Dec 13, 2009

Korang Suke Berendam @ Berenang??

Saturday, 0300 PM.


Si Yaya yang Kecikk

Sape nak ikut Kak Young pergi kolam renang??

Biasa lah umah saya time ujung minggu..lagi2 cuti sekolah mesti ramai lah yang bertandang. yang tinggal terus anak2 dorang kat umah saya pun ada.. sedikit "Ala Nurseri" *ibu sy selalu mengelak dari perkara ini terjadi* huhu...tak sanggup....terlalu ramai budak2 di rumah..budak2 tu bukan lah orang lain..tapi cousin2 saya juga.. memang seronok bila tengok reramai datang umah kan..riuh rendah dibuatnya.. tapi kalau dah ibu bapak dorang terus tinggal tanpa pesanan... *kat nurseri pun ade gak pesanan..* huhu... dibiarkan saja.. apa mau jadi?

Tapi takpe...saya take handle semua ini..dari rumah terus bersepah dan macam2 lagi terjadi...faham2 jelah bila budak2 perempuan ni..kalau bab bermain..semua barang rumah diangkutnya.. main mak2 lah, main doktor2 dan pesakit lah, main masak2 lah, mesti korang terkenang masa zaman budak2 sekolah rendah dulu kan?? cemane korang buat sepah kat rumah korang? tak pun bilik korang..last2 ibu korang jugak yang mengemaskan?huhu..

Teringat zaman saya kanak2 riang dulu2...Kalau saya suka sangat melukis.. abis lah semua kertas yang ada saya lukis gambar barbie doll, siap buat album lagi, then tak cukup kertas sampai ke dinding dalam bilik saya lukis, siap ada yang tampal kat dinding pun ada...wah2 bayangan time tu macam barbie doll ada kat sekeliling bilik saya..takde rupa dinding dah time tu..Ibu ayah pun tak terkata ape.. termasuklah adik2 saya juga perempuan 2 org bawah saya.. dorang plak ikut jee ape yang saya buat * kakak kurang asam* haha..Biarlah time tu patung barbie doll dah ade 2-3..tamak haloba ko..tak kasi pinjam adik2..huhu. nasib lar rumah tu rumah subsidi kerajaan TDM (Tentera Darat Malaysia).. masa saya menetap di Sabah dulu..hehe..memang tak reti menjaga hak milik kerajaan betul..vandalisme..huahuaaa...

BUdak2 zaman skrg main barbie doll lam internet.. taip je Barbie Game..nah!~ Ambik macam2 game barbie keluar...terutama adik saya yang bongsu nie..mak aihh..saya tak ajar pun cara nak search game kat Mr.Google tu.cemane entah saya masuk bilik tgk2 die dah kusyuk ngadap game barbie kat laptop sy ni..huhu...bahaya2..baru 8thn tu...Ok stop citer sal main2..kite continue sal kat kolam td..


Then, saya ajak lar budak2 ni ke Kolam renang Sport Centre Terengganu yang dekat dgn TER (Terengganu Equastrian Resort), sapa tak kenal kan? tempat ni kat Kuala Ibai, Terengganu.


Budak2 tgh belajar berenang...nak join tp terlebey umur lar plak..huhu

Tujuannyer memang lar nak bawak budak2 ni mandi, dari dok bising2 kat umah, baik korang bising kat kolam sambil main air dan mandi2..best ape? Saya pun just tengok2 je lah... lagi2 si Yaya cousin saya ni umur dah 5thn..tapi badan mcm budak umur 3thn..kecik gile...
Tengok dan tengok..perhati dan perhati..kang lemas sape susah? huhu..dok lah saya tepi kolam renang tu sambil2 SMS pakwe makwe yang mane sudi ..huhu..budak2 ni plak main air, bukan reti nak main slow2, main sambil basahkan orang...abis basah...sape tak rase macam dah geram je tgk air kolam tu kan?? huhu..mula2 tu rendam2 kaki jelah..time tu rase gak nak snap muke tuan blog nie..tapi da tak sempat, hp pun terkena air, snap2 tak jd...alamak.....camera basah..Jem sekejap Camera Hp sy..humm then stop msg..simpan lam beg...
Budak2 ni dah tarik2 Kak Young dan Kak Chik (adik saya juga yg ke-5).. "JOm r Kak YOung..JOm r Kak CHik.mandi r skali...!!"
Alamak..baru nak control ayu kat tepi kolam tu..ala2 ikan duyung merangkap dugong gitew kan...
last2...Gedebommm! huaaa...sudah basah sumeee.....Oyyehh...upenyer dalam hati mengidam nak berendam ko.....merangkap nak berenang tapi tak pepandai...huhuhu...*Ade sesape baik hati yang buley ajarkan saya berenang? huhu* Ape lagi...berendam dan berendam main lah air sekali ngan budak2 tu.. sume nak bergantung dan berpaut dgn Kak Young dan Kak Chik.. INgat kami ni pandai berenang ke ape? berenang pakai kaki buley lar..huhu...Ok sekian...next2 time kite pergi lagi ye...tata..


Setelah penat bermain air, sebuku roti abis dibaham oleh mereka2 ini...kedaross btul.. *termasuk lah saya yg sempat sekeping due..huhu*

14 SuKe KoMen..:

Cik Dugong eh? heheee..pasni leh lepas ke laut plak ehh.. :)

Syed : hahah..ade ker cik dugong lam tu? seperti dugong ade..ekkeek...

aslm..
sy suka bab mandi2 ni x kira la pantai ker kolam ker or sungai..
bawe anak2 sdara yer.

Lan : Salam

hehehe...kalau pandai berenang takperlah...kat mane2 pun best..hehe..kite takde anak2 sedare..ramai cousin je.. :)

aslm..
erm,cousin kamu kecil2 lagi kn.
tentu seronok dia org..mandi kt swmingpool.tapi pic are'ja mandi xde pun..he3.i mean x mandi skali ker??

Zie dua² suke taw. beremdam sgtttt lah heaven. Kalau berenang lak...syorgaaa weh..hehe

ingatkan g kat kolam batu burok td rupanyer kat ter..tp ter dekat skit dgn rmh aja ork..bestla duk ganu..uuhu..

Lanz : haa ni mesti tak bace abis nie...

Zie : Haah.hehe tapi heaven dna syurga bukan same ke? ehhee...
ape2 pun jom main air..hehe


Amy : haah dekat sgt2 amy..sebab tu ujung2 minggu aja bwk adik2 ni kat Ter je..puas main air leh main bowling kat situ...lepak2 best..heheh..meh balik ganu :)

dah lama tak pergi berenangggggg :D

cik epal : jom2 p brenang :)

best tu...dapat buat terjun boyan...hahaha

ahmad : hehe..terjun ala tarzan pun boley..hehe :)

hohoo
mama kate ana kcik2 dlu suke conteng dinding ruma sewa ,
time nak pndah je jenuh tonyoh contengan2 ana tuh :)

skrg da jrg maen air,
kulit ana cpt sunburn . hehe

Raihana : heheh...org kate klu suke menconteng, besar esok die akan jd kretif..tak tau lar..org kate.hehe kulit kak aja tak sunburn tapi naik jerawat halus2 then merah2...kalau air tu kotor..sungai ke pantai ke..huhuu..susah nak jd sunburn..tpi merah2 senang mau jadi..hehe

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More