Aug 22, 2006

**KeLaNtAn**

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

hi..blog..ermm aku baru je lepas baik dari demam up demam kemabukan holiday g kelantan baru2 ni..ape yang aku nak citer yerk?erm first, hari kamis tpat kul 2.30pm tu kami bertolak dari kusza nak ke kelantan umah mek na..punyer lah main hepi..terutama aku ni..hohoho..dapat jumpa abang tersayang, tercinta..perjalanan ke kelantan ambik masa dalam 4 jam sebab nak sampai ke kuala krai tu up 1 jam lagi..sampai kat machang tu, hana pulak nak singgah uitm machang jumpa kawan lama dia..kami smbg perjalann setelah solat dan mghilangkan haus walaupon time tu perut dah memnggil nasi..
sampai kat kuala krai abg aku lak nak jumpa hehhehe..aku bedebar tak tau nak kate..huhuu entah kenape hari tu..bedebar sgt2 mcam entah lah tak leh nak byg kan..sampai aku suh ina bhenti kat stesen myk petronas untk...8&%#%#*&...pasu sambung semula perjalanan..sampai kat pasar manik urai, jumpa lah insan yang paling aku cintai, abg lamer nyer kite tak jumpa, bia 2 mggu lepas kite bru je date..huhu..aku terlupa bwk pendrive untuk ambik pic aku ngn dia, lastly aku bg memory card aku jelah suh save pic dalm tu,..
pastu..bertolak k umah ina..alhamdulillah sampai gak kat umah ina..
urmm ramainya org kat umah ina..lagi pon famly dia makin bertambah..
malam tu lepas makan nasi ayam yg dimasak oleh kakak nye, masuklah bilik tak sampai abis 1 cd pon tgk vcd, budet r malam tu nak tgk Love In Paris, huhuu dah terlelap dulu mata ni..awal jugak tido malam tu..hoho..kepenatan teramat sgt..
yang paling best g umah ina, memang btol2 rase bercuti, tido makan berjalan..ape tah lagi umah ina takder line..huhu merehat kan jari2 yang selalu dok bertasbih..bf memasaing diketepikan sementara waktu..huhuu..mandi sungai kat umah ina..best nyer tak terkata..sejuk rasanyer sampai k tulang rusuk..huhu..
hari jumaat tu g Kb..shopping kat kb mall..dah r musim jualan mega sekarang ni..huhu diskaun memang membuat kan wanita didunia yang suka bershopping ni naik gila..huhuu..puas hati g shopping..tapi entah tetiba jerk aku rase boring time tu..dah r time tu abg ngajuk sebab tak dapat ikut..abg maafkan ayg yerk..
sampailah ari last nak balik ganu semula..dalam kembara mekna tu, dah macam ikan sardin. huhuu sume bersila kecuali driver..memang tencion gak r, barang penuh depan blakang aas bawah
mintak tlg lah abg hantarkan balik ganu..ehhehee tak muat kete lah katakan..tapi abg lak kenekan syarat kat aku nie.."nak abg antar kan datang umah jumpa ma dulu"..arggggg aku jd panik.."urmm tapi abg ckap tak leh janji..tapi dtg umah jumpa ma dulu.."
so, disebabkan kembara mek na ni dah macam ikan sardin..terpasalah aku k umah bakal mentua aku...apa yg aku nak citer.abg kater, dia tak jd antar, pajero dia akak dia ambik.lagi2 aku lewat susah nk antar.pastu aku rase bengang jerk ngan kawan2 aku kes tak dapat anta, tapi aku tak salah kan sape2 pon,nak wat camne kan...dah r lambat g umh abg, ma siap memasak lagi,..time tu aku bru je lepas makan kat umah mekna..tapi untuk ambik hati bakal mentua kesayangan aku ni, aku makan jgk lah time tu walaupon, nasi yg aku suap kat mulut tu rase macam tak sampai kat perut jerk..huhuu..ma abg baik sgt, ayg suka tgk ma abg... hehhe
dan masa nak balik tu aku salam dan bg bantal peluk shin shan kat abg..huhu malu giler dengar famli dia perli2..hehhe whateverlah janji aku dan dia bahagia..mmuuuahh syg abg..(,"(",)..
dan petang tu kami balik dalam keadaan macam dok dalam tin sardin...huhuuu...selamat sampai kul 8 malam...alhamdulillah pergi dan kembali selamat..

0 SuKe KoMen..:

Post a Comment

ApE LaGi, dA jEjAk tu, JgN LupeR tingGaLkan CoMmenT AnDa Ye..TanKiu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More