Jun 19, 2009

Yati and My ~Bee Oren~

Seronok keluar jejalan ngan Yati petang td..hajatnya cuma nak pergi memandikan si Bee Oren saya yang hampir tak nampak rupa sebuah kereta..hehe so pergilah saya di Car Wash Jalan Kamaruddin and then dengan niat lepas cuci terus balik. Tak sangka plak ramai mamat2 kereta dtg cuci kereta hari ni so dituruti dengan adegan 'CUCI MATA' mamat2 kereta EVO dan kereta2 mewah yang lain..hehe (gambar tak ambik sebab empunya tuan ade kat belakang kami masa tu..segan lar plak..hehe)..bukan mamat2 bangla ye..Not My Test...huhu..nasib lah hari ni berteman..ade jugak si yati kawan saya yg balik bercuti untuk menguruskan borang2 konvokesyen untuk 2 hari ni. selalunya saya berseorangan jerk ke Car Wash tu, mata-mata mamat Bangla tu pun sedap jerk cuci mata tengok saya, hasilnya kereta yang dicuci tak seberapa bersih..huhu...hampeh tol..
so petang td, lepas cek dan puas hati melayanglah duit saya untuk Bee Oren RM13 setengah jam mencuci. then kami ke Mydin Mall, hajat nyer nak tgk hadbeg, tapi si yati plak tak berkenan then kami pergi minum2 jerk lah.

Balik dari minum tu, saya ke Kuala Ibai Resort (TER) jalan2 tgk manusia..hehe... memang takde kerja dan buang minyak kereta...tp takper ilangkan segala masalah dan fikiran yang tengah kusut..tengok2 orang berlatih kuda..best jugak..kuda2 yang ada kat situ pun comel2 jerk...satu lagi bawak jejalan si Yati yang dah lama tak tengok keindahan Terengganu ni..hehe..

**so yati next time, mun kena selalu2 lah balik Terengganu ye..tak pun posting terus ke Terengganu..huhu...leh lar jejalan slalu dengan Bee Oren aku itu......hehe.**

Sampai rumah, tilik2 Bee Oren sikit..Alangkah terkejutnyer saya *Muka marah+pasrah+Nyesal+Sayang+Sedih...* ade kesan calar2 kat lampu Bee Oren saya..Banyak plak tu..humm mesti kes ade orang nak ambik dan heret Troli yang ade betol2 depan Bee Oren saya masa Parking kat Mydin tadi...aduyaiii...saya pun satu parking tu main tangkap muat jerk, nyesal plak tak keluarkan troli tu..tak sangka laku jugak troli tepi longkang celah2 kereta pun di heretnyer..

Haa..kesan calar tu tak nampak sangat sebab betol2 bawah lampu tu..sehabis tenaga saya wax balik Bee Oren ni..humm hasilnya (pic kke-3) bole jugak hilang kesan calar tu sket2..tapi kesan calar yang panjang2 tu jgn harap lah ilang melainkan saya spray warnanya balik..


Buat orang yang telar melukakan Bee Oren saya ini...
"Agak2 lar nak heret dan keluarkan Troli tu pun..tengok site lar..ni main redahh jerk..Kalau kereta kamu yang kena macam ni.mesti melenting juga kan? so hati2 lar wei..kalau rasaa tak bole buat keluar Troli tu jgn buat..belambak lagi Troli kat depan Mydin tu..."..Uwaaa sedehh taw.biar sikit pun..tapi yang sikit2 ni lah nak kena jaga...*Sila mengaku siapa yang buat nie!!*

HUm tak semena2 saya kena polish balik..tapi saya just wax jerk lah..itu pun ilang sket2 jerk..tapi kesan calar tu tetap ade..huk huk sedeh nyer..tak sampai sebulan lagi tu..da ade yang CIUM..ntah pape jerk...

Humm..Ok lah saya nak continue mencari bahan assignment dan buat assignment hope leh siapkan satu assignment tu malam ni jugak..Insyaallah..then boleh lah continue satu lagi assignment..after that focus on midterm and konvokesyen..yeaaaa!! Adiosss!

2 SuKe KoMen..:

Sabor je lah..Setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya...huhu..saya tersangatlah jeless dengan kamu...Seronok bermastautin d negeri sendiri...nak macam tu jugak...Apakan daya...Rezeki di Kotaraya ni...hehe...

bersabar lah ni..kalau tak sudah lama saya cari org yang buat tu..kenapa nak jeles plak? rezeki masing2..kan? tol tak?hehe

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More