Mar 2, 2008

BoWliNg VS JeLoUs

jelous

BoWliNg VS JeLoUs

semalam aku pergi main bowling...ramai2 ngan geng2 company..
company anjurkan untuk suka2 SKALI dengan company lain..
mulanya dia tak jadi pergi..sebab nak ke Perak untuk soft problem PC abg dia..
berat hati aku nak bg dia pergi.tapi apakan daya masalah abang dia lagi penting..tapi tak lama untuk sehari aje..
entah kenape dengan hati aku ni..selalu aje berat nak bg dia hilang sekejap depan mata aku.. mungkin da terlalu biasa dia sentiasa disisi aku membuatkan aku susah untuk lepaskan dia pergi jauh dari aku.juga takut akan kehilangan dia..tapi aku tak dapat buang sikap aku yg selalu berfikir bukan..aku takut..takut dia hilang dari aku..

ke tempat Bowling (Flamingo Hotel)

nak pergi ke ampang(flamingo Hotel) da lar jauh naik LRT turun naik teksi plak..byk duit aku abih semata2 nak g men bowling free tu..dalam perjalanan tu aku pergi dengan kawan2 lain seramai 10 0rang..
fikiran aku tak melayang ke lain..tapi melayang kepada DIA..sentiasa teringat akan dia...
2x aku hampir jatuh licin...aku cuai semasa melintas, malu aku bila kereta n bus hon kat aku...aku tak tahu kenapa dengan aku pada hari tu..mungkin selama ni ade yang memimpin tangan aku kemana sahaja aku pergi...tapi hari tue tiada yg memipin tangan aku, aku jadi cuai...........

sampai di tempat bowling....

register dan ambk kasut..tunggu masa untuk main..aku tak sangka dia datang jugak akhirnya..
hati aku tenang melihat wajahnya..terus badmod aku hilang pada masa tu...
permainan bermula pukul 2.30 pm..
aku terkejut kenape ade seorang gurl department Usability pakai sweeter dia...
hati aku rase tak sedap hati dan terasa cemburu aku...terasa diri aku tak ada disini...ape kes nie? tapi aku tetap teruskan permainan aku..

ika :Jar kenape budak usab tu pakai sweeter Adi jar?
aku :entah aku tgk lame dah dia pakai, my be dia suh budak tu pegang kot?.
ika : aku takleh tgk gurl len pegang sweeter bf aku gitu, siap pakai lagi tuh! mu bleh tahan ker jar tgk dak tue pakai?

aku : tak, tapi nak wat cemane...kang aku ambik, adi ingat aku jeles tak bertempat lop!tapi aku tgk muka dia memang mengada lar, takkan tak tau adi tu bf aku?..

ika : baik mu g ambk jar..
aku: tak berani lar ka..mu g ambik ah!
ika : ok, aku g mintak ngan dia...

akhirnya aku dapat sweeter tue..aku pakai...biar aku panas pom..haha..
tapi aku tak tahu kenape dia bleh buat aku mcm tuh...tak fikir ke klu aku nampak mcm tu..hati aku akan cemburu? jgn lah buat aku seperti tiada disitu...entah lah...aku tak faham...

hp dia berbunyi...ade msg..
aik?ngan hp skali dia tinggal dalam sweeter nie? ape lagi aku check lar...da lama aku nak check hp dia..sebab aku tgk dia plek ngan aku sejak akhir2 nie..klu jujur n ikhlas ngan aku, dia takkan tipu aku klu ade sesuatu dlm hp nie..klu tak kenape susah sgt dia nak tunjuk hp tu kat aku...?

aku check msg tue, nasib msg dari maxis jerk..tapi nak tgk jugak yg len..terkejut aku..ada msg panggil dia "abg..."terus hati aku terase panas...ika n zira yg duduk tepi aku pun tgk muka aku berubah dari ais nampak jd api kat muka aku nie..aku rase nak menangis jerk ape yg aku tgk...
aku tak sangka dia buat aku macam nie...
klu nak couple len pun jgn lah tipu aku...aku bg dia buat pilihan...

aku sambung permainan aku...baling bola tuh, tak sangka dengna kemarahan aku td aku bleh buat strike! huhuu..last2 aku jatuh depan lorang bowling tuh..licin..malu aku...tapi aku buat bodo jek..hahha...

da lah kes kawan pompuan dia ajak kuar pun tak settle lagi..last2 jumpa nombor tepon awek len plak..bengang aku..byk tol perkara yg dia buat aku cemburu dan bertambah up cemburu aku!!!
gerammmmmmmmmmmmmmmmm sgt2.....

0 SuKe KoMen..:

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More