Aug 18, 2009

Mencari CiNtA...



Salam...waa sekian lama...akhirnya dapat jugak saya buku nie..hek hek takdalah lama sangat pun dalam 3 minggu je saya oder buku nie di kedai buku.
Buku ni bertajuk..tuuu naa yang ada dalam gambar tu..bukan yang dibelakang tu ye..di depan tu ade buih-buih LoVe yg Cumel tu..."Aku Terima Nikahnya.."
Why this "BUkU"
Before this buku motivasi ni saya dah terbaca semasa saya tinggal dan bekerja di Kuala Lumpur tak lama tahun lepas 2008, time tu buku ni baru lagi keluar (Cetakan pertama April 2008), kawan serumah saya ni suka sangat dengan buku-buku ilmiah, cinta yang ada 'NurIslam' bukan cinta zaman sekarang yg entah ape2 kan..thats y saya pun sedikit sebanyak adalah ikut contoh die.. thanks for Husna...
Tak lama kemudian, ada plak someOne ni minta saya baca buku ni, dia kate bacalah buku tu Perkahwinan atau cinta yang dibina tak semestinya mengajar kita pada tuntutan "Hak" tetapi perkahwinan dan cinta itu adalah peranan kita dalam "Memberi"..
So, tak lama lepas tu, saya memang tak igt langsung mengenai buku "AKu terima nikahnya" ni yang dimaksudkan oleh someOne tu bahawa saya pernah membacanya.. May be saya tak hayati tajuknya tapi isi dalamnya masih bermakna buat saya..lastly, saya booking jelah buku ni di Pustaka Seri Intan kedai buku di Kuala Terengganu ni..sape tak kenalkan? fomous kedai buku ni kat kawasan Terengganu. hek2..Booking punyer booking... lepas 3 minggu dapat lah saya buku ni selepas ade akak dari pustaka tu call saya suruh datang ambik.Ambik bukan free ye..bayar tau..hehe..
lastly, tengok muke depan dan bace sinopsis dan isi dalam..mcm pernah terbaca je buku ni... larr buku ini..barulah saya teringat yg saya pernah terbaca buku ni tahun lepas..tapi tak apelah....
May be Allah nak saya ingatkan kembali pengajaran dan motivasi yang diberi dalam buku ini. Penulisan yang di tulis oleh Ustaz Hasrizal pun menarik dan nampak bersahaja...mudah faham dan rasa tertarik untuk sentiasa membaca ke muka seterusnya...
banyak lagi motivasi erti kehidupan ni yg buleh kita baca dan hayati..disini
saifulislam.com

p/s : Cinta di alam rumah tangga lebih mengajar kita apa itu erti pengorbanan cinta yg sebenar...cinta sebelum berumah tangga belum tentu pengorbanan cinta sebenar..silap hari dah rasa Muak, Jemu, Bosan mulalah bertukar pasangan lain...apa ertinya cinta sebenar? itulah pentingnya peranan kita memberi dan menerima kebaikan dan keburukan pasangan kita yg ada...wassalam...

11 SuKe KoMen..:

err,..
aja da mau tawen yea?
ehehe..
jgn lupe jmpt nati..
=p

wau..nice book...leh pinjam?

salam.. aja,

tanda2 nak kwin dah dekat la ni..
jangan lupa ajak anaklaut ya aja.:)

aik dah tande tande nk kawen ke????
jgn lupe jumput member oum skali he he... (frust ni he he)

nak jugak buku tuh.waa....dah lm tau cari tp dah xde.

ika : hehe..mau tawen tapi lum sampai masanya lagi.. :)

syed : thanks...mau pinjam? tunggu saya abis bace dulu eh..

Anak Laut : hek hek...calon nak tau yg mane satu? cemane leh kate dekat nie? Insyaallah klu da tiba masanya..semua kawan2 bloggers aja jemput (yg mane close)heheh

Badrul : hehe..bace buku ni just preparation..dan motivasi diri..lom lagi tanda..mane ada tanda lagi..hehe

Cookie devine : hehe..mmg pun susah cari kak..sebab tu aja booking 3 minggu baru dpt.. :)

M.K : Insyaallah M.K. elok juga untuk kamu yg bakal nak mendirikan umah tangga..ehhehe

lorrr.. dah nak kawin ker dik... perghhh... abg baru nak ngorat.. cinta baru nak menguntum.. keciwa la abg mcm ni...

"tergamaknya dirimu menghiris kakiku..."

abang bujang : ye ker melepas? hehe..nak wat cemane takde rezeki lar tu..hehe

rockmetaller : hehe...

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More