Oct 16, 2009

Bila Ibu berkata.....

Salam..

Tetiba je malas nak meng 'update' yelah asik tencion dan di buai mimpi yang tak kemana...asik kesunyian dan kebosanan...

gay pride Pictures, Images and Photos

bak kate ibu saya lah " kawen je lah akak...tak bosan tak sunyi...ade org teman..kemane2..." thats right ibu... but..nak jumpa Mr. Right..sangat lar susah...aiyokk... ni lah membuat kan saya lambat lagi nak menamatkan zaman bujang..satu lagi macam terdesak..huhu...
kena plak nak penuhi tuntutan Ibu dan Family2..*ni sape yang nak kawen nie??* huhuu...

Adakah saya memilih? adakah saya cerewet? adakah Jodoh belum tiba masanya lagi? Ya Allah..ku pinta petunjukmu...

humm..sebab tu lah kemana2 sahaja mesti keseorangan..seramai2 berkawan akhirnya keseorangnan juga...lagi pun saya rasa umur masih muda...23 years old..adakah masih muda? hehe..kalau ibu saya plak mesti cakap " umur 23 ibu dah anak 2 taw.." haaa..See...bila sebut umur 25, ibu dah anak 4...hehehe...apakan daya...

Study...mesti di teruskan...kadang2 tu terasa nak "putus line" jerk...entah lah makin hari makin tak bermaya...duit dah byk abis byr yuran study...bukan apa, tak bersemangat...macam support dari sudut kerohanian tu da mcm makin berkurangan.. *untuk siapakah sy study ini??* erkkk....cemane nak jawab eh? sebelum ni bukan main bersemangat lagi...tetiba semester ni macam lipas kudung jd nya...humm...ape kes? itu lah Open University Malaysia...semuanya atas diri sendiri...so, disini saya perlu berdikari dan berdiri di atas kaki sendiri...

Ok lah..kawan2..sorry lah saya merapu lagi..hehe..ape2 pun saya doakan buat kawan2 yg kesunyian tu tidak sunyi seperti saya.. hope diisi dengan ruangan yg berfaedah..Allah Taala dan Para Malaikat sentiasa di sisi kita...


Wali Band : Ya Allah

Ya Allah jangan Kau coba aku
Melebihi batas mampu dan sanggupku
Ya Allah bila memang Kau coba
Aku percaya Kau sayang padaku

Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah

Ya Allah lindungilah diriku
Dari yang menjahati menzhalimiku
Ya Allah Kaulah Maha Segala
Engkaulah pelindung hidup dan matiku

Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah


Mungkin ini hatiku berkata...bukan mudah...bukan senang...untuk memiliki dan dimiliki...

lirik lagu dari Wali Band : Aku Sakit

Aku sakit Bila menatap matamu
Sadarku Bahwa engkau bukan milikku
Aku sakit Bila ku mengagumimu
Sadarku Kau tak pernah mengagumiku

Bangunkan Aku dari tidur panjangku
Sadarkan Aku dari mimpi tentangmu
Kusalah Bila ku berharap padamu
Salahku Paksa kau tuk mengagumiku

Kau tak tahu Perasaanku
Dan ku tak mau Kau tahu

Aku sakit Jika kau tahu hatiku
Karena Diriku tak berarti bagimu
Aku sakit Bilakah kau sembuhkan aku
Tak mungkin Tak mungkin sungguh tidak mungkin

Bangunkan Aku dari tidur panjangku
Sadarkan Aku dari mimpi tentangmu
Kusalah Bila ku berharap padamu
Salahku Paksa kau tuk mengagumiku

Kau tak tahu Perasaanku
Dan ku tak mau Kau tahu

Bangunkan Aku dari tidur panjangku
Sadarkan Aku dari mimpi tentangmu
Kusalah Bila ku berharap padamu

Kau tak tahu Perasaanku
Dan ku tak mau Kau tahu

Aku Sakit

13 SuKe KoMen..:

ala...23 tu muda lg la ...
rileks la dlu ...jodoh lom tiba lagi tu ...mane kita leh paksa2 bab2 kawen ni...hhuhuhuhu tp kalu dpt kawen muda besh gaks..ahakss

ja.aku pn bosan jgk ni..aku duk sorg2 je kt uma..lg sunyi dr mu...org lain blik kg..bkn leh bt ape2 pn n bkn leh pi mana2 pn..sunyi mmg sunyi tp aku duk je layn movie..chating..tu je aku leh bt time bosan melanda diri ni..aduh..hoho

Sarah : itu laa..nak faham kan org tua bukan senang sarah...hehe...klu dpt kawen muda memang besh tapi biarla si husband tu dah siap sedia dari fizikal, rohani dan emosi nak jd laki dan bapak org...hehehe...bukan mudah tau nak cari..

Daud Mili : Aloo...salam :)

Yatie : Lor aii bakpe lar mu tak balik kg? aku g umah mu bru2 ni.hehe mok mu pun citer sal kawen..isau ke mu bile nok buleh org ganu..hahaha...kan besh klu mu balik kg leh g jalan2 ngan aku..

tu la..aku col mk aku td..dia pn ckp pasal mu gok...hoho..blik kg skmo..duit tu...huhu..

salam...

aja, bosan nape?.sunyi nape?.

aja,

Sejauhmana kegembiraan manusia, Suatu hari akan merasa sepi juga.
Sepi mengajar kita tentang dunia. Tentang manusia. Tentang cinta..

anaklaut doakan aja pas ni tok sunyi lagi..

p/s: kwin?..cadangan yang baik sangat tu..nanti jemput anaklaut ye..:))

ingatlah....setiap manusia di beri akal dan fikiran....di uji dan di uji dan di setiap segenap penjuru di uji lagi...itulah kite manusia....tapi harus di ingat setiap jalan kite telah di tentukan oleh yg esa......"SEMUA ORANG MEMILIH UNTUK MENJADI SEMPURNA TETAPI BAGAIMANA UNTUK MENJADI SEMPURNA".....sampai brsambung lagi..

dari...PELANGIpetang.. abgbob.somi2@gmail.com

Assalammualaikum... zool dah baca cerita Are'ja.. mmm..bila cerita pasal kehidupan semua orang akan mengalami alam perubahan.. yang dulu kita kecil sekarang dah dewasa.. percaya kepada qada' dan qadar adalah satu kewajipan.. jodoh dan pertemuan semua nya telah diatur.. cuma kita jadi lah orang yang bersabar.. semoga semua masalah dan kesuyian... akan hilang dari hati kita.. banyakkan Baca Al quran supaya hati kita lembut...mmm

Yatie : ala bukan sokmo pun alek kg..sebulan skali..lagi pun tgh byk cuti ni..hehe...balik kg jgn lupe bgtau aku k..

anak laut : salam AL, huhu bosan sunyi tu ape2 pun kiter leh kaitkan AL..
InsyaAllah AL aja pun tak nak sunyi, seksa hati sebenarnya..hehe

kawin..Insyaallah lepas abes study..hehe 2 thn lagi AL..AL pu same lah nak kawen jgn lupe jemput..hehe
Thanks sudi melawat da comment blog Aja

Somi : salam somi, yep betul tu..skrg ni sy diuji dgn ujian "saya sunyi..kemana semua org?..."...tapi itu hanya lah ujian semata2 dan dugaan semata2 kerana ingatan saya padanya masih lagi ada yang kurang..
Thanks somi sudi lawat blgo saya dan comment...hope semua luahan saya dijadikan pengajaran buat saya dan pembaca blog :)

Zool : Salam zool, thanks sudi baca entry aja.. Insyaallah Zool harap mcm tu lah.. :)

Salam ziarah dari Singamaraja

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More