Oct 20, 2008

Berlumba mengejar masa...

letey sgt hari ni..megejar masa...

dari pagi selepas aku bersahur tak tidor..

oleh kerana semalam aku tidor siang terlalu byk...

huhu..so pagi tadi selesai aku solat subuh dan mengaji,

cube melelapkan mata tapi tak dpt...

terus aku teringat yg husna(housemate aku) minta

aku potongkan rambutnya..

kebetulan dia pun masih ada dan tak tidor jugak

subuh pagi tu, aku pun terus merelakan diri

memotong rambutnya..hehe..bosan

tak tahu nak baut ape pagi td..

aku pun potong jugak...tapi tak byk lar..

sket jerk..untuk mengurangkan keguguran

yg maha dasyat kat kepala aku nie...

lepas mandi aku terus bersiap untuk ke ofis

dan mengenakan baju kurung pesak riau

berwarna hitam dan berbungakan putih..(baju raya..hehe)...

sampai je ofis..terus clerk department HR

bwk 2 org staff bru masuk untuk register

access card company nie...aku tak sempat pun

nak duduk dan on Pc..dah ade tetamu..huu


tak perlah rezeki kerja aku di pagi hari...

on skrin dekstop aku ni,

(x shut down komp hampir 5 hari)...then

tgk calendar. kot2 ade pape yg perlu aku

kene attend training, meeting atau

meet somebody kan.check2 takde....

ape yg aku nak buat untuk hari nie?

so first aku kene siapkan report

system access door dan directory system..

waa pening jugak lar kepala aku..

tapi tak leh jugak siapkan..

boss kol aku ade meeting plak kat tingkat 16,

bile aku pergi melawat kat tingkat 16 tu

(maklumlah bru lepas renovation)..

cantik memang cantik..tapi tunggu

big boss tak sampai2..so boss aku

suh turun balik ke tingkat 13,

tak payah attend lagi meeting tu..

then die bg aku tugas suh activate

10 keping access card utuk branch SKALI

ni jugak yg baru berpindah kat tingkat 11..

so aku buat lar tugas aku tuh dgn sebaik mungkin..

turun naik dari tingkat 11 dan 13...

sign agreement , collect staff dan bermacam2 lah lagi..

nasib mood aku ceria hari nie..

takdelah leteh sgt walaupun aku berpuasa...

dgn rase confident nye aku bekerja hari nie..hehe..

petang aku masih meneruskan perjuangan aku

membuat report yg tak sudah2...

mengira dan mengira.menolak,

menambah, mendarab dan membahagi...

smpai lar siap satu sheet lam excel aku tu

sebentuk laporan yg aku rase amat

memuaskan bos department aku

dan boss department Human Resourses...

talefon berbunyi lagi..

Teo (project manager akaun project site aku) call,

"Ajar, kita ade meeting hari nie looo..

dtg cepat di tgkat 12 ya..itu pasal SME Bank UAT besokk!!"

..aku pun just ok...trus naik dan mengadap

boss project manager dan 4 lagi sahabat

seperjuangan untuk wensite yg sedang

dibangaunkan nie..dgn rase confidentnyer

aku jawab ape yg patut untuk tugasan aku

yg biase aku buat setiap kali ade

UAT (Unit Acceptence Testing Website)

dimana2 Hotel yg ditetapkan.so aku get prepare je lah.

so esok tepat kul 9am aku dah kene bertolak..

May be aku yg kene drive kereta company...

ke ampang..aku tak igt nama Hotel tu,

yg aku igt hotel tu kat sekitar pavilion...

hotel ape entah...janji best...

so malam ni aku stay kat ofis jap,

prepare barang untuk UAT esok..

mata aku memang terasa letey...

coz hari ni terlalu indah buat aku ..

sebab aku kerja dgn hati yg ceria

dan yakin setiap ape yg lakukan..

alhamdulillah..ok lah aku dah nak balik ruamh..

ion baju untuk ke meeting esok..nite yaa...

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More