Oct 5, 2009

Masjid Cina di Kelantan??

Hye..salam..
Baru2 ni saya ke Kelantan dengan family..hajat di hati tak nak pergi coz keesokkan hari saya ade kelas, lagi pun 1st kelas untuk semester ke-3 ni..huhu..last2 saya joint jugak bile ibu saya kate nak g shopping skali kat rantau panjang dan wakaf che yeh.. *Port Utama Ibu saya..comfirm tak nak balik..* hehee..



Lastly ayah saya kate "Ok, kite balik awal lar 2 hari satu malam di sana, Khamis ptg tu da bertolak.Then tidor kat umah sedara ibu di Bachok..Lagi pun tujuan ke Kelantan sebenarnya nak ke kenduri kawan ayah yang berkahwin kali yg kedua..SECOND WIFE, First da bercerai..ade konflik..hehe.whateverlah...Hope kawan ayah tu berbahagia dengan isteri ke DUANYA sehingga ke bila2..Ishk2..Alhamdulillah...
Ape yg pasti Nasi lauk pauk dan pencuci mulutnya Labu Sira sangat lar sedap..tak dapat da kat tempat lain melainkan di Tanah Kelantan saja klu nak makan lauk pauk yang paling sedap dan Special desert Labu SIra tu..*Lupe nak snap coz sampai2 jerk terus sentap pinggan ambik nasik..hehe* Lunch time..biase lar kan...

Ke Rantau Panjang Kelantan...
Uihh...sakan ibu saya shopping..*Lupa lagi nak snap gambar ibu*asik tanyer saya jer..ok tak kak yang ni? yang ni? sesuai tak? nak beli ape lagi eh?..haa...'ralek' sungguh ibu saya shopping..saya turutkan aje...hehe janji pic saya kene snap..hehe..Ayah saya entah kemane..juga 'ralek' shopping agaknya..
* ralek bermaksud Leka *


Fokus si Myvi Purple tu...Okeyy..

Uihh..Cantiknyer Masjid Ala Binaan Cina ni..
Setelah puas bershopping..so kami On the Way nak balik ke Terengganu lar..then berhenti sekejap rehat dan solat..
Time ni saya x-cuse..so, ape lagi snap and snap lar kat kaw masjid ni..tapi sygnya saya tak buleh masuk kat dlm..faham2 lar x-cuse kan..sgt rugi...Baru2 ni masjid ni dah kuar paper..Buat setakat hari ni pakcik guard tu kate Masjid ni belum dirasmikan lagi dan dah hampir setahun siap..tak dirasmikan lagi sebab Sultan sakit..Masjid ni just bole buat sembahyang biasa2 jerk..untuk solat jumaat tak boleh lagi..
Papepun saya sangat kagum dengna binaan citarasa cina ni..sangat unik..warna dan permandangannya sangat cantik dan indah...sape nak tgk lagi dekat..Welcome to Kelantan...hehe..* tak ingat plak kat mane masjid ni terletak..coz lepas balik dari rantau panjang naik je Pajero sy tertido..penat sehh..bukak mata jerk da nak benti kat masjid tu.. hehe..*












Fokus on Hidung...hehe..

Cedey..ayah salah jalan..
disebabkan ayah saya salah jalan..so nak makan SaTe JaBi kat Jabi pun tak merasa then hajat di hati sekian lame si Ibu saya untuk shoping lagi di Wakaf Che Yeh juga tak kesampaian...Kecian ibu..*xpelah ibu nest time kite pergi berdue je naik Bee Oren k..*..dah lame die teringin sangat nak kesitu..first pergi pun mase 2 thn lepas time tu pergi hantar sedare kawen tapi konvoi beramai2 lar.tak sesat jalan..tapi kalini hanya family saya sahaja then ayah saya plak ingat2 lupa jalan kawasan kelantan ni..salah jalan jumpalah buah langsat si sesat..huhu...tapi On the way balik ke ganu..ikut jalan pantai so, memang tak dpt lar nak ke wakaf che yeh dan Jabi..
Alhamdulillah tepat kul 11pm sampai umah...See barang2 shopping yg memenuhi gerabak pejero ayah saya...Yang Kotak2 tu set buffee *ntah tol ke tak eja ni..* set tu nak buat sewa untuk client yg memerlukan..



Ok, Hope Enjoy the picture! tata...

6 SuKe KoMen..:

salam...aja,

sebaagi anak jati kelate, anaklaut raso bangga..

..moga diberi kemakmuran dan kesejahteraan seluruh penduduk di kelate..amin.

salam anak laut..hehe amin jugak lar aja...nice place..sgt sukew ke kelate..hehe

satay jabi??? dgr citer sdp satay tu kalah satay kajang..

BUDI : kenape plak ske? tak paham..huh

amy : haah...nama tempat tu Jabi pemes ngan satay..sebab tu kena panggil satay jabi.huhu..

alah.. mcm mane sy dok tau ade sate jabi.. memang dok cari sate lain hok setanding atau lbh dr sate kajang ni. doh la febret sate2 nih..

kat area jln nk gi ke rusila, ngn marang tu sy ade perasan kedai sate.. besor signboard meroh.. tp kedai die bkn tepi jln, tp bwh sikit... senang nampok klu dr marang ke kuala terengganu.

sy perasan pung alik malam, signboard die nyale tekpung!

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More