Feb 7, 2010

Pada suatu hari.....



Di pantai nan indah dan menikmati angin pantai yang best....sambil menunggu ayah yang sedang dlm perjalanan dari pada tempat berjumpa client nya.. untuk makan sotong celup tepung di pantai pandak chendering...

"Kak ibu rase Mr. A ni dah ok, kerja tetap, business pun ok, kereta umah dah ada. iman je ibu tak tau lagi.. Solat die ok tak kak? hehee" *Tanya Ibu pada saya*

"Mane lah akak tau ibu, bukan pernah keluar lama pun ngan die, kuar g lepak minum petang2 pun sekejap je, leh kira ngan jari walaupun dah 3 thn berkawan dengan dia.."

"HUmm.. da tu kenapa susah sangat nak buat pilihan? Ibu tak sabor da nak bermenantu nie... anok orang lain kawen lake doh...Anok ibu ni lambat sungguh lar...cerewet bebenorr...umur makin meningkat bukan makin muda...eeee" *Ibu, dgn muka yg sedikit merajuk*

" Tak tau... sabor lahh... petang ni masih muda..matahari belum tenggelam lagi tu bu... Ade Jodoh ngan sape-sape pun tak kemane... hehe " *Sedikit nada gurauan pada ibu*

"Yealahh.. ade jodoh tak kemane kak.. tapi time ni lah masanya nak buat pilihan.. Ibu rase nga Mr. S tu tak kemane pun kalau umi die dah tak suke. Ibu tak nak anak ibu tak bahagia... yang Mr. R tu ape salahnya... die pun baik , ok kan?" * Kata-kata ibu yg bersungguh utk saya buat pilihan*

" Yeaa Bu, akak tak berharap pada yang mana2 pun... tapi kalau betul org tu akak ni jadi wife die, bersuara lah... takkan nak diam mcm tu je... lagi pun akak tak sedia lagi bu.. comitment pada suami tu belum ada..sekarang ni just pada study dan kerja... dok dang nanti bu.... biar lah abis satu2 dulu.." *Jawapan saya buat ibu untuk menidakkan pilihannya..*

"Yealahh.. org lain study jugak..kerja jugak.. boleh je berlaki.... hum.. Jom lah.. ayah sampai dah tu.."

"tu orang lain...ni Kak Young... tak same ngan org lain...ade pendirian tersendiri dan planning yang sudah siap di plan kan..hehe. k jom! makan-makan...yeaaa...!"

Salam terasa lama tak update blog..hehe.. sorry lah kawan2 ter sangat-sangat sibuk akhir2 nie..
Ok, Just serabut memikirkan perkara *Story* di atas... tapi masa tu masih ada.. Insyaallah....
berat juga... ni lah kalau dah ber title anak sulung, cucu sulung........Semua tak sabar.....

9 SuKe KoMen..:

aslm..
cete pasal kawin yer..
agak sape pilihan areja yer.he3
exposekn la pic pakwe.

hehehe...biaselah. mak bapak suke tanye pada anak perempuan "bile mau kawen". takot sangat anak dia tak laku nanti. ahaks~!! so pasnih cepat2 le letak en3 makan nasik minyak :P

Betul..betul..betul..berkenan benor sis ana ngn ayt last tu..kalu dh bertitle sulung mmg ni la dugaannya!same ler..keke.

Lanz, salam.. hehe tak best.. tunggu lah aja letak pic suami je nanti..hehehe

Jawa, hehe.. tu lar... naik serabut dah rasenya kepala nie.. tak tau lah entry nasi myk org lain buley laa...hehe

Ana, yup sis! huhu..sabor2...

hurmmm.... :)
terimalah takdirNYA dgn redha nnti....tunggu jek lah awak eh...

Syed, tunggu je lah..pa berjanggut...

amboi ja..sapekah mr.a tu??mcm best je..baek grab cepat!huhu

mr.s tu kawan je la

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More