Jan 29, 2010

Anok Luar Nikah!! Nak Salahkan Siapa???

Salam..

Tetiba entry kalini keluar tajuk pasal anak luar nikah... huhu... yelah sebelum ni asik entry 'rasa hati' je kan... so kalini Cik Areja nak post satu entry yang sememangnya dunia dah tahu mengenai anak luar nikah ni... dosa dan sadisnya kelahiran dan akibat perbuatan anak luar nikah ni...

Jom story morry kan title ni...

Saya story kan berdasarkan pengalaman 'sahabat'..tak payah lar sebut siapakah dia...
baru je terjadi seminggu dua nie..so masih 'fresh'.

Tak sangkakan..selama ni kita asik dengar dalam TV dalam berita dan Internet, kes pembunuhan anak luar nikah, buang anak, seks bebas dan sebagainya...tapi bila terjadi pada 'sahabat' itu.. kes tu didepan mata kita plak..apakah yg anda akan terasa?? bagaimana nak bantunya?

"Tolong kak, Ct (Bukan nama sebenar) tak tau dah nak buat apa...tak semudah tu akak, beranak tanpa ayah, Ct taknak anak nie jadi mcm Ct, lepas tu Ali (Bukan Nama Sebenar) telepas mcm tu saja dan mungkin akan buat plak dgn org lain, Kak tau tak Ct nyesal sangat kenal Ali , kerana sayang kat die, beribu-ribu duit Ct habis tanggung makan minum dia selama nie, tak semudah tu Ct akan lepaskan die kak. Ikutkan hati Ct, Ct nak buat report ayah pada anak nie gak, bukan Kak tak leh ke tolong sikit? memang lah duduk di rumah kebajikan tu 'molek' tapi bg Ct tak semudah itu kak.."

Time ni 'sahabat' tu sms saya.. luahkan perasaan dia. Ape yang saya boleh nasihatkan just pergi ke rumah kebajikan.. Ali tu dah lari sebenarnya..tidak bertanggungjawab! Ni lah budak muda mudi sekarang... belum sedia nak kawen, tapi dari segi batin gile dah sedia..bila dah terlajak tau awek pregnant tak nak bertanggungjawab.. Yang awek plak ditinggalkan sorang2 sambil tgh mabuk tak tau nak buat ape.. "Cemane lah ko nak cover perut nanti??" anak dalam perut tu langsung tak bersalah..Mak bapak die yang gile bersalah... Dayusnya lelaki jenis ini...

Kalau dua-dua tak rela takkan jadi macam nie..."sekarang..kau tanggung lah akibatnya"... Sebelum ni saya dah nasihat kat dorang ni..jaga tingkah laku.. jaga hubungan tu elok2, ada batas2nya.. "nak kawen cakap! Family kau ada yg support kan?" Ishkkk tak faham saya budak2 ni..

Dapat tahu dah 'ter pregnant'..

Tup-tup...Nasi dah jadi bubur....duit melayang..body tergadai.... sekarang nak mintak tolong saya plak? ape yg saya boleh tolong? *simpan kau elok2 dlm bilik aku ni? bela skali ngan perut kau tuh? hohoo...tak sanggup2..kita tiada kaitan..maupun hubungan kekeluargaan..* Saya dah nasihat dia yang mane terbaik.. lagi pun umur masih muda baru 18thn.. so eloklah tinggal di rumah kebajikan.. "bg kau tu petunjuk hidayah.. anak tu diserahkan pada keluarga angkat kalau ayahnya masih tidak mahu bertanggungjawab tapi tak dpt lah ber bin/binti kan nama ayahnya sesudah di lahirkan nanti"..*sedeynyer pada baby yg tak besalah tuu..*

Pregnant kali kedua..

Yang paling menyedihkan saya baru tahu Ct ni pregnant kali ke dua.. yang first sudah digugurkannya dengan minum 'air putik nenas' *Gile Kau! membunuh!* kes nya si Ali paksa gugur kan anak tu.. Jahat mcm binatang kau si Ali ni! baik lagi binatang tak silap aku..mau juga ada yg lindung anak2 dia dari dibaham musuh!...* Ct ada jugak lar ceritakan pada saya, Ali nak dia gugur kan lagi kandungan kali kedua ni...siap kene tumbuk dan tendang lagi.. Gila dayus dan jAhat lelaki jenis macam ni... *Aku jumpa kau Ali, takkan aku maafkan seumur hidup aku!! sumbat kau dlm kubur terus! bg rasa Api & Azab Allah Taala*

Indahnya...

Bercinta memang lah indah.. semuanya rela berkorban, tapi sampai ke tahap manakah cinta itu??? sehinggakan body pun tergadai??? Masyaallah.. *Insaflaa...* dan saya juga insaf dgn story nie... bercinta biarlah berwaspada.. sayang macam mana skali pun.. maruah family harus dijaga.. Dosa dan Allah Taala mesti diingati selalu... Nauzubillah...

*Lepas ni sape nak kawan ngan aku trus jumpa ibu ayah aku! takde nak kenalan2 lebey2...lepas kau cop..baru lah kenal siapakah aku..muahhaha..*
X mo da bercinta2...mau yg lebih dari yg bercinta.. ade ker???
Insyaallah :)



New Cousin..

*Jgn ingat new baby born ni plak 'anak luar nikah' huhuh...mentang2 lar tajuk entry tu kan..huhu.. Ni anak sesudah nikah okey..*

Tahniah untuk Mak sedara saya (Mok Che & Pok Che) dapat new baby girl.. hehe new cousin lagi... dorang ni berhasrat sgt nak dpt baby girl.yelah dah anak laki je ramai...Alhamdulillah dapat jugak... :) seronok sangat2..


Mehh kak young nak Kiss pp gebu baby nehh..hummmuaahh!


nama? tak tau lagi..hehe.. baru lahir hari nie 29hb January 2010..


Waa..Qasrina dpt 'balak' hensem tuu!


New Scandal.. (My cousin) :)

9 SuKe KoMen..:

yang penting bukan salah babuy...

baby tu suci murni...dan comel.huu

ala..keciannye.btl la..cinta pd Allah je yg bw ke syurga nan hakiki.Jantan tuh layaknye hukum rejam sampai mati jek!eee...geramnye!

ta paham btol ngn orang2 cmtuh .
mmbunuh pon relax je ta rase pape .

btw ,
kak aja ,
cute deyh dak2 tecik nieh . hihi

aslm.
areja da ble kawin la.
suke kt bdk2 yer..comel baby tu..

Sis Ana, tu r..klu aja dpt mmg humban lam gaung tanam troz..bumi pun tak tima kot! alaa yg pompuan pom gatal gak sebenarnya...humm...syg lebey...nafsu semata2...

Dik Raihana, jdkan satu ikhtibar buat kite k.. hope tak dkt pada menda2 mcm tu.. INsyaallah :)
haah..tu sume cousin2 kak aja..hehe

Lanz, hehe..lom tiba masanya lagi kot nak kawen..hehe...ade rezeki Insyaallah :)

*Lepas ni sape nak kawan ngan aku trus jumpa ibu ayah aku! takde nak kenalan2 lebey2...lepas kau cop..baru lah kenal siapakah aku..muahhaha..*
X mo da bercinta2...mau yg lebih dari yg bercinta.. ade ker???
Insyaallah :)


eh ada... inyaAllah ada...

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More