Dec 12, 2007

Kisah menyedihkan..

Pahit maung ku telan jua..

assalamualaikum..
ermm lama aku tak update blog nie..
alhamdulillah sekarang aku kat KL tapi tak kerja lagi..
byk pengalaman pahit aku setibanya aku kat KL ni..
nak kate mencabar tue memang lar mencabar, dugaan..
may be semua tu permulaan life aku disini..

3hb dec 2007..5.45am
sampai kat putra KL..letey tue memang letey lar..
semalaman aku tak tido..budget leh lar tido ngan selena-lena nyer..
huhuu..tapi jadi len lak..

pada hari itu jugak aku dan kawan2 yg lain terus ke area tempat aku kerja tu, ap yang menyedihkan..

1. kene tunggu lambat
2. ofis tak siap lagi
3. umah jauh dan juga tak siap renovate, klu siap sewa nak dinaikkan
4. kene dengar ceramah 'kelentong' dari pengurus syarikat
5. penat memikir sal nak tido kat ane malam 3hb tu
6. company cari hostel sementara tapi mahal jugak tak berbaloi.
7. bengang sgt2 ngan pengurusan syarikat..
8. cari umah sewa yang terdekat
9. dapat kondo, tapi problem depoosit nak 2+1
10. budget kekurangan setelah dapat dok umah kondo tuh
11. sehelai sepinggang, just bawak baju sahaja daari kampung, coz company da ckp semua da siap setelah sampai KL, last last ape yang ader? janji palsu semua!!!!!
12. dok dalam umah kosong yang takder pape beralaskan kain batik, berbantalkan sweter dan nasib ade selimut..
13. start kerja 17hb, 2 week holiday..ap yg aku nak buat sepanjang 2 minggu kat KL nie..???
14. budget makan tol2 kene save..hhahaa..
15. kecian awok2 GANU...
16. Janganlah ada lagi company bumiputra seperti ini..adapon mintak lah jauh...

0 SuKe KoMen..:

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More