Jan 24, 2010

Jeragat lagi...gemukk pun ade??? pakej ilang keayuan jek!

Salam..

Ape khabar bloggers? mai singgah sini jgn lupe klik2 nuff..hehe.jgn bagi nuff tu tidoo ok! kejut2 kan die! hehehe...

Jeragat...cemane nak hilangkan jeragat?? korang ade tips tak?

sebut sal jeragat ni sensitif je rase..coz menda ni lah paling susah nak hilang selain daripada jerawat, bintik2 hitam, parut dan sebagainya...


letak pic zaman kegemilangan muka tgh Up to date..muahaaha..
*bg semangat tu datang balik..huhu*

Saya pun tak tahu sejak bila jeragat di muka ni makin byk tgk lam gmbar mcm clear n smooth je gitu kan? huhu..hakikatnya..betempek foundation, bedak dan segala penapung yg ada bg tak nampak jerawat dan jeragat tu..huhu...


kasi contoh..muka yg ditepek foundation, bdk compact dan segala penapung yg ada...

ke sebab akhir2 ni saya tak ambil kesah hal kulit muka?? huhu.. *memang pom!*

Ibu Risau....
sampaikan akhir2 ini ibu saya byk kali menegur dgn kulit muka yg dah semakin kusam a.k.a tak berseri.." Risau ibu tgk anok ibu dop cun doh akhir2 nie..kang adop org nok payoh lok..meh lar ibu sponsor produk ke kak Young se" waa.. huhu.. Ibu mane lah yg tak sayang anak dan tak risau kat anak dara dia yg tak berseri? Lom jd isteri org lagi nieh..klu dah jd tak tau lah... ni pun Alhamdulillah ibu sentiasa disamping saya dan sudi juga tegur2 dan bg nasihat, paling best ibu dah sponsor set produk sendayu tinggi (gambar tak dpt nak snap, hp rosak..cedey2..ade kat kedai lam waranti..) utk percubaan hilangkan jeragat...mahal lagi tu..sabor je lah...eden tak mampu...hek2 Terima kasih ibu.. i love u so muchh!


tanam kan azammu....kembali ke pangkal jalan..huhu...


Gemuk kah saya?...
Then, berat badan yang dah semakin Mantop!! huhu ape mau jadi lah kamu ni Cik Areja?? Ni pun buat ibu risau jugak! " Tengok tu.. makan....subhanallah! tak syg body ke young? guane makin kuat makan lenning? Ibu tgk monggeng akak makin lebor dah..ishkk!! control gop sikit" Opps! haa...saya sedang bersedar nie..banyak dah baju2 pun macam dah 'kecik'..huhu..baju ke kecik? atau org nyer makin besar? huaa... dan Ibu saya jugak, dah cuba2 control makan untuk anak dara die ni...malam2 dah takde pape lagi bawah tudung salji! mauahahha... Terharu..ibu lagi...Ibu yang jg diet untuk saya...hehe..


Mengenangkan gambar zaman kegemilangan 'diet' yg berjaya..
huhu.. windu time nih!

Semua Ibu...
Ape laa! semua Ibu... Ibu yg jg kulit muka saya, jagakan body saya..huhuhu...lepas tu kene membebel tu la ini laa...huhuh... Sangat2 terharu pada Ibu... Ya, saya mmg akui saya dah tak seberapa nak jaga kulit wajah saya...tak jaga body saya...entah..kenape tak macam dulu2?? sampai kan ibu plak yg naik risau..huhu...Bila lah mau sedar? makin meningkat umur..makin menjadi2 jek perangai ni...Subhanallah jgn lah melawan takdir...sebab..."Biarlah hati ini saja yg merintihnya..." *Tiba-tiba ayt sedey..huhu* kan dah dapat satu Pakej yg ilang kejelitaan asli! *Sila masuk bakul, angkat sendiri!*


latest... ber 'ayuan' coz nak jumpa 'org gov' muahahaa...
muka yg bertompok...*sila abaikan...*
(Snap dr camera Hp Ayah) =)

Hope produk Sendayu tinggi tu, boleh membawa perubahan dan menghilangkan jeragat di muka saya ni..dan saya kene cari semangat serta disiplin untuk berdiet semula...huhu...Insyaallah!

Ok lah..nak continue ngadap assignment.. cayok2!


Owhh! saya windu kat budak Erin ni..my beloved cousin..yg sememangnyer nakal...

19 SuKe KoMen..:

wah... comeynya.... hihi =P
geram ngan mta bulat2 tu..
nk mintak buat goreng leh x? =P

Belalang, uiks? geram then nak wat goreng? huhu ambik lar klu bleh makan..da tu sape nak ganti mata sy semula? ehhe :P

Saya nak tolong pun , muka saya sendiri macam monster dalam Lord Of The Ring

aslm..
berat areja bepe?? pandai bergaya depan cermin ehk..he3

Wah..wah..dah start wat asenmen ek.Sis ana dok dang nk tgk soklan pon lg..just sempat download je.uhuhu...gane nih.sangat byk keje lately!

Lanz, hek3..berat tu adalah rahsia.. :P
humm..pose2 perasan je tuh..hehe

Ana, Lom lagi sis..tgh survey2 jek yg..hehe...masa byk lagi..dang r tuh..hehe

bulat gettel.... :) ish ish ish....petang2 g senam, 10 minit sudah cukup untuk setiap hari, tido awal,jgn dok layan FB n blog sokmo... :)

Hana, hehehe..tgh berusaha :)

Syed, yelah incik sye..Insyaallah..tapi masa selalu tak mengizinkan...

jeragat akan datang pade setiap perempuan..huuh...

hahahha..slmat berdiet..aku tgk makin sihat je..tmbh bila jmpa aku, dua2 kuat mkn..aku pon tgh berdiet??bg maintain je..

ckp kat ibu, sponsor kat aku skali..muka aku dah tak terurus..
tambah resdung, masyallah rasa nak tanggal jap hidung..hbs gatal..muka, hidung, mata, telinga..

Aqilah, yup qilah..tapi klukena yg btol2 menjaganya takkan datang..hehe

-->tak kuasa i nak tilik cermin setaip masa!...hek2

Dania, huhu..tu r da..bahaye jupe mun hari2...makna dop berenti..hehe..jom kiter berdiet..smpai kuruss..hek2..
Ibu aku sponsor untuk anak die jek..mu mintak sponsor ngan Ma mu lar da..compemm die bg gop! hehe mcm biase...keke

walau berjeragat pun
masih cun
erk888

deusXmachina : owhh tidakkk! hehee

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More