Aug 22, 2009

Nak Poser Ke tak?

ramadhan Pictures, Images and Photos

Uikkk??

Biar betul minah nie...boleh plak die tanyer nak poser ke tak? Hehe soalan tu "privacy" bagi seorang perempuan ye...sebab perempuan ada MC Free yang diberi oleh Allah Taala...Lepas tu jgn lupe berganti lar..
Depan Famly atau adik2 (12thn ke bwh) kena cakap puasa...nanti dorang banyak tanyer...susah nak explain..belakang dorang...jommm kita makan!!! hek3...nyorok2 taww....

Esokkan dah 1 Ramadhan..wajib lar puasa bagi setiap manusia yang beragama islam didunia nie...Alhamdulilah..pejam celik pejam celik dah masuk bulan poser kan?
saya pun ingatkan hari ni baru hari Rabu..rupanya dah hari Jumaat esok dah puasa...i mean today lah dah 22hb Ogos 2009 bersamaan 1 Ramadhan 1430. Lepas tu masuk tahun baru..waaaaa umur pun makin meningkat...

kenapa lah macam cepat jerk masa berlalu...

Masaaa....berundur balik! barundur!!....

Huhu..Masa tak akan berundur lah sayang......ia akan tetap berjalan seperti biasa..meniti waktu dan hari demi hari.....wajah kita pun semakin hari semakin berkedut....

Itulah kalau kita masih juga tak sedar yang usia kita ni semakin hari semakin mendekati KUBUR..Insaflahh.....Masaa pergi begitu sahaja...So, hargai lah masa yang ada..pergunakan sepenuhnya dengan isi yang berfaedah...terutama pada bulan Ramadhan yang mulia ini...bulan yang paling diberkati..bulan Ibadah untuk kita dan lebih mendekati pada NYA....

Sedarlah kita bumi semakin TUA......

Ok, time to sleep...wish u all...

SeLaMat MeNjALaNkaN IbAdAh PuaSa...SaLaM RaMaDhAn...
Ikhlas daripada : Aja dan Family :)

p/s : Yang tak leh puasa makan nyorok2 yee..Yang buleh Puasa tu Trawih jangan tinggal...nanti rugi...sayang wooo...setiap hari ada ganjaran yang berbeza Allah Taala anugerahkan pada hambanya yang meraikan ibadah di bulan ramadhan ini...ok..Insyaallah...Doakan Aja dan family selamat dan Bergembira dalam Menyambut & menjalani Ibadah sepanjang bulan puasa ni ok kawan2...

10 SuKe KoMen..:

Gua nak ajak lu datang lepak blog gua.Rilek rilek.

Chow.

c'mat bpose aja cyg..
ehehe..
yea..yea..sedar..
kite smakin b'umor..and
dunia pom makin tua..
nati2 nk kawen plak kan..
ahahaha..
=))

salam..


allah maha pengampun dan maha penyayang ke atas umatnya..

tq singgah anaklaut

samat berpose..jgn pose yang yang yok suda la ye ;)

salam ramadan...sis la tu 1st poser takleh nak poser...huhu....agree kalu tak poser pun jgn la tunjuk..sis nak makan pun tunggu hubby tido...kena hormat pada yg berpuasa..

haha. mmg klaka soalan tu. de lak pilihan nk pose ke x kn...

pose jgn tk pose...

selamat pose..
kt bazar ramadhan jgn membazir..hehhe

..

FdausAmad : Owrite..Thanks, nanti saya ke blog awk..

iKa : hehe.yup ika..kawen tu penting jugak...hehe..c'mat berpose jugak iKa yg cUmeL.

anak laut : Ye anak laut, Allah itu adalah Segalanya..Thanks melawat blog aja. :)

chipsmore : hek2..ade time kena yang yang yok jugak..tol x? :D

POSH76 : ishkk sis posh jgn lar bising..nanti org taw..hek2..betul tu kena hormat org puasa..lepas tu bule lar lahap sepuas2nyer..hek2..

The Exquisite Instigator : sebab tu org pompuan jerk taw kenape soklan tu?heheh

rockmetaller : thanks abg besi..u too lah jgn membazir yek...

assalammualaikum... selamat menyambut bulan puasa...
mmm... antara hari2 orang ramai pergi masjid...mmmm...bulan ni lah...he3
kadang2 apa yang kita nak hari ni tak seindah hari lain...
malah apa yang berlalu dan akan berlalu...semua nya ada realiti dan misteri... cuma kita yang boleh mencorak kan hari2 kita...tu..
harap2... kita akan jadi manusia yang lebih baik dari semalam....amin

zool hilmi : salam. betul tu zool..semoga kita semua diberkati NYA..amin..

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More