Aug 8, 2009

Kenapa bah kau berubah???

Kenapa dengan lirik lagu daripada stacy nie??
humm....

"Cinta ku bukannya jenis pakai buang
biar lah lebih dari sehari
apakah kau sangka ku cinta segera
sakitnya hati dipermain

Cinta ku bukannya jenis pakai buang
tidak mungkin hanya sementara
apakah kau sangka ku cinta segera
bayangkan la apa ku rasa"

sebenarnya takde ape sangat pun..just to share what i feel now.. nak cerita pasal cinta..cinta dan cinta..

Kan lebih senang perasaan yang Allah bagi ni biar kita cintakan Allah sahaja..tak perlu cintakan pada sesama insan..alangkah baiknya..huhu mesti manusia lam dunia nie semua baik2 dan beriman.. then kat neraka pun tak de penghuni...tak gunalah ALLah bagi kehidupan kat dunia nie kan? takde ujian, takde dugaan, takde yang buruk2, huhu...

Astargfirullah..ape lah yang saya story kan nie? Ape yang Allah bg pada kita kehidupan nie untuk kita beriman kepadaNYA, takut akan NYA, menempuhi alam kehidupan supaya kita dapat bezakan baik dan buruk.. tak gunalah Allah buat syurga dan Neraka jika tiada baik buruk kehidupan didunia ni.betul tak? Dugaan yang Allah beri kita kena tetap harungi nya..agar kita sentiasa ingat padaNYA...tak kira saat tu manis, pahit dan suka duga sekali pun kita kena ingat pada NYA...

Ehh ape kaitan lirik lagu atas tu dengan saya eh?

CUMA INGINKAN PENDAPAT KAWAN-KAWAN...

Adakah saya sepatutnya tinggalkan seorang lelaki yang sanggup berkorban apa saja dengan saya kecuali MASA, tetapi dia permainkan cinta saya seperti saya ni tiada perasaan? adakah saya sepatutnya tinggalkan dia seperti tinggalkan kerusi buruk di tepi jalanan?

dan

Adakah saya patut menerima kembali seorang lelaki yang amat2 menyayangi, menyintai saya dan banyak berkorban MASA yang ada bersama saya selama ini? akan tetapi ibunya tidak dapat menerima saya.

color splash Pictures, Images and Photos

P/S : sekian lama baru terasa hendak meluahkannya.... saya yang sedang 'serabut'...

11 SuKe KoMen..:

jika ibunya tidak dapat menerima anda, bantunya... pujuk ibunya... hati perempuan itu lembut.. insyallah..

betul kate M.K syurga tapak kaki ibu... x baik menderhaka kpda ibu bapa .... berdoa, sembahyang istikarah dan sembahyang taubat kpd allah agar kita mendapat jodoh yang baik ...amin

stuju2..hati pmpn 2 lembut..try pjuk smpai dpt..sabar 2 mmg perlu laa..cuba dlu k..

erm ...
x pandai sgt nk komen pasal ni..
sbb diri sendiri pon belom ckup faham apa itu cinta..

tp kata org lebih baek syg pada org yg syg pada kita drp kita yg syg pada dia..


tentang mak nya tu ...lama2 dia akan dpt tima if dia nampak kelebihan yg ada dalam diri awak..
ngeee

knapa ni mak cik?ada masalah apa plak ni..nk pilih antara dua eh..aku rasa mu pilih la si adi tu..aku rasa yg sorg lagi tu tk wape elok la ja..

kamu je ja yg ada jawapan tu..susah nk pilih sb smua org xde yg btl2 perfect..jln terbaik smbhyng istikarah..hehe...

Jika awk cintakan lelaki tak berMASA, maka kekal lah dgn die. Cinta bkn sahaja menerima tetapi juga memberi.

Jika awk cintakan lelaki berMASA, maka kekal lah dgn die. Sudah semestinya cinta perlukan perhatian dan kemesraan.

AWAS! Cinta juga perlu keBERKATan.. bak kate ibu adif.. kaf..ba..ro..kaf..alif..ta..nun.

Maka ibarat menarik rambut dlm tepung, rambut x putus, tepung x terserak.

Istikharah langkah tepat bg org imankn hari KIAMAT.

MK, Badrul, Al-Wan, : Thanks bagi pendapat pada Aja, yup hati wanita mmg lembut. tapi selembut2 hati perempuan bukan mudah untuk menerima segalanya dengan ikhlas...apa2 pun aja berserah padaNYA...

Sarah :hehehe... cemane lar die nak nampak saya? kalau tak kawen lagi..melainkan si dia rajin bercerita dengan ibunya mengenai saya.. kekee....

Yatie : hehe tak baik mu ckp gitu yati elok atau baik semua tu kerja Allah Taala..kita menilai tapi tak tau yang akan dtg cemanekan?...straight to da point mu sebut nama dia..adoiii....hehe

Amy : itu lah jalan yang terbaik..istikarah..tp mungkin belum ada petunjuk lagi..study and work masih di utamakan..hehe..nak jd wife to in future dan dlm planning... :)

Mzke : yup mzke itu yang terbaik..Insyaallah..

p/s : Friends thanks for the suggestion... :)

aku juga pernah alaminya.. cinta terhalang dek keluarga.. dek kerana pangkat dan harta.. (mu plak xtau la sbb apa)..
Firman Allah dalam surah Al Baqarah "Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui. - ayat 216

Salam..dlm byk2 entri..yg ni gak ana berminat nk komen..sbb slalu sgt berada dipersimpangan dilema mcm aja.Yer..solat istikharah tu plg baik tp kena igt,jgn trus hrpkn ptunjuk tu trus dtg..mgkn pas slt trus dpt mimpi..mgkn sok..mgkn berbulan2 akn dtg.Petunjuk gak dlm dlm pelbagai btk..dr segi kesetiaan si dia..dr sudut kecurangan jugak.Nway,doakn yg terbaik je buat kte.InsyaALLAH...DPT YG TERBAIK AKHIRNYA.Amin...

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More