Jun 26, 2009

English buat saya "LaZy"

Hye Dear...

HUmm..tak tahu lah nak cerita ape..sebenarnya saya banyak nak kongsi cerita dengan kawan-kawan, tapi masa plak tak mengizinkan. Asignment saya masih ada satu lagi yang belum siap. kenapa lah saya malas sangat? lagi-lagi subjek yang suruh saya mengarang dalam english. saya akui yang saya lemah english ni..tapi kalau dalam bahasa melayu serah sahaja pada saya. humm..lemah dalam english bukan lah maksud saya lemah semuanya..lemah bab grammar sahaja. may be saya kurang keyakinan kot. humm 'hampeh' betul saya ni, dah nak masuk 20 thn belajar english tapi masih gagal untuk confident kan diri saya..hehehe...*sila tarik telinga saya yang sangat malas untuk berusaha!*


How to improve my english skill?
How to improve my oral communication skill?
How to improve self confident?

Hek3 soalan yang biasa dah didengari, apabila ada masalah dalam berbahasa inggeris ni..semua tips saya dah tahu terutamanya sentiasa speaking, reading meterials in english, termasuk lah baca news or megazines pun, watching, and listening songs and movie pun semua kene dalam english, end then strenght utama dalam diri mesti ade iaitu confident yang membuak-buak tu..

Learning English Pictures, Images and Photos

hehe..cakap banyak tak guna juga saya ni..tapi tak buat dan tak amalkan..*Tipulah kamu Aja!* ape yang saya tipu? hehe takde lah biasenye listening and watching english movie tu biase lah bg saya, tapi yang tip2s lain tu saya abaikan..yang paling mudah plak tu..hehe. salah satu untuk betul kan grammar saya kene banayk bace news, tapi tu lah lazy betol saya ni, NST pun setahun skali pun susah nak nampak kat umah ni,..hehe..teruk kan saya??

Dah-dah membebel...sambung kerja buat assignment..kui2..

2 SuKe KoMen..:

One way to improve our english..
Tengok wrestling WWE...
memang banyak membantu saya..
hahaha..

naqiubex : segment paling yg tidak digemari..huhuuu

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More