May 19, 2009

Tak Bole Tido..

Malam ni saya tak dapat tido dengan lena lagi..kecuali jikalau saya teramat letih.. haa barulah sesape yang memanggil atau menggoncang saya pun tidak akan dilayan..kecuali gempa bumi berlaku...nauzubillah....

kenape eh tak bole tido malam nie? entah..rasenyer kerja siang tadi sibuk jerk memanjang..alamatnyer tido lewat malam ni, lewat lar pergi ke kerja esok..marah lar big bos..hehee...ini lar die kerja sendiri buat jadual sendiri...suke hati jantung die jerk pergi kerja ikut time sendirik-sendirik...memang tak buleh dibuat contoh terbaik langsung..
yaa..pekerja-pekerja diluar sana jgn contohi saya disini..kerana saya amatlah susah untuk mendisiplinkan diri dalam men "on time" sesuatu perkara..hehe...

ape saya nak buat nie???hum..koya da byk koya nie...haa nak kacau someone kecian plak..esok kerja..letes dia nanti..

hum..share sumthing lah...

luahan dari hati ni sekian lama terbuku dan terbeku...kenapa kaum adam mesti inginkan wanita yang mesti dan selalu memahaminya? dan dimasa yang sama tidakkah dia berfikir untuk memahami wanita tersebut dari hati nuraninya juga? kalau sekadar fahami wanita itu sekadar luaran..humm saya rasa takkan kemane? betol tak?

kebanyakkan macam tu lah kaum lelaki ini, jatuh cinta dari mata then jatuh ke hati...tapi yang dari mata itu lah kecantikan luaran wanita itu, then kecantikan luaran itu jatuh ke hatinya dan cuba untuk mendekatinya....ehhh..payah lah....kenape tidak dari kecantikan dalaman then jatuh ke hati? kan lebih luhur cinta tu untuk memahami antara satu sama lain..betol tak? (kalau saya salah betulkan...)

Bila kita cuba memahaminya, ujinya si kaum adam ini, tersalah sikit sahaja 90% terus dipersalahkan kepada kaum wanita ini, dan dikatanya tidak memahami dan apa-apa lah yang sewaktu dengannya..mudahnya die mengenali cintanya...itulah jatuh cinta daripada luaran..bukan dari dalaman seseorang wanita tersebut...seperti tak dapat menerima yang seadanya...

Luhurnya jika jatuh cinta itu daripada dalaman seseorang itu..alangkah indahnya cinta disemai..cantik didalam itu lebih indah dari luaran yang ada..kerana cantik didalam lebih mudah untuk faham memahami di antara cinta dua sejoli...serasi pun mudah terjadi...bestnyer kalau ade cinta seperti itu..cinta bukan atas dasar kecantikan luaran tapi cinta yang hadir dari kecantikan dalaman seseoang...Ada sesiapa yang boleh berikan saya cinta seperti ini?????

uikkkss? apasal masuk sal cinta pepagi buta nie??
tak faham saya...huhu orait lah...nak continue mengelamun then tidoo...

sweet dream untuk saya dan sweet tight untuk kamuu-kamuu ya!!!

5 SuKe KoMen..:

hwaaa... kalo bab2 feeling nie kawe serender...hahahaha..x reti nk komen..:-)..anyway, it's a good thing to talk about it..:-)

thanks to read my feeling...ngigau jerk tuhh..huhu

cam cerita yg jake black blakon..100 pound beauty ke aper ntah..

It is as u said.. huhu..
btw that is Love..
Llk dgn caranya.. cinta prempuan pun lain caranya..
Itu yg mnarik tu..
Kalo sama.. cam magnetlh.. repel..
pe2pun knalh sabar n tolak ansur..
then everyday is a new day for lovers..
huhu..

Liey, tq for suggestion n advise..heh..think so...

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More