Jan 14, 2010

Cinta Balqis....Cinta Areja..... Uik??



Was2....
Gile ko ngah exited tengok drama kat TV3, kisah cinta 3 segi CINTA BALQIS. start dari episod pertama saya dah layan cerita nie..termasuk lah ibu, dan adik2 smpai kan ke kucing2 pun ikot layannnn...
Tgk jalan ceritanya...Sedey ade, Geram pun ade,Lawak pun ade, Suka, Duka pun ade, yelah mane tak nyer lagi2 Eira shazira, Zamarul hisyam, Fezrul Khan dan Memey Suhaiza blakon...hhuhu emosi yg gile menjadi dan membuatkan penonton pun ikot emosi same...hak3..tapi saya tgk memey tu belakon memang lar nak buat watak mcm tgk kesian gile kat memey ni..tapi air muka die macam tak menjadi sgt lar tangisan jiwa die tu..haishh..



Haa...hari ni..keputusan Ezany, Balqis dan Mar macam dorang dah jadi BERMADU...cemane ngan Hassan?? kesian gile kat Hassan ni..*kalau Hassan lah nak kat aku..tima saja..hak3..perasan lagi! *..last tgk iklan untuk episod terakhir isnin minggu depan, macam Hassan yg kene tembak. jahat gile Mak Jah gile baik temberang!!...huhu *Emo2*.. lagi2 mimie dan mak ngah tu...huishh....tak insaf2 lagi...akhir cerita pun tak insaf2 lagi..huhu

Tapi apa2 pun kita tengok dlu episod last minggu depan happy ke atau sad ending?
huuhu...
Mr.S dan Mr.R pun turut layan cerita nie..hak2...mau tergelak lagi nak tergolek klu teringat mereka2 ini...tapi tak mengapa..hanya lakonan semata2...tida kaitan mau yg hidup atau telah mati.....jd kan pengajaran...harta, pangkat dan keturunan tidak menjadi ukuran untuk mencari KEBAHAGIAAN...............









P/S : Rase nak bg PENYEPAK je tak pun PENAMPAR hangat, suam2 TAPAK KAKI pun tak pe....Kat Muka mamat tuh!! ade ke kate aku ni METERIALISTIK?? mentang2 lah aku tak bape layan die, bole die igt aku ni gadis murahan ke boleh bawak kehulu kehilir??? ehh tolong sket! mcm lar kamu tu baik sgt? yang kamu tu bukan lagi METERIALISTIK ke, nak pompuan yg berkejaya, cantik, ade kereta, belajar tinggi2..konon mudahkan kamu esok2 ye...? lelaki jenis ape kamu nie ha?? Setakat anak JKKentutKampung tak kemane lar!! Ilmu ade...tapi tak beramal, ada hati tapi tak merasa, ade Otak tapi tak fikir, ada mulut, tapi ikut suke lidah nak berkate ape2...skrg..nah! Lu Fikir lah sendirik!!!
First time asenyer dpt tuduhan meterialistik..meterialistik tu ape eh? *tetiba buat tak tau*
tak pernah aku pandang laki pada hartanya, keturunannya, pangkatnya...tapi tuduhan ini yg aku dpt? Astargfirullah...Sabar lah Cik Areja...MOga diberi petunjuk..Insyaallah.

---> Mutiara rasa melepaskan Geram....tiada kene mengena dgn entry diatas.
*Emo*

17 SuKe KoMen..:

ah...itu tipikal cite melayu. xde edvencer...haha

Fark : hehe.citer melayu kan..memang lar mcm tu..hek2...layan kan saja...

ezzati : ala..nape tak tgk? best tau..hehee

layan gak cte 2.
xsbr nak tggu final episode;D

Maya : hehe...best2 :D layan jgn tak layan :)
thanks sudi singgah :)

Cerahkan hati dengan pancaran sinar Illahi
Tebarkan kedamaian dengan cinta kasih dan kelembutan.
Tetaplah berkarya mengisi kreatifistas dengan pancaran cahaya Illahi
Karyamu tetap dinanti.......

Eyang : Insyaallah..terima kasih sudi melawat blog yg tak seberapa karya nie :) hehe

tiba2 tukar cerita lak dia ni..

elok2 cerita balqis

Duss!!amek sebijik dr sis ana gak utk bdk hampeh tuh..ade hati nk pompuan berkerjaya,cantik n so on..ape kamo hensem sgt ke mau pilih2 yg cantek aje??huhu...emo btl kter ek..

rilek2..stori melayu jer tuh,xyah berangan2..haha...adiooss..~!

Best ke ? Tak nampak ada beza ngan citer melayu lain pun.

sabar2 k.aja,.laki cmtuh bek sumbat lam blender jek,.kisar smpe lumat!hahaha

Budak Pensel : hehhe, biasa lah sesuai lar ngan tajuk tu cinta balqis cinta aja...hehehe

Ana : yelah lepaskan geramm.huhu geram2...emo2.

zamfadliez : ehh...takde verangan lagi..cket2 ade..hehe..adios!

touyakaruma :Best..klu org tu ikot jalan cerita best la..tak ikot..mmg rase same mcmciter melayu lain..hehe

nursyafiqashafie : tu lar dik, klu leh buat..da lame akak buat..huhu

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More