Jun 9, 2009

Saya di Tag..

Oleh kerana saya di Tag oleh Incik Aken , so akan saya jawab lars Tag die nie..hehe..Trima Kasih lar ye Incik Aken. HUmm..Last entry taw malam nie..lain entry sambung esok plak.memang saya hampir tak ingat dah sal Tag ni..so, jawab juga lah...siap si pemangsa Tag seterusnya..hehee...Lets do it!...

-Hi5-

1) "5" Nama Timangan Anda :

  • Ayoung : nama ni selalunya dipanggil keluarga berdekatan jerk. Sebab di panggil Ayoung, saya adalah anak yang pertama. Address Blog saya tu pun adalah nama timangan saya. lebih mesra..tapi kawan-kawan jgnlah plak panggil saya Ayoung..hehe..jd lain plak nanti.keke =D
  • Akak : nama ni pun dirumah jugak, kalau malas panggil ayoung, panggil akak..lebih senang...hehe =)
  • Aja : Nick name ni paling familiar di kalangan kawan-kawan sekeliling..so kawan-kawan just call me Aja..ok..
  • Anis : Nick name ni, da lame tak digunakan, tapi still ada kalau orang yang baru kenal nama saya akan panggil dgn panggilan Anis..hehe..tak suka..sebab ayu sangat kot..heheee..
  • Sayang : special for someone... =)

2) "5" Sifat / Tabiat Buruk Anda :

-aduii buruk je ke? baik takde ker? heh..

  • 1st : Suka Ngajuk..tapi tak lame..hehe
  • 2nd : Laser.. kalau tak puas hati then hilang tahap kesabaran, siap lar kamu...tawa dalam tangisan pun tak nampak taw...
  • 3rd : Garang, garang ke saya? hehe orang kate..tapi tanggungjawab sebagai kakak dan anak sulung tu berat.Almaklum lar..kene 'bekengs' gak sket2..klu tak adik2 tak dengar kate..hehe
  • 4th : Panic, saya ni cepat panic bila ada problem..so mulalah menggelabah..hehe tapi Alhamdulilah, dpt di settle kan dengan baik..
  • 5th : Apa yang saya nak mesti dapat!!!.hehee...

3) "5" Makanan Favorite :

  • Spaggety : semestinya spaggeti, favorite masakan dan makanan kegemaran saya..
  • Nasi Goreng : kenape nasi goreng? hehe bukan nasi goreng biase ye..nasi goreng yang dimasak dan digoreng oleh saya sendiri, entah kenape saya ni poyo dan perasan btol..suka sangat dengan masakan sendiri..hehe..tapi takperlah baik saya yang masak dan saya yang makan..tak membazir..so buleh lars masuk bakul angkat sendiri...hehe
  • Char Kuew Tiaw : suke sangat makan, tapi tak menjadi2 resepi masakan nie..hehe..entah kenape...
  • Nasi Kerabu : sememangnya Nasi kerabu Ori hanya ada di Terengganu dan Kelantan, sahaja..Meh2 ler ke sebelah pantai timur sesape yang nak merasa tu..hehe, akan saya bawak mereka ke tempat paling best..
  • Telur Dadar : hehe..kenape Telur dadar? entah.. memang membuatkan kolestrol saya naik..but i like it! huhuu..no comment..!

4) "5" Subjek Pelajaran paling suka :

  • Matematik : sebab kira-kira dan selesaikan masalah. biarlah tak dapat A pun.. tapi suka sangat..
  • Sejarah : Sebab suka baca bab yang best2 jerk sal tamadun2 tu..haa..leh lar ingat..sal politik *UmNo* di tubuh kan bila? haa yang tu saya tak ingat..hahha..pastu cikgu yang mengajar plak beshh..heh
  • Bahasa Melayu : semestinya lah subjek paling diminati..terutama bab penulisan, memang suka mengarang..sampai lah sekarang cuma saya tak seberapa formal..hehe
  • Prinsip Akaun : sebab fell jerk selalu..pastu kene cubit ngna cikgu sampai lebam2 kat tangan ni, tp tetap gak fell.. entah ape kuasa dtg, sebulan sebelum final SPM, saya study betul2 then Alhamdulillah saya dapat 3, walaupun tak 1..cikgu pun terkejut..huhu..memang saya suka buang tebiat..sampai lah skrg..dan Prinsip Akaun tu mengajar saya untuk lebih berusaha dalam apa yang saya kehendaki..
  • Asas Komputer : Cikgu yang mengajar teramat lah garang, tapi best..huhu...tak bole lupa sampai skrg..huhu..terutama 3 jari saya yang pernah lebam dijentik oleh cikgu tersebut..huhu..tapi amat bermakna bg saya..dan skrg saya dah bole menaip tanpa melihat keyboard..itulah penangan cikgu Mat Yazat...

5) "5" Benda wajib dalam purse :

  • I/C : kamu dari Indon ya? atau kamu dari Bangla? atau kamu dari China? kalau semua bukan, abis tu dari mana kamu?? haaa.... penting kan ic dalam purse?
  • ATM Card : Kalau takde ATM card, mane lah saya nak songlap duit selain ATM Card tu? hehe tak terisi minyak Be Oren saya nanti...pahtu takleh shopping plak..hehe
  • Lesen Memandu : Semestinya penting..walaupun Abg JPJ/POLIS tak tahan saya lagi buat setakat hari ini..hehe
  • Club Card : haa yang ni memang penting, manelar tau ade diskaun kan..leh trus guna time shopping2 tu..bab kutip point pun bg lar kat saya..hehee..
  • Gambar : tak gambar saya gambar someone..hehe..mesti ada...sape suh purse tu ada tempat simpan gambar..klu tak ape gunanya kan..hehe

6) "5" Topik yang biasa dibual bersama pasangan/teman :

  • soal jawab : betullah kan? orang tanyer saya jawab..hehe..itu lah topiknyer..
  • buat ape? : bosan lar asik tanyer soalan ni.. tapi takperlah permulaan sembang..
  • Assignment cemane? : haa..ni lah yg buat saya pening...selagi tak sentuh Asignment tu..
  • Bila nak buat Discussion? : lagi buat saya pening...hehe tapi selalu ikot mejoriti...hehe
  • Bussiness : Bila bersama ayah...

7) "5" MANGSA TAG :

sila jawab untuk mangsa Tag seterusnya.. :

2 SuKe KoMen..:

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More