Nov 24, 2009

Holiday Vs Banjir (Sandleku hanyut dalam bus)

Salam...
Yeaa....I'm back!! I'm Back from holiday...
Get together wif my bestfriend..kalini ngan Ina, hana dan ida plak..tapi sayangnyer Yati plak yang takde..tak dpt cuti coz ade meeting...cian dia..takperlah..lain kali plak kiter reunion OK.. Inyaallah dalam perancangan nak reunion & Holiday di Sabah plak tahun depan...kalau ade rezeki..so my friends..kumpul duit yekk..kang ade lagi terlepas budget..huhuhu...

Baru2 ni saya holiday ke KL je..nk ke pulau2, ke gunung ganang..time musim2 ujan ni tak sesuai..so ke KL je lah lagi pun tgh musim MegaSALE u....! musti lar shopping itu diutamakan sehingga balik ke kg baki 10hinggit jekk ade dlm purse saya..gileee shopping koo!!


Kamu....



Then get together ngan kawan2, stay kat umah Ida di Ampang Boulivoured *btol ke entah eja tu..* saya bg 6stars untuk umah ida..sgt selesa Okey! semua ada..nak makan masak jerk..nak lepak2 nak buat ape2 semua ada..Thanks Ida holiday yg best!..Alhamdulillah Hana sihat time tu, die yg pobia ngan nyamukk, terukk plak si nyamukk tu balas kat hana siap bagi demam denggi lagi kt Hana..hampeh tol nyamukk!! pape pun happy sama kamuu, tanpa kamu Hana tak bergerak lah kami...hehe..satu lagi Hana, "tolong Chubby sket mcm aku ni ye..sebab aku tgk ko sgt 'ringan' da skrg..aku takot ribut2 ujan ni angin tolak ko kang melayang..hehe"..Thanks to Ina share blouse yg cumel..huhu..."walaupun blouse tu membuatkn saya makin nampak chubby *masih tak puas hati..haha* Tapi tetap membuatkan aku nampak ayu mcm mu Ina..hehe..ala profesional gitu..dan nasihat2 yang boleh dipertimbangkan..." kan bakal kaunselor?? hehe...All the best for u :)



Jom Shopping2..Yeehaa...ekceli..Mulot Unta tu sgt lar comel..mongel semacam jek saya tengok..


Karoeke..
"Alamak!! taknak lar Hana..aku ase nak tgk wayang...ala..malam2 gini tiket wayang abes daa..lagi pun cousin aku da booking bilik karoeke tu..cemane nie? korang kene nyanyi jugak!! *semua muke malu2..* Alaa...da tu plan lain? kite g downtown? haa tu kene pergi tgh malam sket..baru best!..alaa...korang nyanyi gak larr...bile lagi nak berseronok? "



Terserlah lah bakat kami pada malam itu di karoeke Wangsa Walk........ termasuk saya yg bukan main lagi buat malu2 akhirnya.........mike menjadi pojaan ku...Astargfirullah...huhu..ckup lar untuk malam tu saje saya berkaroeke....

Sandleku hanyut dalam Bus...
Pelik saya kat KL tak seberape lebat hujannya...cuaca saje mendung...tapi di Terengganu makk Oii...lebat dan ribut...sampai Banjir lagi...humm..sampaikan dalam bus pun banjir...hari last saya di KL tepat jam 10.30pm ke Kuala Terengganu, Bas Sany Single seat 41 aras bawah...
awal2 lagi bus tu sampai kt terminal saya terus naik, jejak je kaki dalam bus cari seat terus rase kaki basah dan ditenggelami air..
"uikk? air....Pakcik, dlm bus ade air..ade ujan gop ke dlm bus?"
pakcik : air ujan tempias tu masuk lam bus, daripada kat PAKA td banjir dah sampai 2kaki tinggi nyer...
saya : owhh...
Masa dlm perjalanan, humm angkat kaki terpakse lar bertimpuh, bersila, ber....sgala lah..asalkan kaki saya tak jejak lantai..air banjir dlm bus tu mcm ais je sejukknyer.."erghh..pakcik ni buang lar air tu..ni tak buang..dibiarkan plak.."*tak puas hati wehh*
dan..semasa perjalanan tu..berkocak2 lar air bagaikan lautan menghempas di batu2 tepi pantai *ala2 puisi gitu..*..kiri kanan kiri kanan mengikut arus bus, berkocak2 air tu...bukan lagi arus deras pantai..
elokk jerk baru nak pejam mata.. tik tik tik.. "Aik? mane plak air ujan turun atas kepala aku nie?" pandang atas..air ekon plak buat cair time tu...aduhaii...ape lar nasib saya malam tu..da lar sejuk..air plak atas bwah ade..nasib lar ujan ekon tu sekejap je...tidoo dengan lena selepas tidak sedarkan diri dgn dibuai lagu2 MP3 saya...


See..byg2 lampu bus dalam air then kapet merah yg ditenggelam air..

Rase macam dah nak sampai je...
intai2 kat tingkap dah kat mane? tapi tak nampak sebab gelap jek..nampak2 bus tgh harung air banjir..tak tau lah kat mane...huhu..smbung tidoo semula..lepas tu dgr ade org nk turun then bus berhenti, tgk skali lagi..uik? dah kat Marang...aisehh..kene bgtau kat pakcik driver ni..suh berhenti plak..Ok get ready..kemas2 ape yg patut..
Uikkk? kemane sandle saya? raba2 dengan kaki kat lantai bus..da lar sejuk cilop dalam air tu kan..takde jugak? aii? takkan hanyut kot? intai2 ngan lampu HP pun takde..mmg sah hanyut!...Alahaii....intai2 lagi mencari sandle..tgk2 dah kat seat depan...nasib lar seat depan tu penumpangnyer dah turun..huhu..buat muke toyer je, pergi seat depan pakai sandle saya blek...
aduhai.then turun kat destinasi..Alhamdulillah dah smpai ke kampung halaman..ujan tetap ujan..

P/S : sesiapa yang terkena bus banjir macam tu terutama perjalanan ke sebelah pantai timur, jg la brg2 anda elok2..jgn bg hanyut terutama sandle, kasut and etc..jd mcm sy susah nak kene suluh2 lampu hp, celop2 kaki lam air cari sandle then basah...pendapat yg baik, taknak bg ilang angkat sume brg2 kecik (beg, plastik, etc) anda letak atas riba, sandle letak dlm poket seat dpn tue..hehe..biar kotor asalkan sandle tak hanyut dikocak air banjir dlm bus tu..hehe..kan mudah..kenape lah syg tak buat cam gitu pada mlm tu..huhu...

Banjir Oh Banjir....


Ololoo..muke majukk ehh? windu kak Young eh..kene tinggal 3 hari..

12 SuKe KoMen..:

Ni kat times square kan???

:D

alhamdulillah sudah selamat sampai..:)

alamakatin Hanani tu ada kat sini. pusing2 muka tu jgk yg kuar. Hana, jgn marah aku eh....

comel nye awek2 dlm gmbr tu..cm model aje..bestnye korang..nk pi sabah thun dpn?best tu..nk ikot..nk ikot..kite pi pulau sipadan..tk pn kite pi sarawak..my sis ada kt sana..then leh singgah brunei.. :P..see u on thursday

Aqilah : Alhamdulillah selamat :)

Kersani : bukan la..kat sunway...ni awk kene selalu p KL ni..bru kenal tempat..hehe

Yatie : hehe..Insyaallah yatie, klu ade rezeki tak kemane..owrite..selamat smpai lar ye..hope bus tak tenggelam lalu kat kelantan tu...huhu air masuk jg sandle molek.jgn bg hanyut..okey..

siannyer... banjir yer dalam bas.. hehehe...

huhuhu...kejadin banji dalam bas... :D

khair : hehe..sesi menjeles sila ke blog hana eh..hehe..skrg ni tgh sesi banjir..hehe..tq singgah..jgn lupe singgah lagi :)

syed : hehe...

erk dalam bus pon leh banjir ??
wah pengalaman hebattttttttttt

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More