Dec 4, 2009

Jomm...BoOLatt kan MATA anda....



Ok saya nak tunjuk tutorial cemane saya pakai Eyeliner dan Eyelights Pencil, tutorialnyer takde lar secara sequence sgt...just gambar..then kawan-kawan boleh lar ikot cemane saya conteng kat mata saya nie. Make Up style saya takdelah ala-ala Make UP Artis..huhu..yang tu dah memang Power..saya make up untuk suka2 sahaja..Style yang simple tapi menyerlah..Ok.Hope kawan2 boleh buat..sebab saya pun belajar dgn cara melihat di majalah2, gambar2 di internet..kalau di Youtube tu saya rasa tak dapat buat secara kreatif yang tersendiri..So, bila belajar sesuatu dgn melihat sendiri kita dapat ikut citarasa dan kreatif yang ada secara semula jd..so kita akan jadi mudah belajar akan sesuatu..betul tak ? Ok..let's check this..



first, saya cuci muka dan pakai pelembab muka.
Jenama lain kulit saya tak boleh terima. kecuali produk Aloe Vera, Bioglo dari Cosway ni sahaja yang memang tangkap cintan ngan kulit muka saya...so kawan-kawan jgn lupe cuci muka dan oleskan pelembab di muka anda dahulu ok..
supaya kulit muka sentiasa bersih dan terjaga.



Alat Make Up yang saya gunakan...



Colour kan mata anda dengan Eyelights Pencil dahulu macam saya buat tu..seluruh kelopak mata OKey!



Lukis plak kat bwh mata sket macam dalam gambar atas, Then Letak EyeLiner Itam Pekat Sejati..diatas bulu mata anda.. Lukis line tu bg tebal kat ujung mata, then lebihkan line tu biar ade ekor sket macam saya buat tu... Ketebalan dan Bayangan line di hujung mata tu akan membuatkan mata anda menjadi lebih besar dan Boolatt.....Last, lukis lagi separuh line di bawah mata anda seperti didalam gmbar.



Last Touch, Letakkan Mascara bagi volume kan keBoolatan mata anda...Ok...dah pun siap....



Oppss!!

Dalam banyak2 make up style..saya sukakan style Arabic...hehe...bukan senang taw nak buat style ala Arabic..perlukan daya kreatif yg tinggi :)
Ok Selamat Mencuba!!


20 SuKe KoMen..:

wah..cantik dan BOlat..cantik macam tuannya..mana dapat eyelight pink tu..macam best jer??

Jatuh hati ku melihat mu....heheh :) comel²...sy bukan Engineer tau... :D

Suka arabic eh? nk jadi bini tok arab ke awk eh? hehe :)

nak sepetkan mate cmne lak cikgu? hehehhe

'Aqilah : Hehe Time kaseh...Aqilah leh cube.. :)

norhaizan : Thanks norhaizan. haah, memang best..senang nak colour atas mata ni..eyelights ni jenis Funky Eyelights Pencil produk Silky girl colour 05 Candy Pink.. So boleh lar carikat watson atau kat mane2 kedai yg jual produk nie.

Syed : perli napok? hehe style je saya suka...takde pom niat ke situ..

mata awk pun dh mmg boolat...heee lawa...

mata awk pun dh mmg boolat...heee lawa...

Nona : hehe..haah mata da memang boolat..saje boolat kan lagi..keke..thanks nona..nice name :)

suka style arabic tp xpandai..huhu..bese2 blh la..

wah cantek nyaaaaaaaaaaa..
tp mata kamu mmg da bolat T_T wuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
hahahahah...x reti pakai eyeliner..sll comot momot T_T

Sarah : hehe...klu mata kecik atau sepet pun bleh jd bulat klu pandai main ngan eyeliner tu...hehe..biasa lar selalu comot..kene slalu blajar pakai...lepas ni natap cermin selalu lar ye..hehe

haii..
ur have a nice eye,suke solek2 muke eh. ;-)

cantik..tp sy still xpandil gune EyeLiner..huhu...

Lanz : takde lah suke sgt.rase nak solek i solek :)

nurayunni : hehe..thanks..saya pun tak pandai gak..tapi selalu buat Insyaallah akan jd pandai..hehe :)

nk pakai eyeliner jugak leh? haha

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More