Mar 27, 2008

This Is My HouSeMate???

This Is My HouSeMate???
Emo


aku tak tahu lah..yang mana benar yang mana salah..tapi inilah lumrah kehidupan tinggal bersama kawan-kawan serumah...kalau tak menjaja nama kawan serumah takper..ini habis di jaja..mcam jual nasi lemak tepi jalan plak nama-nama yang dijajanya tuh!
yang pastinya aku nie dah berusaha awal2 lagi untuk mengeratkan silaturahim antara kawan2 serumah supaya takde yang cakap belakang..hasilnya berjaya...tapi tak untung..akhirnya terserlah pulak siapa yang suka mengapi2kan sesama kawan untuk bergaduh..aku tak paham lar diorang nie...banyak sgt talam 2 muka dorang nie..eee...
yea lar bg aku nie, adalah first time duduk rumah sewa beramai2..mungkin sedikit kejutan agaknya..sebelum nie just tinggal kat asrama jerk..sama jugak macam2 karenah...tapi makan bayar sendiri takpun makan kat dewan makan asrama tapi takder lah sampai nak mngumpat itu ini, api2kan itu ini..pelik tapi benar!...So, sekarang nie duduk rumah sewa dan memasak kat rumah..nak kate masak hari2 tak jugak..sebab dah ke alam 'wanita berkejaya' busy lar katekan...=) so, byk lar duit dilaburkan untuk brg2 rumah terutama brg2 dapur...

sikap vs perangai...emo
sudah lumrah alam manusia ada 1001 perangai yang susah untuk difahami...so, kat rumah aku pun macma tu juga lar..teringat masa bulan pertama dan kedua aku duduk dirumah tu..aku akui aku buat perangai sebab aku tak dapat sesuai kan diri aku dengna kawan-kawan seumah..bg aku semua nak perfect! tapi aku sedar siapalah aku diantara mereka..so, sekrang aku cuba menjadi pendengar yagn terbaik dan sentiasa mencari idea untuk elakkan perkauman antara sahabat aku ni berpuak..kalau diingatkan lucu lar jugak..selepas aku sembuh dari demam chiken poke tu aku mc selama 2 minggu so blek ke kampung lar, after that, aku come back KL..terkejut aku tgk perubahan yang ada kat rumah sewa aku tuh..terutama beras dan telur..hahaha... =D macam ada dua dapur plak kat rumah aku tuh..sperti setiap barang dapur kat rumah aku tuh dah di labelkan nama memasing..mcam dah tak ade persefahaman..semua berkira! perghhh beras boleh 2 guni kat rumah aku tuh, 1 guni untuk geng ****** dan satu lagi guni untuk geng **..nasib memasak pada dapur yang sama..kot2 suatu hari nanti dapur pun bleh buat dua..
ok..itu kejadian bulan2 lepas..selepas aku tgk perubahan dorang mcm tuh..kes nyer, disebabkan makan tak ingat org belakang....itu jek..so, skrg nie kes berkira pulak..dulu masa buat perhitungan sesama...ada yang cakap, ok, takper aku bayar jerk..nak beli barang beli lar..mu mintak aku hulur jerk duit..itu ayat yang di dengar, dan sekarang? apa yang di dengari..aku bayar, tapi sebijik nasi pun aku tak jamah..pahtu ajak pun macam tak nak ajak jerk time makan tuh!..fuhhh....kalah keling yang dok sekitar kawasan umah aku tuh..semua ayat pembelit mcam keling!!

emo

Entah lah...aku pun tak tahu nak buat macam mane dengan housemate aku semua nie..semuanya pandai berkata-kata..semua mulut manis..belakang mengata..tak puas hati taknak cakap depan...tapi cakap belakng..pah tu jaja kat orang lain..bila tgh kering baru nak ingat umah..bila ingat umah baru terasa diri tu diselisihkan..bila terasa diri tu diselisihkan mulalah nak mengata dan mengungkit..haiiii manusia...manusia...semua manusia tak sempurna didunia ni banyak lagi kelemahan..sedarlah...aku pun lemah jugak..tapi ada otak yang ALLAH bagi untuk berfikir mane yang baik dan yang buruk!...so think about that!!!


0 SuKe KoMen..:

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More