Jan 23, 2010

Jiwa meronta...layan....

Lalala.....

Salam..

Alhamdulillah hari ni kuliah cam biasa..seperti tahun lepas...hek3..macam tak biasa study plak..
Setiap hari sabtu Jam 10am sehingga lah pukul 7pm kelas saya untuk 3 subjek ( Human Comp, Java dan IS Audit & Security Control)..

Ada sedikit mengantuk..yelah semua subjek teori, assignment pun dah dpt *kelas tak mula lagi dah siap upload! cett!!* dah download pom.. kene lah berusaha keras untuk markah terbaik..xmo dah jd mcm yang lepass.....

Lecturerku...
Semester ni, terjumpa lagi Lecturer yang pernah mengajar saya semasa study Diploma kat Udm dulu.. 2 org lagi tu..

"Eh, awak bukan bekas student Kusza ke dulu? Batch yg mane ye? dgn geng mane ye? macam pernah nampak .. Sape nama awk?"
Tanya En. Rasid Mamat pada saya semasa kelas Human Comp pagi tadi. *dah lar dtg lambat!! wat malu je..*

Bertubi2 die bg soalan pada saya...*Ingat lagi aku nie...upenyer..* huhu...
" Haah, En. Rasid saya bekas student Kusza dulu, Encik pernah ngajar gak saya, batch 04-07, humm ..cik kenal tak Fatin Hanani? Best student time tu..saya geng ngan die dulu.. *tetiba nama si Hana ni terkeluar* jgn marah eh Hana, huhu..setahu aku ko lar paling pemes! dan kami2 ni merangkap pemes sket dari ko! hek3.. teringat zaman2 Diploma kat Kusza dulu yg kini dikenali Universiti Darul Iman Malaysia (UDM).

"Owhh...fatin, haa yelah awk geng2 dengan die.." kata En.Rasid yg ingatannya telah kembali..



kenangan Graduation Day @ UDM

Tak sangka plak, pemes jugak geng2 saya ni..tapi memang pun.. abis lecture faculti sampai ke dekan yg bertukar setiap tahun pun kenal kami (Hana, Yatie, Ida, Ina dan dak Poyo tu..) coz kami adalah geng2 "Skima + Kanak2 Rebina + StudyGroup + Muka Cop Lecture" haa...tu lah kami time zaman2 kegemilangan diploma dulu.. sangat-sangat tak boleh dilupakan.. Miss u all!

Tapi Lecturer yg sorang ni plak time kelas Java, tak tanyer pape plak..kot2 lar tanyer

"ehh awak ni pernah tak gedik2 ngan saya mase kelas java dulu? awak ni sape eh? Ade aku kenal ko? haa.."

takde plak die tanyer pape kat saya...yang pasti saya masuk je kelas *Lambat lagi tuu..* die senyum..dan senyum jee..dan ade gak lar tersasul mase mengajar tu..mungkin ade terimbas kat fikiran die..hehe... Mengajar pun Non Stop.." ade soalan?" takde...biar blur2 sket pon..huhu

Kenape lah saya tak leh transfer yg satu subjek Java ni?subjek untuk aturcara yg lain2 boleh plak tranfer..da hal Subjek Java result mase Diploma dulu takdelah truk sangat..saje je OUM ni nak suh saya ambik bikin fenin2 lagi dgn aturcara Java nie. haihhh...dah lar tak faham2 sampai skrg..tp time kelas td try jugak faham dan buat faham..muahaha..

Ku Berharapan....

Sebelum ni result saya teruk jugak jatuhnya..time tu semester ke-2 tahun lepas, then semester ke-3 sedang berusaha, result masih belum keluar. fuhh..."berdebar-debar jantung ku"... hope yg terbaik then boleh cover sem yg jatuh merundum tu..

Walaupun terasa tahun 2010 ni adalah tahun yg paling sibuk..yealah bekerja, mengajar, dan belajar...huhu..terasa seperti wanita yg memiliki kerjaya gilang gemilang gitu..
Bayangkan....zasss... Kereta mewah 10 buah depan umah + driver..rumah banglo 4 tingkat + bibik2 yg siap beruniform sedang buat kerja2 umah, tukang kebun..kolam renang.....bangunan 20 tingkat syarikat sendiri + dgn pekerja2 yang baik, rajin, berdisiplin, amanah, jujur.....
Suami yg segak, mengamcam jiwa.fuhh walaupun time tu anak dah 10 org...rajin, menunaikan ibadah bersama, anak2 yg dgr kata, soleh2, rajin bijak pandai...wah2.... lagi.... Dah...dah.....Giler Glomour Cik Areja! kuat ko berangan!! huhuhu....

Hope yang terbaik untuk diri saya....Insyaallah.. Moga Allah memberkati dan memberi petunjuk diri yang lemah ini kejalan yang benar...Amin...

"dah2..g tidoo...lewat dah ni.." haa dah ade org pesan suh tidoo awal..k las..no idea daa..cukup lah berangan untuk malam ni...see next entry okey! tata...

p/s : Salam Takziah buat arwah Mak Ina yang telah pergi ke Rahmatullah pada tgh hari tadi.. semoga Ina bertabah dan bersabar dengan pemergian Ibunda tercinta.. Al-Fatihah..

10 SuKe KoMen..:

salam.ajaja..wah hebat!!!
mengajar?mu ngajo mn?

ina mn nie?ina mek klate tue ke?

hambaNYA, hehe..hebat setare mane gak Nor? isi mase lapang je tu..hehe..
Haah, Ina mek klate tu ler..ciann die.td bru msg aku nor..

innalillah..semoga roh beliau ditempatkn org2 yg beriman...

aja...mak die sakit ape?

hamabaNYA, aku tak igt r Nor mak die sakit ape..tpi memang ye ade gitaw lar mak die sakit.

Teringin sangat nak belajar Java

Touua, teringin? teringin tak jd pape..baik pergi je lah belajar.. :)

erk akak belajar java ke?
ajar ajar ajar!!

Sarah, hek3..belajar untuk kali ke-2 dah ni..tak jugak pandai2..hehe

aslm..
takziah wat kawan mu..

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More