Dec 22, 2009

Sape Bodoh Sekarang niee??? kita mesti tahu.....

See... daripada korang dok baca isu2 panas mengenai awek2 sensasi....ehh silap...artis2 'senseksi'..





Sumber : Mr. Googleeee

terutama artis cantik, manis, seksis, putih lagi ala2 gebu roti poun tu kan si Zizie ezatte yg berkahwin diam2 dgn Mr.Datok Bung ahli Politik Kinabatangan Sabah, Erghh tak boleh terima!!!..menda ni betul ke tidak?? tak tau lah.. isu mereka masih panas dan spekulasi dorang ni cakap macam saje nak hot2 kan hal semasa..Ape2 pun drama tv3 'SURAYA' takkan saya Miss..huhu.. I like Zizie Ezette....Oppss! sudah terlebih isu...

And then bab..'politikang'...'kerasuahang'...'kemahsurang'...'kekecohang' dan segala ker lah yang korang suker..baik lar korang baca isu ini..dimana kita berada di dunia sekarang..
Kita mesti tahu.

Alhamdulillah, hari ni last paper.. dan buleh jugak saya jawab macam tak cukup masa pun ada td..huhu...tapi bila buka je semula nota..ade sedikit kurang harapan...sebab semalam saya study 'Blog' mengenai isu tajuk link diatas, yelah dah rase Backup study sebelum tu dah cukup..macam ni lah..berfoyee2 mlm sebelum exam..huhu.....then mulalah time jawab tadi macam2 info yg terkeluar kat kepala saya ni...sengeh sorang2 pun ada..*apa mau jadi daa...* Nasib boleh jawab semuanya.Tawakkal... HOpe this Year saya dapat result yang terbaik... Insyaallah..

HUmm...Rinduu...
Rinduu plak saya kat BUkU nie..bila sis Ana tunjuk buku tu keluaran bagi edisi yang kedua tadi.. best2 lar tajuk lam buku tu sama juga macam tajuk yang terdapat dalam Edisi pertama...
tau tak kemane BUkU saya edisi pertama tu pergi??? huhu...

Gini ceritanya....saya yang berhati baik ni.. biasalah kan ape2 bila dah rase 'sayang' sume nak share kan..kalau korang pun sama jugak kan? tapi takde lah sampai share 'mende tu' gila ape tak kawen lagi dah nak share2? tapi saya pun ada jugak sedikit gila..gila punyer kesian kat mamat ni...then terase lah macam dia ni boleh buat 'Husband a.k.a Hubby' pada suatu hari nanti laa.. *kononyer..time tu..*... then ape salahnyer menda yang baik, ilmu yang baik dicurahkan...ye tak? huhu..then pada hari birthday si Mr.....erghhh berterus terang je lah...Mr.Engineer lah... haa time tu birthday die..time tu mood saya baik kot..'gadis Sejati' huhu...bg lah buku 'Aku terima nikahnya' nie bersama beberapa suprise gift untuk dia...then saya cakap lar"buku ni kalau tak nak baca atau tak suka...sila kembalikan..Hope awak baca lah ada iktibar untuk awak..".sebab saya tau die orang yg sangat Bz...byk melalaikan...humm...then Mr.Engineer ckp," Ok, Insyaallah saya baca.. " *Masihh igt ayat mamat tuh..* huhhh...cukup lah...nak mintak balik segan..nak kate buruk siku..saya tak bagi terus pun buku tu..huhu...Biarkan jelahh..
.

HUmm..ni lah buku yang Sis Ana tunjuk tu..edisi kedua ni banyak bercerita mengenai kisah 'cinta' jugak tapi berlandaskan syariat...bukan cintan cantun Okey!.. kita akan tahu mengapa kita berkawan dan bercinta? apa guna kita berkawan dan berkawan tapi tak kawin2..apa halangan dan penyebab?..Bagaimana nak mengenali seseorang? mencari jodoh yang tepat mengikut syariat.. dan banyak lagi topik2 yang menarik..ape yang istimewa sangat dan saya suka membacanya sebab buku hasil penulisan Ustaz Hasrizal ni ditulis dengan bahasa yang bersahaja, mudah difahami dan jalan cerita dari kehidupan realiti dan bukan lah cerita yang 'berjiwang-jiwang' seperti novel2 yang ada di pasaran sekarang..baik korang tgk movie je lagi bagus..huhu...klu nak tgk yg jiwang2 ni..mcm movie korea ke Jipon ker....tapi semua tu tak mendatang kan 'Touching' di hati dan jiwa raga kita..so, lebih baik lah beli buku cam gini then buleh hayati dengan penuh rasa keinsafan...Insyaallah :) Juga..ada sedikit yang berkaitan dgn kehidupan saya skrg...


Aku terima nikahnya 2 ~ Bercinta Sampai ke Syurga.
Akan saya dapatkan buku ni nanti...
*Masih bertahan utk menunggu gaji masuk..huhu..*

Oklah macam da panjang jerk gosip2 nie...humm nak qodar tidoo laa..huhu mata tak cukup power hari ni...sangat letih...dari semalam, pagi, tghari, hingga ke petang tadi dan sehingga semalam sesi beramah mesra dengan keluarga sangat kurang...Ibu kate "asik berkurung lam bilik jee..." ....so..sorry ibu...sok eh..Insyaallah :)



Ok lah...Muker Tuan Belog yang sudah kehabisan Power selepas menjawab final exam tghari td...mata letih..huhu...



Sis Ana my classmate @OuM...Jomm terjah blog die..hehee...(Jangan maree eaa....nanti lambat jumpe Hubby..keke)

Ok salam sayang saya buat anda semua...




Upe2nye patut lar ibu saya bising2 tadi macam ngajuk2 gitu kan..nape lar si kak Young ni tak nak kuar bilik *budget nak tidoo...* huhu...saya ter'kuar' jugak dari bilik bila bau yang sedap2 tu dah masuk bilik...tengok2 kat depan umah.. ni haa...

Upernyer nak ajak makan Ayam BBQ
ngeh..ngeh.. hentam jugak 3 ketul wing..

12 SuKe KoMen..:

zeti dengan dia? huh...buku tuh..nak beli juga...ngeee

Aik...mcm knl jerk pinky gurl tuh..sape ek??

Are'Ja...bonda sis ana pn x kasi berkurung dlm bilik mlm td...so tercongok la dpn tv ngn mata yg letih..huhu.Kecian family sis ana..time exam jer..bilik jela duniaku!akn ku qadha time2 itu pahni..

A'AH AJA..MMG DH TERPAJANG SUDAH GOSSIP MOSSIP NIH..HEHEHE. ZIE PUN ADE GAK DGR YG DIE DH MARRIED NGAN DATO TUH...

BETOL ATAU TIDAK...MEHH AJA, CPT GALI CITER SBNR TTG KESAHIHANNYA...HUHU


:p

smela xleh time yg Zizie tu..tp, xpela..jodoh dia kot

salam...

untung la kau Bung..dapat barang muda..

nak masuk politak jugak la.

Aqilah.. haah..mcm anak dan bapak huhu.beli jgn tak beli...

Ana : huhu..tu lar..sibuk sgt ngat exam smpai tak igt da kat family...ni lah duniawi..huhu

Redbloodsnow : tu lar..huhu nanti ade lar tuh kuar brita tersohor..huhu

ezzati : haah..may be da jodoh die kot..kawen ngan suami org..biar lah kate tak nak pun..tapi lam diam2 da berduit..sape tak mo kan? huhu...Nauzubillah..

Anak laut : hehe...masuk politik klu memperjuangkan agama Islam takpe AL..huhu

aslm..
agak2 atas dasar cinta x??
betul la cinta tu buta kn..huhu

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More