkai celak kt bwh mata,nmpk makin lebam..dats why x berani nk pkai eyeliner kt bawah mata..

owh..nti fasya nk try jgk la..mcuba je kn..

try n error bg pelajar It
tp saya tgk sis pakai make up ok..cun abis..mata mmg main peranan.ala mula2..biasa la comot skit2..wat slow2 ok..
..saya pun nak try gak la..bila dh abis study kot..hehehhe =p

Cute la..meremang bulu roma nengok mata cik aja.Suka2 je takpela..tp cik aja jgn lak mekap cmni p class.Takut cikgu xleh ngajar plak..huhu.

oiitt²! nmapak rmbut tu..

cikfasya,hehe..klu ade eye bag try pakai voundation khas untuk tutup eye bag, tak pun foundation biase tu leh jugak..bila dah letak bedak dan sgala bagai mesti tk nampak eye bag tu..
*utk buang eye bag, kene rehatkan mata secukupnya.. letak timun / teh bag yg dah basah/dah pakai then sejukkan letak ataas mata sebelum nak tidoo..Insyaallah sok pagi mata akan segar dan eye bag akan kurang.. :)

Sis Ana, huhu.. aja pun meremang gak tgk mata aja..haha.. huishh ana takde lar aja nak pakai g kelas.. mau litang pukang lecture lariks nanti tgk mata aja gitu..haha

Dsana'a, hehe thanks.. itu lah..asalkan kita dpt belajar dan praktikal make up make up nie.. bukan utk org lain gak ape? utk kita sndiri..so ape lagi belajar2..hehee..
jgn tunggu lepas abes study..nanti sibuk kerja tak sempat..hehe
sy pun ngah study dan kerja..ALhamdulillah dlm dok busy sempat lagi main2 make up..hek2.. thanks singgah ;)

suke tengok kamo pakai makeup! lawaaaa!!! tapi malangneyrrr sayer hampeh klu bab2 makeUpkan diri nih~~~waaa sgt maluuuu~~~hii

Syed, bukan rambut r tu.. benang yg beterbangan la..haha

hmm saya pun nak blaja makeup.. tak reti gak.. yg simple2.. nak gi kelas.. mcm aja ckp la.. tak kot.. huhu blaja dr aja je la.. (",)ok bleh?.. ehheheh

applesakura, hek3 tankiu... saya pun malu gak! hak3.. tp cube ketepi kan..try ur best ok.. hehe

namakusuraya, hehe.. klu yg simple2 g kelas itu lagi senang.. hehe.. boleh ape salahnya.. Insyaallah nanti ade masa aja tunjukkan cemane make up neutral k.. :)

cantek2x!!!
oke la law 1st time buat.
thumbs up 4 u!!

sy budak darjah 5 :), hek2 cute nick name u.. hhehe.. budak2 baru belajar mcm nie lahh..hek3

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More