May 20, 2009

Abg Buat, Abg Tanggung..


Ape kah maksud ayt ini? melucukan si pembaca dan si penengok nyer..huhu

Hehe, lucu ayat pada btg kayu ni, sebenarnya sy snap picture ni di Kem Askar Padang Midin K.Trg, salah sebenarnya snap-snap pic di kawasan kem ni, lepas saya snap jerk terus larie masuk pajero..hahha...notti..!!

Time ni, saya kena pergi site tengok projek disana then snap-snap pic untuk bukti pembinaan.

Maksudnyer kayu merah yg diletakkan tepi jalan dan ruang utama pintu masuk kem ni, untuk memberi peringatan kepada askar2 atau pelatih yang membuat kesalahan, then dorang akan kena denda atau regging dengan kayu merah ni, so dorang kene lar tanggung samaada kene pikul kayu ni sambil berlari atau tawaf padang dgn kayu ni or whatever denda yang dorang kene tanggung. hehe..itu lar maksud disebalik kayu ni..besh2..

saya pernah tgk kayu2 gini semasa saya bersekolah rendah di Kem Lok Kawi Sabah dlu. Almaklumlah ayah saya Tentera Darat tak lama dulu. Seronok jadi anak-anak Tentera ni, orang kate Happening...Sekolah saya di tempat kan dalam kem di tepi pintu utama kem, so kayu ni selalu lah saya nampak abg-abg askar kene pikul dan lari-lari dgn kayu ni..kesnyer kene denda atau stamina untuk askar tu sendiri..alahaii..keciannyer abg-abg tu..hehe

(kalau saya salah betulkan..)

:)

2 SuKe KoMen..:

nasib baik lelaki
kalu perempuan
mesti tulis akak plak
hehehe

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More