Dec 6, 2009

Awek Cun Ooo....

Salam...
Apa khabar kawan2? Semoga weekend ni kawan-kawan happy selalu dan dipenuhi dgn kebahagian...
Saya pun hari ni just keluar jalan2 di Gong Badak see Ida CumeL my Bff.. "Thanks Ida Lanje aku Lunch td..hehe aku masih tak paham lagi nape mun lanje aku td..hehehe whateverlah...syukur Alhamdulillah rezeki..hehe"
then ke Taman Tamadun Islam (TTI) melepak di tepi 'Beteng Cafe' menikmati angin sungai Pulau Duyong bersama kawan-kawan OUM..

Apa ada dengan Title 'Awek Cun Ooo?'
Bukan nak kate saya ni awek cun...tapi bersyukur dan ALhamdulillah saya tak tergolong dalam Laman Forum 'Awek Cun Ooo' ... Semoga Allah Taala lindung saya dari segala Fitnah dan menda yang tak baik tu...dan bukan menjadi bahan ketawa, umpatan seperti itu..minta Allah jauhkan semua tu... Insyaallah..





* Klik untuk besarkan gambar*

See the picture kat atas yang sy print screen tu... ouchhh caaa....kesian gak awek2 yang gambar dorang dah kene jd bahan umpatan dan 'vote' oleh geng forum WarungPakSeman
seperti tempat melelong aweks2 cunnn ooooowhh... Ape ke jadah lar laman web cam gitu??
curik gambar2 pompuan yang mane dahi licin lepas tu upload then buat 'VOTE' kat forum tu..

dorang ni takde kerja ke ape? siap yang mengutuk tu tak payah kate lah..salah gak kat pemilik gambar tu.. tayang mane yang tak patut kan..yang bertudung macam tak bertudung...yang tak bertudung macam tak cukup kain... itu dorang punyer pasal lar Xmo campur...

Tapi yang saya tak puas hati laman forum ni ambik pic suka2 hati dorang je, cth dorang ambik kat MySpace, Friendster, Facebook, Tagged dan laman2 sosial yang lain.. dorang ni macam suka2 hati je.. tau lah Internet ni meluas apa-apa pun boleh jd..siapa yang buat bukan mudah kita nak mengesan..takde matlamat langsung buat forum macam tu...dan macam dah takde benda lain nak sembang...

So, kawan-kawan, cara yang terbaik gambar anda biar ada "Hak Milik Terpelihara" letak lar something kat gambar anda contoh nyer nama anda atau laman web/blog anda .So takde lah orang tu nak copy atau curi suka2 hati sangat sebab digambar tersebut terdapat watermark anda bg tujuan anda publish gambar tersebut.



P/S : Hati2 yaaaa, pastikan gambar anda ada watermark...Okey!.. * WarungPakSeman jugak yg glemer..Hampehh!!*

4 SuKe KoMen..:

Susah jugak jadi awek cun kn?...hehe..cam cik blog ni lah..jaga² ngn gmbar anda...

aslm..
da cun,ada yg amik kesempatan la erk.
tpe la,dia da suke amik pic org dlm web.janji bkn gmbar yg bukan2 kn..huhu

boleh saman blogger tu...sbb letak gambar tanpa permission..

syed : hehe... cun ker? takde maknee..tapi harap tak tergolong pada mereka...

Lanz : w'salam..huhu ade gak yg tak cun lam forum tu..saje je nak jd bahan umpatan..

mylife-mysin-myfate : tu lar..klu ade gmbar saya mmg sy saman..huhu

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More