May 18, 2009

2x Picnic tuuu... + Belated Birthday

Baru-baru ni saya menghabiskan honeymoon saya..ehh silap..holiday lah...holiday tu semestinya saya dengan kawan-kawan OUM, so kami semua decide ke Lata Belakah dan LA ( Bukan Lost Angeles Ye..!!) LA Kolam Air Panas di Besut.. Planning dibuat dari bulan entah, saya tak ingat tapi seingat saya tengah final exam hari tu..otak asik fikir nak jejalan jerk..huhu... akhirnya amikk...jejalan jugak kami-kami nie...so, tentatif programnyer adalah..

6.30am :
Bangun mandi buang segala masam2 yang ada, solat subuh then ke dapur.

7.30am :
Start panaskan kuali untuk menggoreng bihun. resepi pagi tu adalah miehun goreng singapore ala sweet gitu..resepi sendiri lar katekan..kesnyer blanda kat umah saya rosak..so tak bole blande bawang2 tu..jd lar miehun goreng singapore.

8.45am :
Bertolak ke Telipot dahulu, planning berkumpul dengan Da, Sifu, Bos Amir dan Bad di sana.( umah Da)
Before that, saya ke Asrama sekolah teknik adik saya dulu menghantar keperluannya..hampeh ade2 jerk kamu yeks!

9.15am :
Bertolak lah kami ke Besut..Hooray..!!! dengan menunggang sebuah Myvi Cute milik Bad plak..Yang Myvi Cute Da kene bg rehat..nanti tunggu Myvi Sweet saya plak ye..hehe...

  • Expert Driver ---> Miss Ida
  • Co-pilot---> Miss Aja
  • Incik GPS---> Mr. Sifu
  • Incik Asst.GPS---> Mr. Bos Amir
  • Incik Terhomat---> Mr. Bad

11.45am :
Alhamdulillah, banyak lar halangan sepanjang perjalanan nak ke LA air panas nie..jalan die pun bukan main best lagi drift dengan kek-kek yang bertaburan di atas jalan raya..dan jalannya seperti ular yang panjangnyer bengkang bengkok, ditambah lagi turun naik bukit..jauh betol lah perjalanan tuu...akhirnya sampai jugak..

sonakkknyer dapat rendam kaki dalam kolam air panas yang mulanya seperti panas sgt.. tapi lama-lama tak terase panas hehe...(hampeh cakap besor!!..mula2 takut jugak..hehe) padahal rase mcm buat stim boat kaki beramai-ramai jerk..

adalah sorang pakcik ni maybe die asal kat kg LA ni kot, siap berendam dan berenang, lepas tu ajak plak si cina ni, mulanyer takut-takut nak berenang lam kolam air panas tu, lastly bila di ajak di rendam satu badan..c sina ni plak jadi aksi utama dan perhatian perendam-perendam kaki kat kolam air panas tu..besh-besh katenya..hehe..pape pun sihat untuk kulit...

next..

next...

sape nak berendam dan berenang dalam kolam air panas tu?
dipersilakan....



perendam-perendam kaki...



penat naik bukit batu ni semata-mata nak tgk punca air panas tu..heheh..tu naaa..saya da tunjuk punca nyer..air nyer jerneh..cantik...

1.00pm :
lepas puas masak kaki kami, destinasi seterusnya ke Air Terjun Lata Belakah..
so, kene berpatah balik untuk masuk ke jalan destinasi tersebut.

1.30pm :
Akhirnya, sampai jugak. so inilah kami-kami dengan peralatan dan bekalan untuk buat BBQ dan makanan. best sgt..



hehe teka..ape yang saya bawak time nie????

letih tu tak payah cakap lar sampai tingkat 3 je, tingkat 7 tak sampai kalau tak da buleh tgk air terjun Lata ni, tapi tak apelah janji hati puas dapat mandi sungai..yaayyy...!!!

tapi yang tak bestnyer...tak sempat nak ambik gambar time mandi dan panggang ayam kat tepi sungai. so, aksi-aksi yang sedap mata memandang tak dapat dilihat dan menodai air liur anda jatuh membasahi screen PC atau Laptop anda. hehee..

3.30pm :
Bersiap, tukar baju setelah puas bermandi manda, berlicin ditepi batu, berminum air sungai, segala ber... lah dalam sungai tersebut telah kami hadapi dengan tabahnyer..segalanya adalah best bg kami time tu..hehe. Then, kami bertolak balik dan singgah di masjid berdekatan untuk menghadap yang Maha ESA.

Perjalanan diteruskan.. Jawatan tempat duduk ditukar..

  • Expert Driver ---> Mr. Bos Amir
  • Incik Co-pilot---> Mr.Bad
  • Incik GPS---> Mr. Sifu
  • Mem Terhormat---> Miss Ida
  • Mem Terhormat--->Miss Aja

hampir terlelap..dalam perjalanan balik, tapi dikusuti dengan lagu-lagu Kitaro yang membakar jiwa dan semangat Incik Driver ---> Mr. Bos AMir, so mulut die tak reti diam...bile mulut die diam, Mr. Bad di tepi jd mangsa keadaan..(oits! bos amir, nasib si Bad tu takde sakit jantung tau! elok2 die tidur kamu pergi kejut die macam kejutan letrik tu nape? huhu ape2 pun nasib bekak dihati hanya seketika..diikuti juga mem2 terhormat ni sambung kembali zzZZ)..penat punyer pasal...

4.45pm :
Sampai di Rhu 10, perut terasa lapar, teringin makan sotong dan ikan celup tepung then air2 mengikut citarasa masing2, just take away dari kedai2 tepi jalan then kami ber picnic di pantai Rhu 10 plak..uiseehhhh 2x picnic kite hari tu..seronok makan jerk....



tak perasan plak hari tu sume pakai baju itam..haha..kecuali birthday boy..hehe..ijau die..
elok lah tu..

Menu2 yang best

-ayam bbq + sosej (x abes makan kat lata td)
-Pinky Kek Birthday Sifu yang masih dibungkus cantik.
-Sotong + ikan kembong celup tepung.
-Satar panggang 5 Ute.
-Air Nyor dan Jagung Parut.



sesi melahap yg amat dahsyat..!!!

Yang menjadi mangsa adalah saya dan Da..(oits! hilang kawalan diet ku....arghh tidakk..!!)
kena abeskan semua makanan..waa penuh tahap nak terkeluar semula..hehe


haa..potong molek2..pakse org makan...kamu tu kene mkn dlu...kakaa

And Wish Happy Belated Birthday To Sifu atau nama sebenarnya Ibrahim. 13 May 2009.
Semoga kamu jd "Sifu" kami selalu dan ceria-ceria selalu..k..

5.30pm :
kami bertolak balik.

6.45pm :
Alhamdulillah Selamat sampai umah..

Pada petang dan malam tu setibanya saya dirumah, kemas-kemas barang picnic. bersihkan diri terus tido sampai ke malam..wahh..saya sangat letesss...tapi sangat Have Fun Bersama kamu...

ok tata... =)

4 SuKe KoMen..:

huhuhu..hantu blog rupanya.. thanks aja for the lovely pinky cake..hahaha.. actually i never celebrate my birthday.. kekok sket..hahaha.. nati dpt gaji i blanja mkn..huhu

tak pe dgn kawan2 yg ade skrg hidop kamu sifu dipenuhi dgn warna warni kehidupan lebih dari warna pinky kek tu...hahaa...insyaallah...

xkan aja je mu nk blaje mkn.... aku nok gop... lengoh aku cover liner mase awok nyer gi ambik kek....

cover line takleh comision!! dok kuor peloh...hok yg turun dari tgkat 3 tu kuor peloh + leloh..haha...
pape pom have fun ngna kamu2 semuee... =D

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More