Nov 18, 2009

Saya Robot? Happy Weeding to Zura (My BFF)

This is.... My bestfriend and her happiness....


Zura & Idris

Selamat pengantin baru.. semoga zura dan hubby dimurahkan rezeki..
semoga berbahagia..
Insyaallah, semoga Allah Taala memberkati kamu berdua..Amin. :)

Time ni last pose untuk potong kek..then last saya snap picture dorang..
sebab time tu sayarushing nak balik umah...
cukup lah sampai situ saya teman zura..
untuk kali terakhir..

(TT) cedey...org lain da berteman...saya bila lagi? (TT)

Ok lah...jgn dilayan perasaan Lonely tu..
Insyaallah suatu hari nanti adalah Jodoh saya.. :)
*Kembali Happy*...ahak ahak...
ok lar JOm layan pic lain yg saya snap dari awal sebelum si zura ni
wife orang sampai lar dah jd wife org..hehe..
First layan pic saya dulu before ke rumah pengantin...


time ni saya mengenakan shawl corak2 warna hitam putih dan baju kurung riau
yang berwarna hitam putih jugak..*lama tak pakai baju kurung*..
kes sebelum ni asik kenakan baju kurung moden @ kebaya sahaja..
So mlm tu test lain sket..then teserlah lah
Ke'Chubby'an saya...huhu...*tak moo tunjukk..sgt tak 'cutting'..* heheh..

Lepas maghrib terus bersiap2 dan ke rumah si zura..
sampai jerk then trus masuk umah si zura
sebab die da tunggu dpn pintu umah smbut saya,
so ramai lar kekanak yang ada dalam rumah dia time saya lalu nak ke bilik zura..
Tiba-tiba..

"Waaaa...mcm patung robot!...ehh dokk laa..mcm anok patung!!
Eh awok..tu kawan kakak kite laa...nama ape aww dop igt..haa..kak Aja..
Kak Aja! Kak Aja!
kawan kite bgtau muke Kak Aja macam
Robot..ehh macam Anok Patung!..."

Uikk? time tu saya rase mcm ^&&^$# Robot??
erkkk...mau tersekat airliur di kronkong saya..
Owhh ye ker? hehe..*Sekadar bersengehh*
then trus naik ke bilik zura...
Perumpamaan Anak patung , Baby Doll, Barbie
tu sume dari saya kecik lagi selalu je
kene panggilan cam gitu..haha...first time kali ni dpt
perumpaan Robot plak hahhaa....cedey tol..
Robot pun robot lah...think positif..mesti robot2 yg cun2 tu kot..
* PK Perasan ni...Hampehh..*


Time tu datang awal sebab nak make up kan dia.
lagi pun saya tak brapa pandai
tapi boleh lar sekadar yang se 'simple' mungkin
untuk serlahkan keserian yang ada..hehehe...
tidak sehandal mak andam lar ye... ok layan...


See..simple je kan..lagi pun si zura ni..tak suke solek tebal2..
then banyak lar celoteh die mase
tgh make up tu..da lar time saya make up tu penontonnyer...
tak mau cakap lar..
tua muda semua ade mcm menonton movie 2012 jek
*x sabor nak g tgk ni minggu depan..hehe*
da lar tengah make up kan si zura ni..
jari jemari saya menggigil jer time tu..huhu..
tak biase bile ade penonton reramai cam gitu..
da hal makeup biase jerk...kesnyer reramai tu saya
terpakse make up si zura ni di tempat umum..
kes lampu bilik pengantin salah setting...*Gelap maa..*
ehhehe..lastly, bole lar sekadar yg mampu..kan zura. :)
Esok mun kena makeup lagi tebal..oleh si Mak Andam plak..lagi power..hehe...

Ok next picture..Debaran seorang bakal isteri
sehinggalah sah menjadi isteri si suami ter 'Chenta'




And Last picture hari persandingan...




"See..aku da kate...comfirm..
mak andam make up mu memang tebal Ra..."
hehe..time tu kawan saya ni memang tak terkate ape dah..
Terima jerk bila mak andam make up kan muke die tebal-tebal..
sebab nak bergambar memang kena make up mcm ni..biar ade effect..
hehe cantik...camera saya tak de effect..camera murah2 jerk..
So gambar tak seberape indah la..hehe..

Ok lah..Saya harap kawan saya ni bahagia bersama suami nya...
dan memperoleh keberkatan dunia dan akhirat
Insyaallah...
Ok time to Sweet dream..tata..

2 SuKe KoMen..:

aja memang mcm ank patong pon..nak2 tang mata tu..ehehhee

oneyani : ihkk...tang mata je..tapi tak secantik anak patung..pp gebu keras..huhu

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More