Dec 25, 2009

MISSING!!




Kini Comey sudah 4 bulan....

MISSING..

"SESIAPA YANG ADA TERJUMPA ANAK KUCING SEPERTI INI, SILA KEMBALIKAN PADA TUANNYA...
TUAN2 NYA DIRUMAH INI (KG BUKIT, K.TERENGGANU) SANGAT MERINDUI ANAK KUCING INI..TERUTAMA IBU SAYA YG TERCINTA......"
  • NAMA : COMEY
  • WARNA : 4 WARNA (PUTIH, KELABU, KUNING, HITAM)
  • UMUR : 4 BULAN
  • SIFAT : MANJA, JINAK DAN LINCAH.
  • JANTINA : BETINA
Salam..
tetiba upload pic anak kucing yang missing nie...hehee..tapi rasenyer memang tak jumpa dah..si comey nie...maybe ade orang ambik a.k.a mencuri si comey family saya nie...terutama ibu saya lar sedey + merungut je.."windunyer kat comey" katenyer....si comey ni jelah satu2 nyer anak kucing yang menjadi keparsiannya..adik-bradik nya yg lain tak menjadi...yang paling best dorang ni nakal2..semenjak si comey hilang 3 hari ni, adik-bradik dia yang lain dah tak selincah mase si comey ade...ciannnyer.... Da lar die sekor je betina..adik-bradik die yang lagi 3 tu semua jantan..selalu lar buli die..tapi best bila tgk anak2 kucing ni lincah2 kan..humm...takperlah maybe family saya takde rezeki kot...may be Allah nak bagi yang lebeh baik lagi dari yang ni...HOpE orang yang ambik a.k.a mencuri si comey kami ni jaga lah elok2..jgn tak bg makan udah...ciann comey kami nie...Hope org tu bela ngan penuh kasih sayang...Insyaallah..

Ok layan pic nie....


Ni Donie, satu2nya Si jantung hati, tokoh, ketua, jejantan yang teristimewa di rumah kami...sangat nakal, manja, mengada, dan menggoda...



Si Ibu Meow yang membonteng...Snap poyot yang memboncit...lagi tampak seksii....



Ok..cutey..pose lagi..dengan sesi kemalasan pabila membonteng...tiap2 tahun kamu seperti ini kan?? haishhhh!



Si ibu yang membunting.... time ni Cutey tgh pregnant yang kali ke-2.. cutey ni pandai membonting 1 kali setahun sahaja..cucuk perancang itu mesti bgnya..keke...klu tak, tak larat ler..kami nak mengutip anak2 nyer yang sangat lincah tu kurung lam sarang dorang..tak bley letak lam umah.."hasil pelaburan" nya tak larat nak dicuci selalu...huhuh.... * Ayah, Need sarang Meow yang lebih besar, like a Room 10' x 10'..sudah okey...huhu...*


Setelah, 3 minggu melahirkan anak2nya kali ke-2...

Sebenarnya ade lagi 2 ekor anak kelahiran pertama Cutey ni, dah besar pun..sekarang anak die yang jantan tu plak nak "concos" ibunye...ape ke jaddah lah haiwan nie..huhu....men hentamm saja buat projekk...tapi yang bapaknya pun adik bradik gak ngan Cutey tuh...dah lar...janji meow2 ni bahagia...then memecahkan Pasu2 bunga ibuku..then sekarang pasu2 ibu dah ganti ngan yang plastik & yang bakul rotan jek..huhuu..safety first....

20 SuKe KoMen..:

yg patah tumbuh
yg hilang bergnati
:D

salam...aja,

cianya...kalau anaklaut jumpa, al hantar kat umah k.

tq singgah komen di AL

Syed : hehee...kalau orang leh tak buat cam gitu?

Anak Laut : Hehee..Insyaallah...same2 :)

salam.. rasanya nmpak kelibat kucing tu smlm..mrayau2 kt blog sy..ngehehe.:P

salam.. rasanya nmpak kelibat kucing tu smlm..mrayau2 kt blog sy..ngehehe.:P

kif_0206 : hehehe..pandai meow ni jalan2 lam blog...keke :P

anak kucing tu tak ikut bulu mak...

Aqilah : ramai bapak...camnilah...huhu

huh..mendalam maksudnya,haha

orag boleh..tp jadi cam lagu salem tu lah...."kini ku cuba mencari penggantimu, namun tak lagi kan seperti dirimu on bintangku..." :D

Dari Abu Qatadah Al-Anshari r.a. katanya Rasulullah s.a.w. ditanya orang tentang puasa hari arafah (9 Zulhijjah). Jawab baginda, "Semoga dapat menghapus dosa tahun yang lalu dan yang akan datang". Kemudian Nabi ditanya pula tentang puasa hari asyura (10 Muharram). Jawab baginda, "semoga dapat menghapus dosa tahun yang lalu". (Sahih Muslim)

Ari ahad ni 27hb Dec 2009, jgn lupa semua eh... :D

syed : huhuhu...berat nanang....Insyaallah awak pun jgn luper pose jugak ehhh :)

aslm..
ala kecian nye areja kucing kesyngan ilang.sape la yg dok amik tu yerk..huhu
wat samyng hajat la mohon2 dikembalikan, kt kamu..

Lanz : huhu..takde rezeki lar tu lan..nak wat cemane..huhu

Thanks singgah :)

Cik Epal : Thanks Cik Epal..sebab comel lah yg jadi ilang tu...huhuh

comel la tuceng sis ...

ala cian comey ilang?? tuceng sarah pong penah hilang gak n smp skang x jumpak2 ..nama dia tompok n jantina jantan ..x tawu la dia lari ikot betina or org ambik T_T

Sarah : selaluneyr kalau jantan then dah cukup umur nak berbini..memang die tgh 'gian' so klu sesat maybe hilang atau pun mati atau pun org ambik sebab dah belai die cukup mkn..
selalunyer macam tu..kucing yg sayang tuan takkan mati depan tuannya...
sal anak kucing akak ni..memang org curik..sebb depan umah ade kedai2, ramai plak tu clien die..may be lah tgh2 comey dok main yelah baby cat lagi kan..sape tka geram...hum..saborr je lahh

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More