Aug 15, 2009

Nasib Badan laaa Bee Orenn dinodai dengan Malangku...

Kenape Lampu Belakang Bee Orenn Jadi ini macam? haa nak cerita sket..
Dalam tempoh sebulan yang lepas.. Empunya tuan Bee Orenn ni bernasib malang sangat-sangat....entah lah ape musibah yang dia dapat ni berlanjutan sampai lah yang jd mangsa keadaan Bee Orenn pun kena juga.. dari kena saman, Kena Marah, kena buat muka tebal ke JPJ, Duit plak sengkek time tu, OS Laptop plak buat masalah sal Window7 yang dah due date, lepas tu entah lah bermacam-macam dugaan yg saya dpt masa bulan July baru-baru ini.

Ditambah lagi disuatu pagi saya nak cepat, kebetulan plak Bee Oren parking lam Bengkel Arwah Atok saya, time tu tengah reverse kereta nak keluar dari bengkel sambil tu calling masuk kat Bluetooth kereta, bunyinya sememangnya kuat (Siapa yg pakai Myvi ade Bluetooth dia akan tau kenyaringan bunyi bluetooth ni bila calling masuk)..time tu saya tak dengar dah alarm reverse kat belakang..upernya saya ambik site banyak masa reverse tu, da lar kira laju jugak lah saya reverse pusing tu, skali dengar bunyi dooommmm!!! Astargfirullah.dah agak dah mesti langgar tiang besi umah Tokwan! time tu saya rase dah macam dekat jerk ngan tiang besi umah tokwan saya tu..bila nak tengok jerk belakang tak sempat nak break dah terlanggar...bergegar jugak lah atap umah tokwan saya tu...yang pelek besi tu langsung tak kemek!!! yang teruk kemek bumper kereta saya....

Waaaaaaaaaaaaa Hampir nak meraung saya kat situ dah pucat gilerrr muka saya time tu..abis semua Tok Ma, Tok cik dan Tok Wan saya keluar tgk bunyi kuat tu..skali ngan ibu saya dtg tiba2.."kenape tak jawab talifon?" nak g mane pagi2 cepat sgt nie? Ya Allah...Bakpe ni Young??? bakpe g langgor tiang? ambik lajok banyak sgt lar nie.." time tu saya diam dan ingat pada kawan saya kat Perodua aje..nak call dia..huhu da lar ketar tu tak payah cakap lah, nak tekan butang tepon pun susah...

Kesannya langgar tu, Bumper Bee Oreenn tercabut kat belakang, Cover lampu signal pecah, besi dalam belakang bumper dekat tayar kemek, tercalar balar dan cat tertanggal kira luka jugak lar cikit..(Gambar saya tak ambik Huduss sgt2...)..
Ya Allah istirghfar jek saya time tu..Lepas dapat call kawan saya, dengan muka tebal ke Perodua mintak tolong dia betolkan bumper dan ketok balik yang kemek tu.
Sampai jerk Bee Orenn depan dia.."sape langgor nie? kena cover Insurans kalau org langgor" (coz dlm tepon sy ckp kat die kena langgar..huhu nak cover punyer pasal) saya jawab lah "adalah menda tak idup langgar.cemane nok cover insurans..ye dok ambik insurans pon..." Lepas tu die gelak-gelakkan saya.."hahahhaa..ni mesti langgar mende ni!! bawok kereta guane ning???" ergghhh time tu muka saya tebal dah tak tau nak sorok kat mane...malu yang teramat naisb lah time tu dia free, terus mintak tolong kawan die betolkan balik.Melayang jugak RM20 hinggit..ishkkk after that sikit2 saya baiki hinggalh rupa Bee Orenn saya yang sekarang.....

Semuanya ujian yang menimpa saya kerana silap saya sendiri...HUmm da insaf....Kesilapan saya Allah terus dugakan saya dengan pelbagai ujian yang saya rasa hampir jatuh rebah dan tak tahu nak mengadu pada siapa dan mintak tolong kepada siapa? kecuali hanya kepada NYA..Yang Maha ESA saya kembali padaNYA...





P/s : Segala Dugaan dan musibah yang datang kerana DIA hendak kita mengingati NYA kembali..kerana Manusia ni Alpa dan tidak bersyukur bila diberi kesenangan...Jadi, ingatlah bersyukurlah bila kita dikala senang ataupun susah....

Saman tak bayor lagi nihhh...lepasss raya masuk cort untuk rayuan...uwaaa.....

14 SuKe KoMen..:

alamak..kesian nye awks...
bee oren ek..wow nama!!heheh
org mana ni?ganu le tu...
awk dh guna window 7 ke?cmne hasilnye?
byk tol dugaan awok ye..sian nye....
ape nk buat..nasib bdn...
sabar aje le...

rockmetaller : hek3..yup ori dar Terengganu...I lOVE WIN7...hehe skrg da takda lagi yg due date tu...da buleh pakai secara kekal...itulah...semua org diberi dugaan untuk pengajaran dlm kehidupan... :)

Mummy 2 haqq : ehehee...kene tunggu lepas raya...tolonggg ade org nak sponsor tak? heheheh

hehehehe aja.
siannye.
sabau yeee

ja..bnyk btl dugaan mu ja..hrap bnyk bersabar yer..per..nk masuk mahkamah plak..dasat tu cik jah...

Jaja : hek3..setakat ni Alhamdulillah sabauu da nie..hhee

Yatie : tu lah nok wat cemane...JOm lar teman aku masuk mahkamah..hehekkk..kiter kenalan2 ngan lawyer lak...hehe

sian awak. agak2 kalau nak jual sport rim tu bagitau ye

adoi.. teruk gak ni.. huhu... cian lak baby oren..

hahha. nak ikut masuk mahkamah...
kes lambat byr saman la ek.

weyh..hati2 bwk bee oren tu...cian dia.

Zaf : hehe..agak2 lar nak jual pun..hehe

Pelangi and promise : :)

angah :tu lars...lebih cian tuan die..semakin kering...

Hana: JOm2..hehe..Insyaallah lepas ni makin berhati2....hek2

assalammualaikum.. mmm...zool dah baca pasal Aja reverse kereta langgar tiang besi...
mmm...kalau cerita pasal kenangan menaiki kenderaan zool punya pengalaman lebih kurang macam Aja jugak... tapi zool punya cerita lebih lucu... mmm...malu lah nak cerita...he3...tapi apa2 pun bawak kereta hati2... sekarang kenderaan banyak... dan macam2 ragam orang...dengan aksi mengarut kat jalan raya...membahaya kan diri dia dan orang lain...

zool hilmi : heheh thanks sudi bace entry aja ni..cerita yg lucu tu sepatutnyer kene lah kongsi..certiakna dlm blog..kan best dpt kawan2 bace..smbil tu dpt share pengalaman tu..ehhe..ape2 pun thanks advise me :)

memang zool rasa nak cerita... tapi...
nanti diorang kutuk zool lah...mmm..
itu yang zool tak tahan tu...
mmm..... masa kejadian tu semua gelak kan zool... mmm...malu dibuat nya

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More