Aug 29, 2009

Alhamdulillah..

Salam...kawan-kawan blog.. puasa tak hari nie? hehe.. Selamat bersahur, selamat berbuka, selamat bertarawikh, Selamat Bertadarus yee..

Ingat tak entry yang lepas? Nak Tegur Bole Tak?
mengenai entry lepas saya ada cerita mengenai seorang budak perempuan penjual yang saya tegur mengenai pakaiannya yg "menjolok mata" sehinggakan keindahannya tergoda dengan alam fana nie..ouchh...Sayang nyer yang indah tu tunjuk "Free" kat org ramai kan? tak ke Rugi diri sendiri?
Then Tengah hari tadi saya ke Pasar lagi untuk membeli barang-barang dapur yang dipesan oleh ibu saya untuk masakan berbuka puasa petang nie.. Sambil beli-beli tu teringat saya kat seorang budak perempuan penjual sayur yang pernah saya tegur sebelum ni.. Tercari-cari lah saya budak nie (cover..takut die nampak saya...) hehe...mane lah tahu kan silap hari ni die bawak sayur2 die baling kat muka saya ke...hehe..



See......(time ni cover kononnyer tgh membeli..hehe)
Budak penjual sayur tu dah pkai tudung..yang berwarna purple tu..atleas die dah tutup "keindahannya" tu...(x dpt nak bgtau ape yg "keindahan" dimaksudkan selain die Free Hair sebelum nie..) bak kate nabil Lu Pikir Lah Sendiri!!...tapi jgn pikir sampai membatalkan puasa plak ye...hehe.. Kalau saya bagi tahu saya meng'aib'kan adik penjual sayur tu..So, sama-sama lah kita menjaga aib orang, OK.
Hope adik tu selalu berpakaian macam tu, bertudung dan menutup aurat..cumel muka die bile dah bertudung..hope bukan untuk seketika di bulan Ramadhan sahaja..Hope biarlah untuk selama-lamanya..Amin...



Ok lah nak selit jugak pic saya yang tak tahu malu nie..hehe..k tata...Selamat berbuka ye..

13 SuKe KoMen..:

Budak tu dah baik..tp yg pakai baju pink ni plak yg cam terlebih.... :)

syed : takde lah terlebih...saya da mmg mcm nie..hehe...janji sy jg tatsusila kesopanan saya dlm berpakaian... :) ok..

bagiuh dok ada.... ni yg tangkap cintan he he he...
oh ye semayang terawih ade tinggal x lg???

badrul : wat setakat hari ni Alhamdulillah tkde tinggal lg...klu cuti tuh almaklum lar kn..hek3...

assalammualaikum...

mmm...alhamdullillah nampak perubahan adik tu... ni bermakna aja dah berjaya menasihati adik tu... dan serba sedikit dapat mengelak kan orang lain yang puasa mendapat ibuhan atau dosa atas maksiat mata...
mmm...harap aja akan buat lagi perkara yang sama kat sapa2 je perempuan yang tak cover aurah dia...
semoga Allah memberi rahmat yang lebih kepada Aja atas keiklasan menegur adik tu..

mmm...pasal gambar aja..
aja memang suka bergambar..
tapi tak pe...janji gambar tu tak menjolok mata...
mmm..alhamdullilah...ok..lah gambar tu

berani ek bersuara=)

lawa spek tuh!

Zol Hilmi : AMin...Hope doa Zool Dimakburkan oleh Allah Taala.. Thanks Zool sudi comment dan baca story aja nie..sal gambar tu mmg aja suka sgt pose dan bergambar..tapi cume ala kadar sahaja lah..Inyaallah Aja sentiasa menjaga aurat aja.. :)

Rockmetaller : hehe..ape guna Allah Taala bg suara kalau tak bersuara pada yg Kebaikan? hhehe spek lawa eh? Terima Kasih... :)

bgus laa dah ttup keindahan2 2..hopefully buk utk smntara jer..

baiknya awak..bagus a dapat ubah minda seseorang..skang ni ramai yg susah nk berubah..

al-Wann : Insyaallah.. :)

pake pakiz : takde lah baik..mungkin time tu mood puasa saya taknak hilang mcm tu aje..so teguran tu perlu bg menjaga puasa saya dan org ramai... Thanks singgah blog saya :)

ada sorang perempuan, baju ketat paras pusat tp bertudung. Macam mana ye ustazah? :P

Shino : erk? saya bukan ustazah..tak layak pun..hehe kalau bg pendapat buleh lar..tegurlah secara baik..aurat tu perlu dijaga..pakai tudung da cantik, baju plak tak cantik sebab tak cukup kain..so cukup kan lah... :)

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More