Jan 31, 2009

NEW LIFE In 2009

2009 Pictures, Images and Photos

Salam...


Esok dah nak masuk bulan Febuary...

harini baru aku teringat untuk update blog nie.

tapi masih belum terlambat untuk aku wish.Happy NEW YEAR 2009..

2009 Pictures, Images and Photos

Tahun ni aku buka buku dan buka lembaran

 baru untuk diri aku dan masa depan aku...

Insyaallah cita2 aku dan hala tuju aku akan kesampaian...

sekarang ni aku bekerja dgn ayah,

 kutip pengalaman yg ade untuk menjadi 

seorang kontraktor yg berjaya..bukan mudah..

semua perkara kene lah bermula dari bwh...

Start 17 hb January bru ni aku mausk kuliah...

dah 3 minggu aku dok kat kg nie....semalam bru jerk lepas kuliah yg ke 2..

Alhamdulillah setakat ni semua subjek yg aku blajar leh masuk..

walaupun subjek English aku lemah dan leh dikatakan aku tak suke..

perlu ambik jugak sebagai subjek WAJIB Universiti..

Study di Universiti Swasta ni bukan mudah sebenarnyer..

lagi2 OUM (Open Universiti Malaysia) yg dikatakan blajar secara jarak jauh..

byk fakta yg bleh diolah daripada perkataan blajar jarak jauh nie...

huhu..first, blajar luar campus (not full time)..

second, blajar 2 minggu skali, third blajar secara online..

haa yg lain tu aku tak dpt lagi..hhehe...setakat ni sahaja...

cume aku nak igtkan kawan2 yg nak study ka OUM ni..

internet adalah perkara utama....

MAHAL x? huhu..nak kate mahal tu..

mungkin bg student yg biase study kat IPTA akan tau lar perbezaannyer.

pendapat aku..memang mahal....

yelah swasta kan.semua org nak berniaga..

hope transfer kredit aku 14 subjek tu dpt lah..atleast 7-10 subject pun tak pe dah..

tak sanggup aku dok terperap blajar lame2...

hehhe...4 tahun setengah tu..wallaaa...

tapi ade kawan aku tu lagi lame 6-8 thn..course managment...

waa nasib aku tak ambik...nyaris aku nak ambik mase mula2 isi online form dlu...

.da lar aku takde basic...spm ade lar stakat prinsip akaun tu,

..huhu...tapi pape pun aku besyukur...study dkt ngan umah...

transport tak susah..kawan pun mudah dpt.

then kelas aku just ade 5 org jekr..huhu...senang nak bg perhatian..

lagi pun 3 bulan je untuk 1 sem.walaupun terkejar2 

tapi cara study releks jerk...

dalam setahun aku leh 3 sem...org lain bru 2 sem...

hehe....pape pun masing2 study jugak kan..hehe..

buat mase skrg ni aku tgh buat research ttg bidang kontraktor Am.

lam 2-3 bulan lagi insyaallah dpt lar license tu selepas aku khusus dan exam.

satu lagi interview...yealas bukan mudah nak jd kontraktor 

yg boleh pegang project setengah juta...tringin gak aku...

lepas aku dah berjaya pegang project setengah juta tu, 

aku target leh pegang project yg berjuta plak....

perghhh tinggi sgt ni cita2...hope will come true....

.bukan dreaming lar...huhu..usaha tu penting...

modal pun penting jugak nie..ngah mencari..ahaks!


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More