Oct 16, 2008

HiPoKriT

"Ya Allah...Ampunilah dosaku....aku tidak bermaksud

untuk menyakiti hati sahabatku..."

humm...dah 3 hari aku tak bercakap dgn dia...

kawan serumah aku..


bukan aku tak cuba tegur dia..aku dah cuba...

tapi dia yg tak nak tegur aku


so, ape aku boleh buat?

budak2 kecik pun bgaduh tau erti bermaafan...


apetah lagi org dewasa yg dah masuk umur 22thn nie..

aku tak ambik kisah sgt lar ngan perangai dia tu...

semua geng2 rumah aku tahu perangai dia macam tu..

like da Hypocrite woman...

FIGHT Pictures, Images and Photos

depan kawan cakap lain..kawan tu cakap lain...

this woman look very kind but behind another friends....

tak payah lar aku ckp byk...bukan maksud aku nak

mengupat tentangnya..


sekadar meluahkan perasaan pada blog ini...

perkara yang kecil diperbesar-besarkan mcam melibatkan

business berjuta-juta ringgit...
!!!

perkara yg remeh temeh pun diambil peduli...

suke mengumpat org..kawan-kawan sendiri yg dah

bertahun-tahun kenal
pun diumpatnyer..

kiter kenal dah lame..sepatutnya dah faham peranagai masing2...

aku pun dah kenal sangat perangai dia..

so y? aku boleh accept perangai dia


yg seakan budak 12 thn tu?

it's ok laaa.....klu kecik2 tu beng2 kire gokk...


ishhkk..bile teringat die sakit hati jugak..tolong die itu ini..

tapi hampeh langsung tak pandai nak menghargai

kawan yg bantu tu..
berterima kasih pun tak..

aku rase kesian jugak org yg baik ngan die...

yealah type yg mcm mane..tak payah lar aku cerita...

sopan santun ade adat budi yg baik...

terlalu hormat pada org tapi..sayang...tersilap cara...

ibarat kawan sebaya ade juga seperti langit dan bumi....masayaallah....

"sebab tu aku lebih sesuai berkawan dgn org lebeh tua dari aku...."

ayat die time tgh baik..


yealah...dalam hati aku pun berkata..

"patut lar tgk care mu style org tua...dan


tak leh g ngna member sebaya, memang sesuai lar 2..suke ngumpat..."

kadang aku melepaskan geram jugak dalam kat die

tapi mulut die pun bleh tahan jugak...


nak dibandingkan ngan aku nie...setiap kali ayat yg disampaikan pada aku

cukup pedas dan padat...

aku ni just skali skala biasa dah geram baru

terkeluar sound paling pedas aku...


tapi pergaduhan baru2 ni aku tak seberapa SOUND die...

aku tak tahu kenape?


mungkin aku dah terasa diri aku sudah dewasa..dan tak perlu lah bergaduh

seperti kucing dan anjing...so, biarlah aku pendam rasa tu..

cume BERSABAR..dan meluahkan pada blog aku ini...

" BE A GOOD GIRL AND SHUT UP" this is me.....





0 SuKe KoMen..:

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More