Nov 30, 2009

Why Engineer ???

Fuhhh...elokk je lepas raya qurban..hujan start turun dan tak henti2 sampai lah ke saat nie..start lar saya takot nak mandi..heheh takot mandi bukan bermakna tak mandi yekk!hehe.. dan layan perasaan tidoo sehabis-habisan...owhh tidakkkk beratku sudaaa naikkk...apa mauu jadik??

Kerja semakin melambak-lambak..exam pun dah makin dekat..ulang kaji nyer bace pun tidakk..nengokk ajerk...belek2 soklan exam last year....Ahh nanti lah!.. date exam 10 hari lagi..elek luu....Ape mauu jadikk??

Blog-blog yg masih dalam maintainance pun tertangguh2..hehe...cemane lar business nak berjalan ngan lancar klu ini macam banyak pospone maaa??
Apaa mauu jadikk??

Apaa mauu jadikkk??

Apaa mauu jadikk????????

festival sound engineer Pictures, Images and Photos

Why Engineer??
Mauu jadi engineer kaa?? ohoooohoo... XmO XmO.... Coz engineer lah buat saya sakit Otak! Sakit Hati! Sakit Jiwa! Sakit Tekak! Sakit Pankreas! Sakit Segala Sakit lahh dtg...
Saya memang anti dengan Engineer!! Why?? entahh..dari dulu...memang tak suka dan x suka....
Tetapi yang dtg..Engineer jugak...Yang pergi jugak Engineer...takde ker businessman ker? Manager ker? Contractor ker? Executive ker? Cikguu tak moo..sebab dorang nampak skema jeee..hehe..lagi2 yg paling afdal..ustaz ker??selamat dunia akhirat...tapi ustaz yg otak Business...humm best2...huhu...whatever lahh asalkan SAY NO TO ENGINEER!!!

Kadang tu saya cuba menerima mereka-mereka yang berstatus Engineer ni..tapi sekadar kawan buley lar..TAPI klu dah ada yg ajak couple *Time tu Muka Kamu IKHLAS & JUJUR * then simpan hasrat nak bahagiakan saya, jaga saya, bimbing saya nak berumah tangga dengan saya..*Sucinya niat kamu* bila semakin hari , ibu ayah dan keluarga bertanya bilalah boleh bermenantu? bila lah nak mai meminang?ergghhh..rasanya kamu semakin hari semakin kamu lari sahaja...lari dengan kesibukan kerja kamu siang malam pagi petang, belai kereta kamu, then cukup hujung bulan kamu tanya saya
"Syg..awk kaya tak? nak pinjam duit lagi boleh tak? 100hinggit je nak beli makanan, 3 hari dah B tak makan nasik! Asik makan Meggi je 3-4 hari nie"
Owhh Keciannya B..nanti syg transfer kat akaun B ye..ada duit, ganti ya nanti..syg pun tak byk duit, kaya ujung bulan jee"

"Ohh..Ok Thanks, nanti B ganti bila Gaji dah masuk" OK, Kemane gaji B sebelum ni? Sorry tanyer.." Owhh bayar utang Gear BOx kereta adalaa dlm 2-3k" Owhh..rosakk lagi ehh? takpelah lepas ni B mintak duit dgn kereta lah ye..pinjam ngan die lah..kereta B pun kaya jugak..EVO lagi..nanti kahwin dengan dia OK, plok dia, belai die cium dia..lagi pun dah byk B habiskan duit untuk kereta B tu..Nikah ngan die je lah lepas ni ye...tak payah lah dgn syg..rugi..byk B terhutang budi dgn kereta tu kan? lagi pun B lebih syg EVO dari sy kan? elokk sangat lah tuu...So Go On je lah OK... :)

...kemane niat suci kamu sebelum itu? kemanaaa???? kerja dan kereta menjadi keutamaan..
Haishhhh!!! Skali lagi SAY NO TO ENGINEER!! *Marohh benor kamu ye Aja?*

Yee!! saya sangat lah marah ni... hohooo...

tak menjadi...Cool down...Cool down...

Sebenornyer...Saya tak tahu lah kenape ngan hidup saya asik jumpa dengan insan *LELAKI* status nyer Engineer sahaja..sedangkan saya sangat tak suka kalaulah bakal suami saya seorang engineer...tak kiralah Engineer Kilang ke, Network Engineer ker, Electrical Engineer ker, Production Engineer ker, Software Engineer ke..sebab saya tahu mereka ni dikalangan warga yang WORKAHOLIC....see..bukan tak bagus mereka yang workaholic ni..sangat lah beruntung sesape yg dapat spesis lelaki yang mcam ni...senang di dunia...senang tak diakhirat?? itu Waalahua'lam saya tak tahu terpulang pada seseorang tu..cemane die bahagikan masanya untuk kerja dan ibadah. kerja pun satu ibadah jugak....tapi cemane klu ade anak bini suatu hari nanti? ini tak asik dok berkepit ngan kereta je..itulah spesis lelaki nie..bila dh ade kereta, itu lah bini dorang...then ade plak kerja sampai tak ingat kesihatan diri...sampai sakit2, baru nak sedar...?

haa...ok lah saya meluahkan pendapat saya sahaja..bukan ANTI pada Engineer diluar sana atau mengajak para blogger sama membuat bantahan pada engeneer..hehe tidak sama sekali.rezeki tu masing2, Semua Allah Taala dah tetapkan...Luahan ni hanya luahan yang terbuku dihati..
Kalau ada Engineer-Engineer diluar sana tu terbaca entry ni mintak maaf mintak ampun ye...saya bukan tuju pada anda...tapi tujukan pada PENGALAMAN saya selama saya mengenali Engineer...cukup lah setakat ni...

P/S : Wahai Engineer Kesayanganku...ku melepaskan dikau pergi...agar kau bahagia dengan kerjamu dan keretamu.Silapku tidak menduga ini akan terjadi.SALAHKU JUGA..ku tidak ikhlas pada mu tidak jujur pada dirimu kerana kau 'Engineer'..dan ku tidak menerima juga si lelaki yang pemintaa...muahahahhaa......Maafkan aku...Mungkin apa yg terjadi ada hikmah disebaliknya...ada baik untukku ada baik untuk dirinya juga..
Waallahaa'lam

26 SuKe KoMen..:

wah
dasat kak aja nieh
dpt engineer je manjang
hebat la tuh :DD
ta bek oo marah2
kang ta cute daa
heheee .

Fathiah : dek, adoiyaii..bukan hebat..Ujian sebenarnye untuk akak..sebab terlalu 'Anti' kat engineer, tapi kadang tu tak serik..tima jugak dorang..lepas tu terkena lagi..bru nak luah la nie..hehe igt ye jgn cari engineer jenis gitu...ade engineer yg baik jugak :)

naseb baik "engineer" akak ok2 saje..:)

wow...chill senyummmmmmm (^________^)

MuMMy : hehe akak dpt yg OK..aja ni dpt yg hampehh jek..haha

Aqilah : Cenyomm jugak lah :)

haii..
erm,melepas la jwb nye.. ;-)
x semua mcm tu rasa nye.tapi kn sebut pasal kete ni,sy ada satu cete.
sbnarnye apbila kte kuar rmh utk berkeje adlah satu jihat seperti pergi berperang.kerana Allah..so,zaman nabi diorg guna kn kuda,kuda yg diorg guna bukan calang2 kuda.semua nye kuda yg ber gred AAA paling hebat la.sama dgn kte la skrg kndraan kte guna kn mesti la bagus,tiptop supaya tidak akn belaku ape2 yg mendatang.rosak ker..jadi kalo org yg pakai kete mahal2 tu bukan dia org nk nujuk2 tpi utk senang utk g berjuang..
sori cete pnjang2 kt cni. ;-)

engineer mengarang ayat? dikira engineer jugak?

Hmm...bg ana, kbnykn engineer ni tunjuk lgk je lbh.Perasan bgs.Konon rmai pompuan pndg dorg.Tapi..hya segelintir jela kot.Sowi..ckp ats penglmn gak..huhu.

hurm.....ila pn pnh kwn dgn engineer...bab keje ok...tp perangai ampeh....dulu baik bkn men lg...jnji mcm2 la...maklom la..engineer katakan....sekali semua tu penipu.....geram jgk r...huuh

haha...bukan sume engineer cmtu. anjineer je cmtu....wawawa...

heheheeee...
:D waa..panjang celote cik Hajar Norhanis Abd Rahim kali nih...hehe...eh, betul ke nama gitu? haha...dop ingt doh...engineer ok lah tu..leh bagi duit bnyk....senang nk g shopping...hehe..bukan ke cik aja ni suke sgt SHOPPING².... :) anyway...cik aja study dulu untuk exam eh..semoga dapat jawab semua soklan...kalau ade malalah pasal Network or Linux, leh tanye Network Engineer nih..haha (Engineer lagi)

P/s: B bayar cepat skit hutang syg tu....nk g shopping hujung tahun plak ni...

HonEyBuNNy : huhu tu laa..mulot je maniskan? sabor ek..jd kan tauladan..hehe

lanz_evo7 : huhu memang laa..sape lahyg tak nak pakai yg terbaik kan? tapi klu dah smpai ujung bulan tak mkn kerana kereta tu cemane cerita tu? kita ni buley tolong sedaya yg mampu je..tu blom jd Suami lagi tu..dah jd suami kurus keringlaa si isteri...huhu

StingRay : Engineer mengarang ayat? erkk...ade ker?

anayna : huhu..betul2..dorang budget ade title Engineer ni semua pompuan 'gile' lar kat dorang..tapi perangai mcam hampeh..hehe..
*sesi melepaskan geram nie..hehe

syed : Incik syed...kamu melawak ya? pandai berlakon...huhu...
Insyaallah sal exam tu tp subjek network da lepas...haha..awk buakn executive IT ker? title jerk (Network Engineer) :P (Wekkk!)

muahahahaaaa..
Network Engineer dah skarang hahahaaaaaaa (ayat ngaders²)

Syed : Incik syed kamu sgt degil kan? see...takpe...kamu mmg mengada2 :P

kalo smpai x mkn x elok la kn..
cari bakal suami yg terbaik x kira ape jawatan nye. ;-)

Lanz : yup betol tu..bukan memilih suami berdasarkan jawatan..mungkin satu kebetulan :) hehe

haa??? org cakap kan ..benda yg kita x suke tu lah yg kita akan dpt nnt ....hhuhuhuhhuhuu..tu org cakap la..x tawu betul ke idak..

SaRaH : Hek2..selalunyer mcm tulah..tapi klu leh elak kite elak..keke..klu takleh jodoh lar tu nak wat cemane...huhu

ky, xkan sbb engineer yg sorg tu abih yg lain jd mangsa..hehe ramai lagi smwhere out there yg bagus2..anyway dun't be very choosie ek...smua org nak yg terbaek..dan hanya DIA yg lebih tahu apa yg terbaek but ky...so byk2 bdoa hopefully jumpa mr right soon..:)
~ayahchik~

ikhwanns_09 : A.chik, hehe..malu plak bile a.cik bace post ni..hehe takper sekadar memberi pendapat.. bukan semua Engineer, base on pd pengalaman akak je..tak salahkan semua pun..tapi mungkin ade yg terkena tempias..hehe..tapi tak perlah buat pengajaran pada semua..Insyaallah A.chik..Hope terbaik..hehee :)

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More