Jun 20, 2009

Tiada Tandingannya....

Salam, pepagi buta lagi saya bangun dari tidur, persiapkan diri untuk ke Ijtima' PAS. humm untuk makluman saya memang orang pembangkang..*sapa yg nak marah? itu hak saya..sila ngaku..tampil kedepan ye!* Ahakz..kiter layannn....

Ape yang tiada tandingan tu? huhu.semalam ibu saya ada lah bagitau Ijtima' PAS di DUn Bukit Payung ade buat majlis makan-makan, sukaneka, ceramah dan pertandingan untuk remaja muslimin dan muslimat. Siapa lagi lah anak2 ibu saya ni yang ber 'title' kan remaja..so, joint da club lah masuk pertandingan.. acara yang boleh laaa yang saya rasakan diri saya ni kreatif..so saya masuk lah Pertandingan Gubahan Sejadah. dan Acara Mengupas kulit buah epal termasuk lah jugak adik saya si ayu tu..huhu acara tu tak sampai 3 minit pun mengupas kulit buah epal yang paling panjang. saya kupas lah kira panjang jugak, sampai satu masa nak angkat bagi pengadil terputus plak..aduii takda rezeki then adik saya pulak awal2 dah putus kulit buah epal tu *haa si ayu sila rajin duduk di dapur ye!!*

Acara Gubahan sejadah plak..memang saya takde harapan untuk menang..huhu..sebab segala persiapan barang2 gubahan saya buat last minute, semua On the spot dari rumah, bunga sejadah dan bahan2 lain saya main sapu jerk yang mana ade..hehe tak sempat lah nak beli reben and so on....sebab ibu baru bagi tahu semalam, so preparation tu takde lah..tgk peserta yang lain-lain plak siap dengan macam-macam bahan yang dorang bawak. saya ni jarum pun tak bawak..huhu..lawak gak rasenyer, ade makcik sebelah saya siap bg sebekas jarum kat saya, then hilang tiba2...lepas tu ade lagi makcik sebelah makcik saya tu yangb g plak jarum kat saya, Syukur ALhamdulillah.. Baik jugak makcik2 sebelah saya ni..terutama sebelah saya muka dia hampir saya macam ummi 'someone' yang pernah saya lihat, mungkin sebab die puteh, pakai spek dan gaya tudung serta cara die tu buat saya teringat kot..
Akhirnya dalam masa 15minit jer jadi jugak lah gubahan saya, plaing awal tu siap..huhu. Dalam acara gubahan tu saya buat Al-Quran, mulanya nak buat rehal, las2 jadi Al-Quran..huhu..tgk orang lain, siap buat bentuk katil, masjid, buah-buahan, handbag dan macam-macam lagilah..
adakah saya menang..? hummm tiada harapan bagimu....hek3...Acara ni untuk remaja..tapi yang joint ngan saya acara gubahan tu..semua makcik2..humm patut lar gubahan saya ni tenggelam...huhu..
lepas makan nasi dan gulai daging kawah yang sungguh menghantui diet saya...saya, ibu dan adik2 saya terus balik rumah..lepas solat dan saya trus tidoo....wahhh..cemane lah nak diet nie?huhu...



hehee..tak payah lah saya tunjuk mane gubahan saya kan..memang burukk gile..huhuhu...

0 SuKe KoMen..:

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More