Jul 8, 2009

Bengang TAPI Sopan

Salam..

Waa macam dah berdebu jerk blog saya nie..tiup sikit..fuhh..fuhh...haa hilang da abuk...lame saya tak menulis entry ni..hampir seminggu kot..hehe..jgn risau saya tak kemane pun..cume mase jerk tak mengizinkan...

Sebenarnya minggu ni saya sibuk dengan Assignment dan kerja saya yang asik kene brulang alek ke Batu Rakit - Gong Badak - K.Terengganu hari2..Nasib Bee Oren saya jimat Minyak..So tiap2 minggu full tank jerk..suke Bee Oren kenyang jerk memanjang..hehe.Sal Assignment saya yang satu-satu tu masih lagi tergendala sikit jer lagi, tak byk dah..dan sekarang alhamdulillah dah hampir siap cuma tinggal edit2 jerk and then print dengan selamatnya after that boleh lah hantar pada tutorial 4 ni pada hari sabtu (11hb July 2009) *siap tarikh tu..untuk peringatan..hehe*

Berkenaan TITLE Story saya kalini.. "BENGANG TAPI SOPAN"

Dari pagi bangun tido..punyerlah main awal *si ida kejut* dah lar semalam tak dapat tido sangat kes bising ngan gigi nya yang suka buat bunyi2..bahaya betul buleh tercabut gak suatu hari nanti gigi minah nie..*hope malam ni saya tido dgn lena* coz, ida lepak umah saya pakej free 3 hari 2 malam kes kuliah nyer belum bermula lagi. lagi pun raptai konvo khamis ni.

Ok lah continue the story...



Lepas siap2, nak ke bandar dulu pergi bayar sewa jubah di Bank Islam, sampai jerk bandar trus hujan lebat, waa...dengan parkingnye tak ade. apa lagi saya pun main parking je lah sementara depan Bank Islam tu, hope tak kena sama *cakap sal saman, ada story nak di share kan..tunggu..* hehe...lepas selesai RM500 melayang ke akaun Bendahari UDM..slip payment pun dah dapat kami truskan perjalanan ke Gong Badak, sampaii sana pergi UMT dulu coz ida nak selesaikan appoinment nya dengan Lecture.*lame jugak tunggu minah tu..ade lar dlm 39 minit 59 saat..rasenyer lah*

After That ke UDM, Bermulalah sesi bengang saya nie. First tengok dari jauh tempat parking Full pelbagai jenis kereta ada yang parking depan DEBS (Dewan Besar UDM) tu. Second, tengok student2 yang beratur untuk ambil jubah ade lar dalam 4 line panjang plak tu..perghhhh memang saya dah agak..sebab saya lambat sket jerk dari dorang..hehe...terimalah hakikiat..so saya cari parking di belakang DEBS, ALhamdulillah masih ade yang kosong.

Saya terus ke kawasan Dewan Utama untuk proses mengambil Jubah KOnvo tu. Beratur lah jugak saya ni time tu buat muka 75% confident hehe..sebab pakai baju selain daripada baju yang sikit sopan dari student lain yang pakai baju kurung dan sewaktu dengannya. bagi saya blous dan jeans kira OK lah sebab lepas dapat jubah saya budget nak ke Projek site, mestilah kene pakai seluarkan..hum time tu Si ida ke Pejabat Akademik ambik Borang untuk Hana, coz borang yang die pos kat saya tak sampai2...so,beraturlah saya di line 3...sambil2 tu buat muka 'smile' kat junior2 dan baca2 kat tiang2 susur laluan tu ade tulis "Pastikan anda sudah mengisi dan Kemaskini Pinjaman -Library-, Kewangan -Bendahari-, Mengambil Jemputan Majlis, Pengesahan Nama dalam barisan". dalam hati saya, * lor kan dah buat semua tu masa hantar borang-borang pengesahan baru ni..untuk ape lagi?..* saya pun beratur lah sampai lah kedepan nak masuk bilik ambik jubah belakang stech Dewan Besar.

Sampai je kat kaunter tu, "mane borang pengesahan yang dah dicop oleh Unit pinjaman - library- dan Kewangan -Bendahari-?" saya pun terus jawab dengan confident nya pada Incik Pegawai di kaunter tu " kan semua tu dah urus masa hantar borang sebelum 23hb june baru2 ni.." Lepas tu ade student sebelah saya menyampuk " Bukan lar awak..borang macam ni *siap tunjuk borang*..kene isi kat tepi dewan utama pahtu kene cop2.." saya plak dak tepuk dahi...aduyaiii...Keluarlah saya dan ida dan kami dah membebel sesama sendiri, silap saya juga tak tanyer student2 mase beratur td..huhu *Padan muka kamu Aja!! Bodoh sombong lagik...!* huhuu...pergi lah saya dan ida ambik borang tu dan isi satu persatu nama untuk wakil ambik jubah dorang. ke satu-satu kaunter kami pergi..


Cuaca memang baik hari ni...mendung jerk..tapi badan ni ade jugak lah berpeluh kesana kemari kan...peluh suam2 orang kate...hehe..Niat Dajjal saya dah kuar.." Da, Jom kiter potong barisan..kiter lalu kat balakng..pak guard takdekan jaga kat situ..."
Lalu lah kami naik tangga satu-satu dengna borang-borang di tangan memasing,.. sampai jerk atas kat bilik ambil Jubah tu, Pak guard pun tanyer" Ni dari mana nie?" huhu...time ni muka saya dan ida tahap serius nak jawab..pucat tu tak payah nak cakap lar, gelabah pun ada malu pun ada..* Gile..Cover gelabah time nie* ida pun jawab.. " Saya ke tandas lar pok cik g kencing! takkan nok tahang gok kalau doh terketik2 nok terkencing .." pak cik tu tanyer lagi " awok g tandas kat mane?" ida jawab lagi " lorrr..tandas kat luar dewan nie lah.." lam hati saya " Gile ape Pok Guard ni tak tau tandas kat mane?.." HUmm..Abaikan..dah sememangnya saya dan Ida menipu Pak cik Guard tu sebab potong line..huhu da memang silap kami..then saya dna Ida pun buat muka Slumber dan tak tahu..hehe..

Time nak ambik jubah plak *Muka Sopan tunggu student yang ambik jubah tu dulu, sedar diri ni potong line..* ade lar Incik pegawai kaunter ni tegur saya, time tu saya dah hulurkan borang2 saya termasuk lah wakilkan untuk kawan2..

"haa yang wakil2 untuk kawan tu awak kena pergi beratur semula.." dalam hati saya ni terus jer kaluar ayt yg tak pernah terkeluar lah* Wat da F&%K! this man!!! Kija Gila ke ape nak aku beratur balik panjang kat luar tu??!!"* time tu saya buat muka tahap bengang gila, rase nak makan jerk muka incik pegawai tu pun ada, biar tak selera pun sebab tengok muka die pun dah sememangnya tidak menyelerakan!!, "biar betul encik saya nak kena g beratur balik ni? ramai ni, 3 orang lagi.." Incik pegawai tu jawab balik "betullah..sebab awak ambik Jubah banyak kesian kat orang belakang tunggu kena ikut giliran lah..." Saya lawan balik " Kalau 10 orang saya wakilkan, 10 kali lah saya kena beratur ni encik? saya ni tolong kawan-kawan sebab diorang dok jauh2, kang tak Konvo dorang.." Incik Pegawai tu jawab balik " Apr-ape pun awak settlekan Jubah awak ni diminta beratur semula ye..simpan dlu jubah awak tu pahtu beratur OK.." Saya dengan muka bengang tak dapat kate ape2..just ikut jerk ape die kate...

Selepas selesai urusan Jubah saya dan Ida, saya pun terus keluar dan sound depan incik Pegawai kaunter tu dan Depan Pak guard juga yang menjaga depan kaunter tu,"Bakpe plek ngat urusan kije? dop penoh jupe lagi wat kije Bodoo gini.Kije Plek lake!." Haa tulah ayat pedas saya hari ni..kan best..itu marah tahap abis SABAR dan SOPAN lar tu..kes kena beratur semula...dan pengurusan yang tidak SISTEMATIK dan TIADA KEPERIHATIANAN..


~Time ni beg2 jubah ni saya dan Ida main campak jerk dalam Bee Oren sebab nak berulang pergi beratur semula~


Saya dan Ida pun beratur lah balik, nasib baik time tu Ilah classmate saya dulu ada, so ajak die wakilkan untuk sorang lagi kawan saya so ckup 3 orang, beratur lah kami ni, nasib time tu da lunch hour so tak ramai sangat lah. Beratur pun sekejap jerk..Akhirnya selesailah sudah urusan ambil jubah2 tersebut.. Kemudian urusan tempahan gambar, selesai pilih, tepah dan bayar saya dan ida pun terus keluar dari UDM dan mencari tempat Lunch plak..sambil membebel lagi sal sikap Incik Pegawai Kaunter dan Pak Guard yang Skema td...Pergghhh Sangat2 tidak puas hati sama kamuuu...


~Ni haa..Beg-beg Jubah Sahabat2 ku..dipersilakan ambik satu sorang~
"Jangan Lupe ade suprise untuk korang sebab buat kami rajin Beratur time nie.."


p/s : Jadikan satu pengajaran, beratur itu amat memenatkan..jangan memotong barisan..Berfikir sebelum bertindak..perkara utama paling penting "Jangan buat kerja Last minute dan Lakukan kerja dengan SISTEMATIK" ada faham...

6 SuKe KoMen..:

kesian nye korang...tp nk ucapkan trima kasih bnyk..pasal terpaksa menyusahkan korang..thanx al lot my friends..

huhu..jgn lupe ade somethink special nak request nie..hahhahaa
welcome my dear friend..

waaaaaaaaaaaa....kesian gile korang. aim weh muka pegawai tu. aku nak usha pelik bile dtg nnt. huhu..thanksssss kat korang sbb bersusah payah.

aku dtg sane 15 hb mlm tu..
16hb malam aku da kena balik. sehari je cuti.
:D

huhu..bereh2 nanti aku akan bg taw..sangat2 'aim' lar muka pegawai tu...huhu..alaa kejap je ker cuti? aduyaii baru planning nak g cari angin...

aja..nasib baik gok sy wakilkan kakak suh amik...kalo x jenuh la duk bratur 2....huhuhuhu..tapi kakak blebe gok la...kata xsistematik lansung...huh...wak malu jer....

huhu..tular..sabor jerk time tu..pieya mujur ade kakok wakil..aja ni sape lah nak wakilkan? huhu kwn2 pon mintk aja yg wakilkan dorg..

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More