Dec 29, 2009

23 ke 24? 23 ker 24? 24 ker 23?..haishhhh....



Salamm... ape khabar sumer? ada sihat? Jari2 anda sihat tak? *Tetibe tanya sal jari* Gigi, gusi? huhuhu..takper lah..Insyaallah Jari2 anda semua mesti sihat...kalau tak cemane leh sampai ini Belog kan? hehe so ape lagi? Klik2 lar nuffnang kat atas nieh...hehe...

Ok Update 2010...ape cerita??
Huhuu..Countdown in 2 days je lagi..before 1 Januari 2010...
Tengah belek2 calendar kat ofis tadi..asik membilang hari je saya nie...entah kenape..apa lah yang ditunggu sangat-sangat pada tahun 2010? nak kate abis study, penghujung 2011 baru abis..haa...time tu Insyaallah 11.11.11 due date zaman "Anak Dare"..*ayat mesti sopan..*.Wohoooooo mesti Copp itu tarikh...tapi tak tau lar kan..Insyaallah kalau panjang umur dan dimurahkan rezeki..Entah sape.....Jodoh yang ditentukanNYA..berserah dan pasrah sahaja lah... *Ibu dah makin risau....hahahaa..anak semakin rileksss...otak je makin tertekan..uhuhu*

Sebut sal 2010 nie..masa kat ofis tadi..takde kerja so update lah Resume yang dah berkurun lamanya tak update cerita baru mengenai saya nie...update then update sampai lah ke umur..tak tau nak letak 23 ker? 24? 23 ker? 24? huhuhu...macam takot je nak letak 24 thn tu...rasa macam masih 23 tahun jee...ehh tak...sweet 17 je lagi rasenyer....* Dushhh ! Dushhh! ambik Berangan lagi!!*

HUhu..so, cemane ngan korang plak? rase-rase ape persediaan bila umur dah makin meningkat nie? hehe... rase nak tmbah tak setahun lagi umur anda tu...tapi perangai kite masih seperti tahun yg lepas...hehe...

Ikutkan kalendar islam...dah 24 umur saya nie....tapi masih tak sedar2 lagi...
aduyai....

Ape yang terbaik untuk saya di tahun 1431h/2010 ?
  • 1st, selalu bangun awal...kalini kena amalkan bangun lambat selalu...then g kerja lambat2 selalu..coz sebelum ni slalu g kerja awal2..sampaikan Bos dah xlarat nak memuji asik g kerja awal je...(then gaji pun tak naik2...huhu *hope naik lah tahun depan*)
  • 2nd, tiap2 malam sebelum tido, "aku mesti turunkan Kg's nie..."then niat esok pagi nak g jogging..so kali ni niat xnak pergi jogging..mane lah kg's nyer nak menurun??ishkk!
  • 3rd, setiap kali makan selalu niat "takpe aku makan sikit jek".sebenarnya melantak banyak2..huhu..so lepas ni kene niat nak makan banyak2 gitu..baru lah jadi makan sikit2..huhu...

so fakta diatas sila terbalikkan...itulah azam saya yg sgt terbaik untuk tahun 2010 :) Kalau tak faham..abaikan je lah..yang faham je ambik tau..hehe
coz, fakta diatas sangat lah saya susah nak buat dan amalkan hari2...so kalini hope berjaya lah..
*waa..sgt malu...bangun lambat, g kerja lambat *anok tokey..hampeh!*, malas jogging, makan banyak...cakap je nak diet nak turun kg's tu..tapi makin bergumbira dgn lelemak yang semakin mantopp ni ade larss! XmO...XmOo*
huhu..Sila pastikan azam anda di tahun 2010 adalah terbaik dari hari ini... :)


Cik Aja yang sakit gigi & gusi..tak bole sukew-sukew hati gelakk.pipi da bengkak...senyum saja..tu pun dah terase...hek2...gelak kot jari jelah...hhehhee..hahhahaaaa....
Hati mesti mau Happy!!


8 SuKe KoMen..:

Alala...keciannye cik aja.Sakit gigi ek..tu lar..sape suh melantak byk2..hehe.Hm...due date aja tu mcm sama je ngn sis ana punyer..keke.

Aqilah : Insyaallah. thanks :)

Ana : hehee..ye ker? alaa kalau same tu alamatnyer tak leh g lar tgk ana kawen then ana pun takleh tgk aja kawen...hehe...tak aci2...keke

24 mse tuk enjoysss..hehe:)

aslm..
24 tahun muda lagi cik adik.huhu
cepat kn masa belalu.ouh! rasa nye
2009 blm capai target.
moga2 areja capai azam 2010 nti..

ezzati : 24 mase untuk enjoy? hek2 ngah confius ni...hehe

Lanz : ye lahh mamg cepat mase berlalu..huhu insyaallah hope Lanz pun same jugak :)

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More