Jan 22, 2010

Ingat tak 'COmeL' yg hilang hari tu??

Sebelum ni saya pernah buat satu entry mengenai MISSING haiwan peliharaan kesayangan family saya..


Comel berumar 4 bulan

Alhamdulillah baru2 ni ada kawan ayah saya ke rumah kawan die sebelah kampung saya ni, pak cik tu bgtau ayah saya dia ade ternampak kucing parsi mcm kucing kat umah saya ni ada kat rumah kawan pakcik tu. tapi dia tak pasti sama ada kucing tu betol2 family saya punya atau kawan pakcik tu punya. so nak pastikan kucing tu betol ke tidak family sy punya,pakcik tu suh ayah saya pergi tgk sendiri. tapi ayah sy mana lah ade masa kan..so saya ajak ibu saya pagi2 hari lagi ke rumah kawan pakcik kawan ayah saya tu *ponteng kerja hari tu..hehe*.. lagi pun umah die tak lah jauh sgt..
then bila tanya ada tak kucing bla..bla... die pun tunjuk dalam sangkar...Masyaallah...memang betul kucing yg tidur nyenyak atas tanah tu adalah ComeL..dah lar dalam reban ayam...keciannnyer...ibu saya pun terkejut jugak, dah dekat 2 bulan hilang..tak sangka...masih hidup lagi..dan makin kembang bulunyer, warna pun dah seakan warna bulu mak die....bile saya panggil 'COmeL' tiba2 die mengiau..memang masih igt nama die..*Happy*


Sorry..kacau ngah makan ngan itam eaa...

terus kawan pakcik tu suh saya dan ibu ambik kucing tu sebelum anak die balik dari sekolah..sebab kucing tu anak lelaki die jaga..di cakap tak tau dtg dari mana kucing tu, tetiba anak die buat balik..* uik..sabor jelah! anak die yg mencuri upernyer si comel ni..* patut r hari tu, 2-3x adik saya cakap anak pakcik ni lalu lalang depan umah, tp tak sangka plak die berkenan ngan si ComeL ni..ishkkk...klu nak bgtau lah..byk lagi anak kucing kat umah sy ni..tpai klu nak comel mintak maaf laa...sebab bersusah payah nak dpt kan si CoMeL ni..humm...sabor2..

apa2 pun Alhamdulillah, lepas saya dan ibu bawak balik comel ke umah, trus bawak die ke Klinik Haiwan sebab kat telinga die dah dpt kurap! busukk lagi tu..sabor je lah...balik dari klinik dah dpt 1 suntikan ubat..kene mandi plak..cian2...nasib lar adik bradik die yg lain kenal balik si COmeL ni..


Nakal kamu ya!


Bobo..muke yg cute!..

dan sekarang, anak2 kucing saya kembali lincah seperti dulu...bila comel dah ada adikbradiknya sgt2 nakal...huhu seronok tgk dorang bermain...humm Hope tak ilang lagi... :)


kami keluarga yg bahagia :)

16 SuKe KoMen..:

eh eh..jejak kasih. hu hu hu~!!! or mesti dalam perantauan dia, dia dapat jumpe GPS. anyway, syukur dia dah kembali ke pangkal jalan... XD

Jawa, yea yeaa je kucing ade GPS..tuan die je yg ade GPS sebab tu leh jumpe balik..hehee

oih...jadi rebutan yer si comel nie...comel sangat si comel memang patut jadi rebutan...arap takhilang lagi la...

aslm..
wah..da dapat balik si comel kamu.
best nye,mesti happy x terkatakn..huhu
jaga dia baik2 yer,jgn ilang lagi.
x lama lagi kucing kte nk beranak..

wah... selamat ,jumpa balik kucing. tuh..

Kucing ko tu mesti Top Ten kucing comel kat kampung ko.

akyda : harap macam tu lah ;)

lanz, sehabis baik ni taw..huhu.hope dpt baby kat yg comel2 jgk ;)

Touya, rasanya macam tu lah...huhu

wah wah ttp jumpa kuceng tu even da 2 bulan hilang..

bagus nyaa
comeynya kuceng2 akak!! heeeeeeee ske ske ske ske ske!!

Sarah, itu lah rezeki namanya..alhamdulillah..
ske sgt hehee..

singgah sini tuan umah.. ramai jugak yer blogger yg suka kucing ni.. lepas ni leh lah uat blogger2 yg cinta kucing plak.. hehehe.. (^__^)

Faarihin, hehe..leh jd jugak lar..blogger penchenta kucing..hek3..
thanks sudi singgah :)

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More